ÇocuklukÇocukları böcek ve sineklerden korumanın 12 yolu
Paylaş
Çocukları böcek ve sineklerden korumanın 12 yolu

Küçük çocuklar yaz mevsiminde kış aylarına göre tehlikelere daha açık olabiliyor. Özellikle tatilde çocukların sağlığı ve güvenliği için ebeveynlerin her an dikkatli olmaları gerektiğini belirten uzmanlar, çocukları yaz mevsiminde böcek ve sinek ısırmasından korumanın 12 yolunu paylaştı.

Tatile gidildiğinde, aileler çocuklarıylaçık havada daha fazla zaman geçirme fırsatı bulduğu için böcek ve sinek ısırıkları daha fazla gerçekleşiyor. Ayrıca yazlık yerde, otel odasında veya yazlıkta daha fazla sivrisinek sorunu oluyor.

Haberin Devamı

Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Ela Tahmaz Gündoğdu, böcek ısırmaları için "Eğer çocuğun bilinen bir alerjisi varsa ısırıldıktan sonra hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır." diyor. Peki çocukları böcek ve sinek ısırıklarından nasıl koruyacağız? İşte bebekleri ve çocukları böcek ve sineklerden korumanın 12 yolu!

ÇOCUKLARI BÖCEK VE SİNEK ISIRMASINDAN KORUMA YOLLARI

  • Çocuğunuza kokulu sabun, sprey veya parfüm sürmeyin.
  • Çocuğunuzu mümkün olduğu kadar sinek ve böceklerin yuvalanacağı durgun su, bol miktarda açmış çiçek olan bahçelerden ve üzeri kapalı olmayan yemeklerin olduğu yerlerden uzak tutun.
  • Çok parlak, renkli ve büyük çiçek desenli elbiselerden kaçının çünkü bunlar böcekleri ve arıları çekebilir.
  • Çocukları sinek ve böceklerden korumak için, 30 konsantrasyonda DEET içeren ürünler kullanın. Vücudun açık yerlerine sürülen sinek kovucular en etkili yöntemdir ancak 2 ayın altındaki bebeklerde kullanılmamalıdır.
  • Sinek kovucuların içerikleri üründen ürüne değişmektedir. O nedenle mutlaka aldığınız ürünün ne içerdiğine bakın. İçinde ne olduğunu bilmediğiniz ürünleri kullanmayın.
  • Çocuklarınızı yoğun parfümlü sabun ve şampuanlar ile yıkamayın, bunlar böcekleri çekebilir.
  • Durgun sular, çöplerin ya da yiyeceklerin açıkta durduğu alanlar gibi böceklerin toplandığı ya da yuvalandığı yerlerde çocukların oynamasına izin vermeyin.
  • Eğer çocuğun bilinen bir alerjisi varsa ısırıldıktan sonra hemen en yakın sağlık kuruluşuna başvurmalıdır. Diğer durumlarda ise doktorunuzla görüşerek bölgeye sürülen veya ağız yoluyla alınan antialerjik ilaçlar kullanılmalıdır. Yanınızda antihistaminik ilaç veya pomatlar bulundurun.
  • Özellikle oyun çağındaki çocukların ısırılan bölgeyi aşırı kaşıması sonrası bölgeye mikrop bulaşabilir. Bu durumda da enfeksiyon gelişir ise doktorunuzla görüşün.
  • Tüm camları açarak yatmaktan kaçının, camlarda tel olmasına dikkat edin.
  • Isırılan yere buz uygulanması tepkinin şiddetini azaltacaktır. Özellikle yüz bölgesinde oluşan ısırıklar, bölgenin hassas dokusu nedeniyle fazla şişer ve daha fazla ödem oluşmasına neden olabilir. Hiç dokunmadan/kaşımadan bir uzmana başvurun. Kaşımayı tırnakla değil de ovalama şeklinde yapın.