Rükzan SağırHanımcılığın kitabını yeniden yazan genç adam

HABERİ PAYLAŞ

Hanımcılığın kitabını yeniden yazan genç adam

İngiliz futbolcu David Beckham ve modacı Victoria Beckham’ın oğlu Brooklyn Beckham, yaptırdığı çılgın aşık dövmeleriyle dünyayı hayrete düşürüyor. Vücudu, karısı Nicola Peltz için yaptırdığı dövmelerle karalama tahtasına dönmüş durumda. En son geçen gün eline ‘Married’ (Evli) yazdırdı.

Hanımcılığın kitabını yeniden yazan genç adam

Kendini adeta bu evlilikle ‘damgalıyor’. Aslında “Ben o kadar aşığım ki bu aşkın ölümsüzlüğüne inandığımdan geri dönüşü olmayan şeyler yapabiliyorum” mesajı veriyor. Karısının soyadını aldı. İkisinin de soyadı Peltz-Beckham. Yaşı çok genç, henüz 23’ünde. Modern bir beyaz atlı prens rolünü üstleniyor. Ama bu dövmeler hiçbir aşkı, hiçbir evliliği ölümsüz kılmaya yetmez. O da ayrı.

Haberin Devamı

Hanımcılığın kitabını yeniden yazan genç adam

HAMARATLIK KARİYERİ

Alay konusu olmasını geçtim. Aslında Brooklyn, kendine ‘hanımcılığı’ iş edindi. Bildiğiniz iş. Bu evlilikten bir kariyer inşa ediyor. Futbolcu olmayı denedi, olmadı. Fotoğrafçılık okuluna gitti, torpilli iş buldu, yine olmadı. Şimdi bir süredir mutfakta hünerlerini sergiliyor. Yaptığı yemekleri yayınlıyor, ‘hamarat ev kocalığını’ nakde çeviriyor. Markalarla reklam anlaşması yapıyor. Daha geçen hafta Variety dergisinin ‘Genç Hollywood’ konulu baskısına kapak oldu. Amerikalı bir milyarderin aktris kızıyla evlenmek haricinde Hollywood’la hiçbir alakası yok oysa ki. Anlayacağınız Brooklyn, ‘ideal kocalık’ mesleğinden para kazanıyor. Ne kadar dövme, o kadar köfte.

Hanımcılığın kitabını yeniden yazan genç adam

İNSANLAR ‘GREGOR SAMSA’ OLMAMAK İÇİN İSTİFA EDİYOR

Yönetim danışmanlığı şirketi McKinsey’nin bir araştırmasına denk geldim. Nisan 2021-Nisan 2022’de istifa edenlerin gerekçelerini derlemişler. En fazla istifa gerekçesi yüzde 41 ile kariyer gelişimi eksikliği ve ilerleme eksikliği olmuş. Geçen hafta Z kuşağının önceliğinin kariyer değil para olduğunu gösteren başka bir araştırmadan bahsetmiştim. Demek ki halen başarı tatmini arayanların oranı yüksek. İnsanlar ne kadar kazanırsa kazansın aynı şeyi yaptıkları, ilerlemedikleri sürece Kafka’nın ölümsüz karakteri Gregor Samsa gibi böceğe dönüşme hissinden kurtulamaz çünkü. Diğer gerekçeler ise yüzde 36 ile yetersiz maaş, yüzde 34 yetersiz yöneticiler, yüzde 31 mesleki tatminsizlik, yüzde 29 sürdürülemez iş beklentisi, yüzde 26 destekleyici olmayan ekip arkadaşları, yüzde 26 esneklik eksikliği, yüzde 26 sağlık desteği eksikliği, yüzde 13 güvensiz iş yeri ortamı ve yüzde 11 yetersiz kaynak erişilebilirliği olmuş.

Haberin Devamı

Bir ben değilimdir herhalde…

  • Balı fazla kaçıran ayının inlemelerine üzülen, acı çeken ve çaresiz her canlının birbirine benzediğini düşünen…
  • Aile diziminin ne olduğunu hiç merak etmeyip bilmeyi reddetme hakkını kullanan,
  • Instagram’ın son zamanlarda yine artışa geçen hacklenen hesaplar konusunda mağdur kullanıcılarına karşı kapı duvar olmasını, verilerinden para kazandığı kullanıcıların güvenliği konusunda kendini sorumlu hissetmemesini kötü niyetli bulan,
  • Tommy Lee’nin paylaştığı çırılçıplak fotoğrafın birkaç saat yayında kalabilmesine şaşıran, Filistin söz konusu olunca paylaşımları anında kaldırabilen Meta’nın sansür politikasının duruma göre ne kadar da esnek olabildiğini düşünen…
Sıradaki haber yükleniyor...
holder