Uğur AlkaparÜnlü objeler sergisi

HABERİ PAYLAŞ

Ünlü objeler sergisi

ÖZEL EŞYALARINI BAĞIŞLADILAR

Seyrantepe’deki Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’nde önceki gün Türk Kanser Derneği yararına ‘Ünlü Objeler Sergisi’ düzenlendi. Sergi ünlü isimlerin bir dönem kullandıkları özel eşyalarla oluşturuldu. Müzeyyen Senar’ın yakınları 1950 yılındaki reklam afişlerinde yer alan radyosunu, Bülent Ersoy 160 yıllık gardırobunu, Kenan Doğulu-Beren Saat çifti çalışma masası ve koltuğunu bağışladı.

ERKEN TEŞHİS ÖNEMLİ

Açılışa aralarında Revna Demirören’in de bulunduğu birçok isim katıldı. Yaptığı konuşmada erken teşhisin önemine dikkat çeken Demirören “Ben derneğin gönüllü destekçisiyim. Çok değerli sanatçılarımızın açık arttırma ile satılacak eşyaları inşallah değerini bulur ve daha çok hastamızı iyileştirmeye yardımcı olur. Tedavilerimizin başarılı olabilmesi için erken teşhis önemli” dedi.

Haberin Devamı

MESAJLI ŞARKI

New York’lu müzisyen Maya Azucena’yı ilk kez birkaç ay önce Kanyon’daki Jolly Joker Pub’da dinleyip çok etkilenmiştim. 4 oktavlık sesi ve indie pop tarzıyla tanınan Maya Azucena yeni teklisi ‘I Am Enough’u önceki akşam JJ Pub’da tanıttı. 6 şarkılık mini albümü ise 21 Ekim’de yayınlanıyor. Atalarına ve onların mirasına olan bağlılığına bir mesaj olarak yazılan ‘I Am Enough’ şarkısı, dönemin bakış açısını ve bugünün isimsiz kahramanlarının olması gerektiği kadar kabul görmeyen katkılarını kutlamayı amaçlıyor.

DOĞAYA SESLENİYOR

Son zamanlarda yaptığı çalışmalarla adından sıkça söz ettiren genç müzisyen ve piyano sanatçısı Berk Can Arslan ‘Göçebe’ şarkısına klip çekti. Bundan önceki ‘Teslimiyet’ şarkısında olduğu gibi yeni çalışmasıyla da doğaya seslenişini sürdüren Berk Can Arslan, küresel iklim krizine dikkat çekiyor.

İSVEÇ’TEN SÜRDÜRÜLEBİLİR LEZZETLER

Sürdürülebilirlik o kadar önemli bir konu haline geldi ki Birleşmiş Milletler de bu konuda ciddi çalışmalar yapıyor. Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı UNDP’nin Türkiye Mukim Temsilcisi Luisa Vinton ve İsveç İstanbul Başkonsolosu Peter Ericson geçen salı ‘İsveç’ten Sürdürülebilir Lezzetler’ başlıklı bir resepsiyon düzenledi. Mekan tabii ki İsveç Konsolosluğu’nun şık ve havalı binasıydı. UNDP Türkiye İyi Niyet Elçisi Mert Fırat’ın da katıldığı davette yemek israfının önlenmesi ana konuydu. Bu sebeple İsveç Sarayı Şefi Nusret Altundağ o akşam gıdaların besleyici ve doğallığına vurgu yapan bir menü hazırlandı.

Haberin Devamı

BASKET ŞOV

Potanın sihirbazları olarak bilinen Amerikalı basket şov takımı Harlem Globetrotters haftaya İstanbul’a geliyor. 22 ve 23 Ekim’de Ataşehir’deki Ülker Sports Arena’da seyirci karşısına çıkacak olan Harlem Globetrotters ölümcül pasları, inanılmaz smaçları ve gülmekten karın ağrıtan hareketleri ile İstanbul seyircisine unutamayacakları bir gösteri izletecek.

Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec: Bu daha başlangıç

Yeme içme sektörünün Oscar’ları olarak bilinen Michelin yıldızlarının İstanbul’daki ilk sahipleri geçen salı açıklandı. Yıllardır yıldız almayı ya da Michelin’in rehberine girmeyi bekleyen restoranlar sevindi. Konuya uzak olanlar ise “Michelin de ne yahu?” diye sordu. Lastik şirketi Michelin’in Fransa’da seyahat rotalarında yemek yenebilecek iyi yerleri derecelendirmek için başlattığı bu yıldız sistemi 1926’dan beri devam ediyor. Dünyada 3 bine yakın Michelin yıldızlı restoran var. Zorlu PSM’deki törende sunuculuk da yapan Michelin Rehberi Uluslararası Direktörü Gwendal Poullennec’e aklıma takılanları sordum…

Haberin Devamı

Ünlü objeler sergisi

Yıldız alan beş restoran da modern Anadolu mutfağı sunuyor. Bu bir tesadüf mü? Diğer mutfakların restoranlarının şansı yok demek mi oluyor bu?

Öncelikle bizim çalışma sistemimizi anlatmak isterim. Müfettişlerimiz bizim tam zamanlı çalışanlarımız. Ekibimize katılmadan önce yeme içme sektöründe on yıl deneyime sahip olmaları gerekiyor. Sonra diğer müfettişlerden eğitim alıyorlar. Hem işlerinde çok iyiler hem de farklı mutfakların yemeklerine karşı açık fikirliler. Bu müfettişler her restoranı aynı 5 kritere tabi tutuyorlar. Malzeme kalitesi, aşçılıktaki ustalık, yaratıcılık, ödenen paraya değmesi ve istikrar.

Tesadüf o zaman…

Pek değil. Aslında İstanbul’un kalite anlamında sunduklarıyla denk gelen bir sonuç. Şefler yerel ürünleri kullanıyorlar ve İstanbul’un kendine has tatları var. Mutfak sanatlarında güçlü bir kimliğe sahip İstanbul.

Müfettişler nasıl çalışıyor?

Bir müfettiş asla bir yere ikinci kez gitmez. Ama istikrar denetlemesi için başka müfettişler gider ve sonra bilgi paylaşımı yapılır. Ziyaret sayısında sınır yok. Ne kadar gerekiyorsa o kadar. Müfettişlerin bilgilerini asla paylaşmıyoruz. Yemek konusunda bilgili ve açık fikirli olduklarını bilin yeter.

Neolokal’in de aldığı, sürdürülebilirlik ödülü yeşil yıldızdan kaç tane var?

Biz yeşil yıldızı üç yıl önce vermeye başladık ve şu an 381 tane. Her geçen yıl dönüşen ve sürdürülebilirlik konusunda sınıf atlayan birçok restoran oluyor. İstanbul iyi kaliteli malzemeye kolayca ve uygun fiyatlarla ulaşılabilen bir kent. Sürdürülebilirlik için çok uygun.

İstanbul’un sınırlarını nasıl belirlediniz?

Bu daha başlangıç. Resmi bir duyuru yapmıyorum ama git gide alanımızı genişleteceğiz. Belki de İstanbul’un içinde de genişlememiz lazım. Restoran sayısının yeterli olduğu yerlere gideceğiz. Biz de kaynaklarımızı belli noktalara odaklıyoruz. Büyük şehirler ve şehir merkezleri. Tüm bölgelere ulaşmamız zor.

Ünlü objeler sergisi

Sonunda Türkiye’ye gelmeye nasıl ikna oldunuz?

20 yılı aşkın bir süredir Michelin rehberi için çalışıyorum. Önceden bir rehber basmaya yetecek kadar olgunlaşmış restoran yoktu. Bu durum sadece restoran kalitesiyle değil, aynı zamanda istikrarla da ilgiliydi. Son 20 yıl içinde buradaki durum ciddi şekilde gelişti. Fark etmişinizdir biz de işleri çok hızlandırdık. Araya Covid girmeseydi çok daha önce gelecektik.

İstanbul’un yıldızları

Toplamda 53 restoran rehbere girdi. TÜRK iki yıldız; Araka, Neolokal, Nicole ve Mikla birer yıldız aldı. Neolokal’in aldığı sürdürülebilir restoranlara verilen yeşil yıldız da çok önemli. Mürver’in şefi Mevlüt Özkaya Genç Şef, Sunset En İyi Servis ödüllerini aldı. 10 restoran fiyat/kalite oranıyla öne çıkan ‘Bib Gourmand’ kategorisine, 38 restoran da tavsiye listesine girmeyi başardı. Bu kadar çok restoranın rehbere girmesine İstanbul’un büyük başarısı gözüyle bakılıyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder