Rükzan SağırArtık bilmemek değil fotoğrafını çekip aratmamak ayıp

HABERİ PAYLAŞ

Artık bilmemek değil fotoğrafını çekip aratmamak ayıp

Bir mekanda gördüğünüz bir objeyi çok beğendiniz. Ya da birinin gittiği seyahatten paylaştığı manzaraları... Veya bir yemek tabağının hangi restoranda hazırlandığını merak ettiniz. Yolda gördüğünüz bir bitkinin türünü, en yakın nerede satıldığını öğrenmek istediniz...

Bir tarihi binanın ne olduğunu... Bunlar artık bir mesele değil. Akıllı telefonunuz varsa kamerasını açıp fotoğrafını çekip aratarak bilmek mümkün. Arama motoru Google’ın ‘Google Lens’ uygulaması görebildiğimiz her şeyin ne olduğunu, nerede bulunduğunu öğrenmemize yardım ediyor.

Haberin Devamı

Artık bilmemek değil fotoğrafını çekip aratmamak ayıp

Geçen hafta Google Lens’e gelen yeni özellikleri keşfetmek üzere Burcu Esmersoy’un ve Google Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Melike Eraslan’ın davetine katıldım.

GÖRDÜĞÜMÜZ HER ŞEY

Davet sahibinin Burcu Esmersoy olması sizi şaşırtmasın. Türkiye’de kıyafetleri, aksesuarları internette en çok merak edilen yıldız. Onun kullandıklarını bulma yarışı var adeta. Tıpkı Jennifer Lopez’in 2000’de giydiği Versace elbisesinin çok merak edilmesi üzerine Google’ın görseller butonu geliştirmesi gibi Google Lens uygulamasında ülkemizde en çok aratılan kişi o olsa gerek.

Artık bilmemek değil fotoğrafını çekip aratmamak ayıp

Yapay zekayla desteklenen uygulamada artık sadece görselin fotoğrafını çekip öğrenmek dışında daha kapsamlı arama yapmak mümkün. ‘Multisearch’ denilen özellik sayesinde görselle birlikte hem görseli hem de görsel özelinde istenen bilgiyi aratabiliyoruz. Örneğin birinin eteğinin desenini çok beğendik ve fotoğrafını çektik.

Bize sadece eteği bulmakla kalmıyor. Uygulamadan o desende elbiseleri veya o desende duvar kağıdı bulmasını ‘aramaya ekle’ butonunu kullanarak isteyebiliriz.

BURCU ESMERSOY’UN DA ASİSTANI

Ev ödevlerinin fotoğrafını çekip yardım almak dahi uygulama kapsamında. Burcu Esmersoy’la sohbetimizde yapay zeka uygulamaları kullanıp kullanmadığını sordum. Sık sık başvurduğunu söyledi. Hatta bir sunumu öncesinde güzellik ve bakım üzerine bir metni hazırlarken yapay zekadan yardım aldığını anlattı. İşte yapay zeka destekli araçlar günlük hayatımızda böyle birer asistana dönüşüyor.

Haberin Devamı

Artık bilmemek değil fotoğrafını çekip aratmamak ayıp

JİLET ŞIKLIĞININ SON BEKÇİSİ: KRAL FELIPE

İspanya Kralı Felipe, Wimbledon finalindeki şıklığıyla yine karizmasını konuşturdu. Felipe, erkeklerde uzun yıllardır görülmeyen jilet şıklığı mirasını yaşatıyor. Tüm takımları üzerine kusursuz bir işçilikle dikiliyor. 11 yaşından itibaren hep aynı terzi, Jaime Gallo dikmiş. Halen giydiği takımların çoğu 2015’te ölen terzisinin diktikleri. Derek Guy olarak bilinen erkek modası editörü, Felipe şıklığının sırlarını sıralamış. Giyimde doğru yolu bulmak isteyen erkekler olduğunu düşünerek paylaşıyorum:

Yaka her zaman boynu sarmalı. Üzerinde sarkan hiçbir detay olmamalı.

Klapalar, yani ceket ya da montların yakalarının göğse doğru inen devrik bölümü, yaka ile omuz kemiğinin yarısı genişliği orantısında olmalı.

Felipe’nin omuz çizgisi biraz daha geniş, göğüs bölgesi biraz daha dolgun. Ceketinin üst yarısında biraz ‘yuvarlaklık’ var, bu da altında daha atletik bir figür olduğu izlenimi veriyor. Slim fit ceketler erkekleri güdük ve şekilsiz gösteriyor.

Artık bilmemek değil fotoğrafını çekip aratmamak ayıp

YAKADAKİ RULO DETAYI

Haberin Devamı

Ceket yakası rulosunun sonunda bir eğrilik var. Bu çok ince bir terziliğin işareti. Yakanın katlandığı bu ‘yaylı rulo’yu oluşturmak el dikişi ve elde ütüleme gerektiriyor. Yeni dönemdeki ceketlerde bu üç boyutlu kıvrım yok. Yaka dümdüz iniyor.

Ceketi kalçasını kapatıyor. Bu klasik tarzın vazgeçilmezi. Kollarının bitişi de sorunsuz. Pantolonları ceketleriyle doğru orantılı kalıpta. Bugünlerde erkekler daha kısa ceketler kullanıyor. Bu da kalçalarını daha geniş gösteriyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder