“Biz kadınlar futbolu da biliriz, ofsayttan da anlarız... Dolayısıyla UEFA EURO 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na en güzel ev sahipliğini de yapabiliriz...”
Bunu kim söylüyor? 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na Türkiye’nin ev sahipliği yapması için çalışmalarına başlayan Türkiye Futbol Federasyonu’nun tanıtım etkinliğinde konuşan ev sahibi Revna Demirören’in sözleriydi bunlar.
Federasyonun Riva’daki merkezinde gerçekleşen törende, bütün salonun alkışladığı, hemfikir olduğu sözlerdi bunlar. Kadının gücünün işin içine katılması için örnek bir çaba ve davetti.
Özellikle kadınlardan, iş, cemiyet ve basın dünyasının önemli isimlerinden ve toplumdaki kanaat önderlerinden destek isteyen Federasyon’un sloganı da bu yüzden ‘Share Together’ yani ‘Birlikte Paylaşalım’.
İstenen birlik olmak. Bu milli mesele için yurt içinde ve yurt dışında elele çalışmak. Kamuoyunda bu meseleye sahip çıkmak, sosyal medyada farkındalık yaratmak ve iyi bir ev sahipliği yapacağımıza dair kamuoyu oluşturmak.
Çünkü bu sadece Türkiye’nin tanıtımı değil, aynı zamanda Türkiye için yeni bir gelir kapısı da demek. Herkes elini taşın altına koymaya hazır mı şimdi?
ETKİLEYİCİ TANITIM
İngiltere’de yaşayan ve UEFA EURO 2024’ün Avrupa’daki marka destekçisi olan moda tasarımcısı Zeynep Kartal’ın yanı sıra sanat ve cemiyet hayatından ünlü isimlerin katıldığı etkinlikte, Türkiye’nin adaylık tanıtım videosu da gösterildi.
Galatasaraylı Selçuk İnan’ın görüntüsüyle başlayan video, Avrupa şampiyonu Ampute Futbol Milli Takımı sporcusu Barış Telli’nin şut attığı bir görüntüyle bitiyor. Türkiye’nin ev sahipliği yaptığı önemli organizasyonlar ve kültürel hazineler de bu adaylık videosunda yer alıyor.
Engel tanımayan tango
Daha önce bahsetmiştim Gayrettepe Metro İstasyonu’nda yer alan Turkcell Diyalog Müzesi’nden. Görme ve işitme engelli bireylerle nasıl ilişki kurmamız gerektiğini öğretiyorlar burada.
Zifiri karanlıkta İstanbul turu yaparak, işaretlerle anlaşarak, karanlıkta futbol oynayarak engelli insanlarla empati kuruluyor, farkındalık kazanılıyor. Önyargı duvarlarını kıran, iletişim dili birbirinden farklı olan engelli ve engelsiz bireylerin diyaloğunu sağlayan müthiş bir yer.
Şimdi, yeni bir adım daha eklendi bu projeye... Turkcell Diyalog Müzesi, görme ve işitme engelli bireylere tango öğreten bir uygulamayı hayata geçiriyor. Nasıl olacağı aşağıda...
Bu proje dünyada bir ilk!
Turkcell Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı İsmail Bütün’ün projeyi anlattığı gecede; 4 görme engelli ve 4 işitme engelli kişinin, 7 aylık çalışma sonunda yaptığı tango gösterisini izledik...
Müziği duymayan biriyle, göremeyen birinin dansını izlemek çok ilginçti. Bu engelli dansçıların başarısına şapka çıkarmamak imkansız. Bu işte, tango eğitmeni Elif Ömüriş’in katkısı da çok büyük elbette.
Şimdi bu eğitim, engellilerin kullandığı ‘Hayal Ortağım’ ve ‘İşaret Dilim Uygulaması’ gibi online platformlara taşınacak, engelli bireyler eğitim videoları ile dans etmeyi öğrenebilecek. Ve bu proje dünyada bir ilk.
Tam da ‘Engelliler Haftası’ yaklaşırken, onlara müthiş bir hediye değil mi? İyi şeyleri alkışlamak gerek.
Devshowroom’da yemek
Geçenlerde ünlü şef Murat Bozok’un çok ilginç ve dev bir mutfakta yemek pişirmesine tanıklık ettim. Neresi mi? Otel, restoran, kafe gibi işletmelerin mutfaklarına yönelik ürünlerin yer aldığı, Avrupa’nın en büyük mutfak ekipmanları showroom’u Restostore’dan bahsediyorum.
Bayrampaşa’da yeni açılan bu showroom’da pizza fırınından çatal bıçağa, suşi dolaplarından dondurma makinesine kadar 40 bin ürün vardı.
Hayatımda ilk kez bardak kurulama aparatı, patates soyma makinesi gördüm. Modern mutfaklarda neler varmış neler meğer..
Ve mağazanın ortasındaki bir mutfakta yemek pişirdi Murat Bozok... Kendisi bile şaşırmıştı böyle bir yer olmasına, düşünün artık!
06 Mayıs 2018, Pazar 05:00
Haberin Devamı