Rükzan Sağır'Çocuksuz, kedi kadınlar'

HABERİ PAYLAŞ

'Çocuksuz, kedi kadınlar'

Dünya gündemi bugünlerde ‘çocuksuz, kedi kadınlar’ tartışmasıyla çalkalanıyor. ABD Cumhuriyetçi Başkan adayı Donald Trump’ın başkan yardımcısı adayı JD Vance ortaya bir bomba bıraktı.

Çocuksuz, kedi kadınlar

Demokratları “Sefil hayatları olan bir grup çocuksuz kedi kadın” olarak tanımladı. Joe Biden yerine aday gösterilen Demokrat aday Kamala Harris’i hedef aldı aslında. Harris, 2021’den bu yana ABD’nin başkan yardımcısı.

Çocuksuz, kedi kadınlar

Vance, “ABD, kendi hayatlarından ve yaptıkları seçimlerden mutsuz olan ve bu yüzden ülkenin geri kalanını da mutsuz etmek isteyen bir grup çocuksuz kedi kadın tarafından yönetiliyor. Kamala Harris’e (59 yaşında), Alexandria Ocasio-Cortez’e (Demokrat Partili Temsilciler Meclisi üyesi-34 yaşında) bakın. Demokratların tüm geleceği çocuksuz insanlar tarafından kontrol ediliyor” dedi. Ortalık karıştı. Harris hiç doğum yapmamış. Ancak kocasının eski evliliğinden olan iki çocuğa da annelik yapıyor. Çocuklar, üvey annelerinden razı. Çocuklar, Vance’e tepki gösterdiler.

Haberin Devamı

Çocuksuz, kedi kadınlar

Kamala Harris ve üvey kızı.

KEDİLER: BİZ NE ALAKA

55 yaşındaki çocuksuz aktris Jennifer Aniston da tepki gösterdi. “Bay Vance’in iki yaşında bir kızı ve iki oğlu var. Umarım kızı, ikinci bir seçenek olarak tüp bebek yöntemine başvurmak zorunda kalmaz” dedi. Çünkü Aniston daha önce tüp bebek yöntemini denemiş ama geç kaldığı için anne olamamıştı. Aniston’ın bunu vurgulama nedeni, Vance’in tüp bebeğe de karşı olması. Vance, ülke çapında IVF’ye erişimi garanti altına almak için Demokratların önerdiği yasayı engellemek için oy kullanmıştı. Vance’e tepki gösteren en kritik kitle ise şarkıcı Taylor Swift hayranları oldu. Kedileri olan ve çocuğu olmayan Swift, ABD seçimlerinde kritik bir öneme sahip. Milyonlarca hayranı, onun desteklediği adayı destekliyor. Adaylar Swift’in desteğini almak için yanıp tutuşuyor. Yani ‘Çocuksuz Kedi Kadınlar’ın başkanı olan Swift’le ters düşmek, ABD seçimlerinde stratejik bir hata. Bu tartışmalarda en garip olan şey hiçbir siyasi algısı ve niyeti olmayan kedilerin siyasete malzeme edilmiş olması.

Haberin Devamı

Çocuksuz, kedi kadınlar

MÜTHİŞ BİR SİYASİ AVANTAJ

Bunun dışında tüm bu tartışma, şu haliyle Harris’e yaradı. Çocuksuz ve kedi düşkünü kadınlar bir anda örgütlendi ve desteklerini ilan etti. E malum, devir onların devri. Çocuksuz kedi kadınları seçmen kitlesine dönüştürmek müthiş bir avantaj. Son yıllarda evlenmeyi ve çocuk yapmayı reddedip kedi sahiplenen kadın oranları tarihin en yüksek seviyelerinde. Feminizm hareketindeki yükseliş, iş gücüne katılan kadınların artmasıyla Batılı ülkelerde domestik hayattaki kadın ağırlığı, ‘maalesef’ azaldı. Bu konuyu 3 Aralık 2023 tarihli ‘Kadınlar neden erkeksi, erkekler neden kadınsı oldu’ yazımda irdelemiştim. Bir kadının kendi iradesiyle anne olmak istememesi çok anlaşılır bir durum. Ama doğaya ve hayatın akışına uygun değil. Doğa, üremeyen kadını normalde reddediyor. Menopoz, üremesi duran kadınların hayatta kalması için evrimsel akışımıza dahil olmuş bir süreç. Kadınlar, torun bakarak insan neslini güvenceye aldıkları için menopoza girmeye ve böylece uzun ömürlü olmaya başlamışlar. Bu gerçeklere göre yaşamamız, bizi daha az modern yapmaz.

Haberin Devamı

Çocuksuz, kedi kadınlar

BAŞKANLARIN BAŞKANI GEORGE CLOONEY

Oscarlı aktör George Clooney diğer Hollywood oyuncuları gibi seçim zamanı yaklaşınca rengini belli eder. Demokratlara desteğini hep açıktan veren, politik olarak aktivist bir isim. 2008’den beri de BM Barış Elçisi. Ama bu yıl Demokratların adayı Joe Biden’a çekilmesi için çağrıda bulundu. 10 Temmuz’da New York Times’ta makale yazdı. Başkan adayı için düzenlenen kampanya bağışı gecelerinde önemli bir gücü olan Clooney, “Bunu söylemek yıkıcı ama Joe artık eskisi gibi değil ve bu sonbaharda kazanamayacak. Joe Biden’ı seviyorum. Senatör olarak. Başkan yardımcısı ve başkan olarak. Onu bir dost olarak görüyorum ve ona inanıyorum. Ancak kazanamayacağı tek savaş zamana karşı verdiği savaştır” dedi. 81 yaşındaki Biden, rakibi Donald Trump’la 27 Haziran’daki münazarada kötü bir sınav vermişti. Fiziksel ve zihinsel sağlığının ülke yönetmeye uygun olmadığı görülmüştü.

TRAJİK GERÇEK

Clooney’nin bu çağrısından sonra Biden’ın çekilmesi kesinleşti. Çünkü Hollywood’un desteğini kaybeden bir Demokrat adayın kazanma ihtimali hiç yoktur. Nitekim Biden 21 Temmuz’da adaylıktan çekildi. Clooney, yerine aday gösterilen Kamala Harris için de desteğini ilan etti. ABD’nin dünyaya sattığı en büyük pazarlardan biri olan Hollywood’un ‘süper güç ABD’nin (ve dünyanın) kaderini belirlemede ne kadar etkili olduğunun en net kanıtı oldu bu olay. Bir yandan da şu an dünyayı doğrudan etkileyen kararların altında zihinsel olarak ülke yönetmeye yeterli bulunmayan bir adamın imzasının olması da ne trajik.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder