Tamer HeperTarihlere tekrar bakın

HABERİ PAYLAŞ

Tarihlere tekrar bakın

Beş yıl önce evimi kiraya verirken kiracıdan tahliye taahhüdü almıştım. Şimdi beş yılın sonunda kiracım kiraya yeterli zam yapmayı reddediyor. Elimdeki bu tahliye taahhüdünü kullanıp kiracıyı çıkarabilir miyim? K.L. 

Kiracıdan alınan tahliye taahhüdünün ne zaman ve ne şekilde işleme konu yapılacağı hususu önemli. Bilindiği gibi tahliye taahhüdü, kira sözleşmesi yapıldığı tarihte alınamaz. Tahliye taahhüdü kira sözleşmesi yapıldıktan ve hatta kiralanan, kiracıya teslim edildikten sonraki bir tarihi taşıyacak şekilde alınmalıdır. Bu şekilde alınan tahliye taahhüdü de, üzerinde yazılı tahliyenin yapılacağı tarihten itibaren bir ay içinde işleme koyulmalıdır. Şimdi okuyucum kiracısının beş yılını doldurduğunu söylediğine göre acaba tahliyenin taahhüt edildiği tarih, bu günleri mi gösteriyor? Doğrusunu isterseniz pek bir ihtimal vermiyorum. Zira tahliye taahhüdünü kiraya verdiği tarihlerde aldığını söylediğine göre, beş yıl sonrası için tahliye taahhüdü alındığını pek görmedim. Bu nedenle okuyucum, birinci olarak yapılış tarihini tekrar kontrol etsin derim. Acaba kira sözleşmesi ile aynı tarihi mi taşıyor? Şayet böyle ise tahliye taahhüdü zaten geçersiz.

Haberin Devamı

İkincisi, tahliyenin yapılacağı tarihe bir baksın. Bir aylık ibraz süresi geçti mi, geçmedi mi? Geçti ise yine geçersiz. Dolayısıyla geçersiz bir belge için boşuna masraf yapmasını tavsiye etmeyeceğim. Ancak beş yıllık süre geçtiğine göre kiracısı aleyhine kira tespit davası açması daha mantıklı olacaktır derim.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder