Tamer HeperYönetim ibra olundu mu?

HABERİ PAYLAŞ

Yönetim ibra olundu mu?

18 daireli bir binada oturuyorum. Binamızda iki yıl sonra kat malikleri toplandı. Denetçi gelirgider defterini incelemek istedi ama bulamadı, yönetim veremedi. Denetim raporu olmadan toplantı yapıldı. Toplantıda aidatlar çok arttırıldı. Bu toplantının iptalini talep mümkün mü? T.E. 

Okuyucumun kısaca anlattığı olay için yanıtımı vereyim sonra ihtimallerden söz edeceğim. Bir toplantıya denetçi raporu sunulmaz ise, o toplantıda yapılacak şey, yönetimi ibra etmemektir. Çünkü yönetim önce hesap verir, sonra ibrası oylanır. Hesap makul ve mantıklı ise yönetim ibra olunur. Yok açık var ise ibra olunmaz ve iş mahkemeye kadar gider. Şayet okuyucumun binasında hesap kitap olmadığı halde yönetim ibra olundu ise diyecek yok,(böyle bir yönetimin ibra olunmaması gerekir). Sadece ibra sırasında incelenemeyen ve görülmeyen başka istismar noktaları sonradan bulunursa, bunlar yönetim için hesap verme nedeni olabilir. Hatta devreye tazminat veya ceza hukuku girebilir. 

Haberin Devamı

Ancak toplantı iptali talebine gelince, bir yönetimin toplantıyı iki sene ertelemiş, sonra hesap verecek belgeleri kat maliklerine sunamamış ise, bunların yanında başka hukuka aykırı işlemleri de olmuş olabilir. Örneğin toplantıya davette şekil şartlarına uymamak, toplantı tutanaklarını gerektiği gibi tutmamak, imzaları yasal çekle uygun almamak vs. gibi. İşte bunlara bakmak ve eksiklikler tespit edildiğinde duruma göre ya bazı kararların iptalini ya da toplantının iptalini talep etmek mümkün olur.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder