Her 10 Kasım’da ya da 29 Ekim’de markalar en yaratıcı ilanı tasarlamak ya da reklam filmini çekmek için birbiriyle yarışıyor. Bu 10 Kasım’da ise Kiğılı’nın filmi beni çok etkiledi. Annesine “Atatürk nasıl biriydi?” diye soran bir çocuğun aldığı cevap, O’nun imkansızlıklar karşısında nasıl dik durduğunu bize bir kez daha hatırlatıyor. Filmin sloganı “Bize yakışan duruş, O’nun duruşu” bizlere en zor zamanlarda bile Atatürk’ü örnek almamız gerektiği mesajını veriyor. Evet, bize gerçekten öyle bir duruş yakışır.
AŞK KAPANMASI
Hadise 2018’de ‘Sıfır Tolerans’ şarkısına yabancı bir erkek manken ile klip çekmişti. Ama bu cesur sahneler RTÜK tarafından erotik bulunmuş ve klip ekranlarda yasaklanmıştı. Hadise seksi kıyafetlerle göründüğü bu klibe arka çıkmış “Klibime verilen ‘erotik’ damgasına katılmam ve izin vermem!” sözleriyle RTÜK’e başkaldırmıştı.
Sahne şovlarında da cesur tarzını koruyan Hadise biliyorsunuz birden kapandı. Konserlere mayoyla çıkan şarkıcı siyah kapalı tulumlar giymeye başladı. Bunu da yeni sevgilisi Mehmet Dinçerler’in muhafazakar ailesine şirin görünmek için yaptığı iddia edildi. Eee, RTÜK’ün yapamadığını aşk yaptı. Hadise bir de evlenirse bakalım tarzında başka ne gibi değişiklikler olacak.
GERÇEK HAYAT
Netflix’teki ‘Kulüp’ dizisi çok beğenildi. Gökçe Bahadır ve Salih Bademci’nin oyunculukları yere göğe sığdırılamıyor. Her hafta 3 saatlik dizide kendini gösteremeyen oyuncularımız 50 dakikalık dijital işlerde tabii ki döktürüyorlar. Aslında olması gereken de bu. Henüz pek az bilinen bir şey var ki 1950’lerde geçen dizinin hikayesi aslında gerçek! Tabii ki bazı değişiklikler yapılmıştır mutlaka.
Salih Bademci’nin oynadığı Salim Songür aslında Zeki Müren ama bu karakter biraz da Erol Büyükburç’tan ilham alınarak yaratılmış. Mathilda gerçekten de Zeki Müren ile kulisçiliğe başlamış ve çok yakın dost olmuşlar. Kızı Raşel ise annesinden bu işi öğrenmiş ve dönemin tüm ünlüleri onunla çalışmak istemiş. Ancak Raşel, Bülent Ersoy’u tercih etmiş.
Bu arada Barış Arduç’un oynadığı İsmet de gerçekte çok daha yakışıklıymış. Ünü tüm İstanbul’a yayılacak kadar popülermiş kadınlar arasında. NOT: 2013’ten beri çekilmeye çalışan ve senaryosu defalarca değişen ‘Gazino’ kod adlı dizide önce Beren Saat oynayacaktı. Ancak Beren Saat “Ben gazinoda ütücüyü mü oynayacağım? Assolist olmam lazım” deyip işten vazgeçmiş.
KONUŞMAK KOLAY
Bir grup var ki bu ‘Kulüp’ dizisi olsun, genel olarak beğeni toplayan başka yerli işler olsun, hiçbir şeyi beğenmiyor. Hatta tamamını izlemeden sosyal medyada bu işler hakkında demediklerini bırakmıyor. Ben bir şeyi beğenmezsem, seyirciyi aptal yerine koymaya çalışmadığı sürece, bunu kendime saklıyorum açıkçası. Ortada ne olursa olsun verilmiş bir emek var.
Zaten negatiften beslenenlerden ya da sırf aykırı olmak için, dikkat çekmek için eleştiri yapanlardan hiç hazzetmiyorum. Bu türe en güzel cevabı oyuncu Devrim Yakut Twitter’da verdi aslında. Bakın ne dedi: “Herkesin beğendiğini yerin dibine batırmak bir kimliğe dönüştü. Aferin en akıllı, en bilen sizsiniz! Şu itirazlarınızın karşısına bir ürün koysanız da öğrensek biz de nasıl olur. Ama yok, olmuyor. Konuşmak daha kolay çünkü...”
UZATILDI
The Artisan İstanbul Hotel’de 7 Ekim’de başlayan ve büyük ilgi gören ‘Müdahale/Intervention’ adlı sergi, yoğun istek üzerine 21 Kasım’a kadar uzatıldı. Sergide ‘Müdahale’ kavramı sanatçılar tarafından ele alınarak, farklı bir kurguyla otele müdahale ediliyor.
Sosyo-politik konulara, insanlığa ve toplumsal eşitliğe ses olan eserler, toplumun her kesimine hitap ederken; yaşayan bir mekanda evrensel bütünlüğe ithaf edilmiş disiplinler arası bir deneyim olarak da izleyicilerin karşısına çıkıyor.