Tamer HeperDavanın şartları tamam gibi

HABERİ PAYLAŞ

Davanın şartları tamam gibi

Evimi 15 Temmuz 2017’de kiraya vermiştim, ben de yarısı bana yarısı oğluma ait 1+1 yazlık dairede oturuyordum. 2021’de kiracının tahliyesini kendisinden istedim, o da dava açmamı söyledi. Ben de 16 Temmuz 2024’te tahliye davası açtım. Zira artık 1+1’lik bir daire, çocuklarımın da gelmesi ile barınma imkanı sağlayamaz oldu. Kiradaki daire ise 3+1. Benim tek evim budur. Bu davayı kazanma ihtimalim olabilir mi? A.G.

* * * * *

Köşemi takip edenler bilir ki, bir kimsenin davasının sonucu hakkında kanaat bildirmiyorum. Ancak bakılan hukuki mesele konusunda açıklama yapıyorum. Şimdi de bunu yapacağım. Okuyucum kiracısına dava açmış, iyi ama kiracı aleyhine açılacak davalar muhtelif, kira artışı için dava açılabilir, ihtiyaç nedeni ile tahliye davası açılabilir, kiralarını ödemediği veya geciktirdiği için dava açılabilir, kiralananı tahrip ettiği için açılabilir vs. Şimdi okuyucum dava açtığını söylüyor ama bana ihtiyacından bahsetmesine karşın acaba açtığı davanın dilekçesinde bu husustan söz etmiş mi? Belgelemek için delil sunmuş mu?

Haberin Devamı

* * * * *

Yaşadığı şehirden uzakta bir tatil yöresinde yarısı kendisine ait 1+1 dairede oturuyor. Dolayısıyla kendine ait 3+1 daireye ihtiyacı doğmuş olabilir ama açtığı davada bundan açıkça söz etmiş ve ihtiyacını belgeleyecek delilleri de sunmuş olması gerekiyor. Sonra yeni dönemin başlangıcından itibaren bir ay içinde davanın açılması gerekiyor, baktığımda okuyucum bu süreye uymuş. Şimdi dava safahatında ihtiyacını ispatlayacak belgeleri tamamlayacak ve mahkemenin kararını bekleyecek. Şayet dilekçesinde ihtiyaç nedeni ile tahliyeyi talep ettiği açık ise anlatıldığı kadarı ile şartlar tamam olacak ve neticede karar hakimin olacak ama bu kararın uygulama safhasına gelmesi için biraz sabır, mesela 1 veya 1.5 yıl gibi bir süre derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder