Dünya13 ay denizde kaplumbağa kanı içti, kuşları yedi!

13 ay denizde kaplumbağa kanı içti, kuşları yedi!

Paylaş
13 ay denizde kaplumbağa kanı içti, kuşları yedi!

Meksika'dan El Salvador'a gitmek üzere fiberglas bir tekneyle yola çıkan ve 13 ay boyunca tam 13 bin kilometre denizde sürüklendikten sonra Pasifik'teki minik bir adada kıyıya vuran adamın hikayesi tüyler ürpertiyor. Denizin ortasında, elleriyle avladığı kuş, balık ve kaplumbağaları yiyen, hatta su olarak da kaplumbağa kanı içen adam gerçek bir mucizeye imza attı

POSTA.COM.TR

Bir arkadaşıyla birlikte Meksika'dan El Salvador'a gitmek üzere fiberglas tekneyle yola çıkan ve 13 ay boyunca tam 13 bin kilometre denizde sürüklendikten sonra Pasifik'teki minik bir mercan adasında kıyıya vuran adamın hikayesi herkesi hayrete düşürüyor.

BİR DERİ BİR KEMİK, SAÇI SAKALI BİRBİRİNE KARIŞMIŞTI

Denizde sürüklenirken, hiçbir av malzemesi olmadığı için elleriyle yakaladığı balık, kuş, deniz kaplumbağası gibi hayvanları yiyerek, hatta su yerine kaplumbağa kanı içerek hayatta kalmayı başaran adam, Pasifik Okyanusu'ndaki bir mercan adasında kıyıya vurdu.

Bir deri bir kemik kalmış, saçı sakalı birbirine karışmış şekilde kıyıya vuran ve adını Jose Ivan olarak açıklayan adamın mucize kurtuluşu İngiliz Daily Telegraph gazetesine haber oldu.

YOKSA ARKADAŞINI DA MI YEDİ?

Devamı ikinci sayfada...




Başrolünü Tom Hanks'in oynadığı 2000 yılı yapımı 'Cast Away' (Yeni Hayat) filminde 'Chuck Noland'ın başına gelenlerle özdeşleştirilen Jose Ivan'ın macerası, şimdilik anlaşıldığı kadarıyla, 7.5 metrelik fiberglas tekneyle Meksika'dan El Salvador'a gitmek üzere bir arkadaşıyla birlikte yola çıkmasıyla başlamış.

Sadece İspanyolca konuşabilen Ivan'ın anlattığı kadarıyla, Aralık 2012'de başlayan bu yolculuk, birkaç ay önce arkadaşının ölmesiyle birlikte tam bir kabusa dönüşmüş...

Telegraph'ta verilen haberde, konuyla ilgili bir detay bulunmamakla birlikte, daha önce yaşanan benzer kurtuluş hikayelerinde, insanların kendi arkadaşlarını bile yemiş olması, 'acaba' diye düşündürtüyor.

SU OLARAK KAPLUMBAĞA KANI


Meksika kıyılarından açıldıktan sonra 13 ay boyunca 13 bin kilometre sürüklenen teknede hiçbir avlanma malzemesi bulunmadığı için, Jose Ivan elleriyle avlanmak zorunda kalmış. Elleriyle tuttuğu kuşları, balıkları ve kaplumbağaları yiyerek hayatta kalmayı başaran adam, su olarak da kaplumbağa kanı içmiş...

KABUS GİBİ YOLCULUĞUN DETAYLARI BELLİ DEĞİL


Gerek talihsiz yolculuğu, gerek kurtuluşu, gerekse teknenin nasıl olup da bu kadar sürüklenebildiği konusuyla ilgili şu an için elde çok az bilgi bulunuyor. Adamın kıyıya vurduğu Ebon Mercan Adası'na inebilen tek uçak tamirde olduğu için Jose'nin oradan alınması da sadece bir tekne gönderilmesiyle mümkün olacak.

MEDYAYA KORKUNÇ HİKAYELER YANSIYACAK

Devamı üçüncü sayfada




Önümüzdeki günlerde Jose Ivan'ın macerasıyla ilgili çok detaylı bilgiler ve korkunç hikayelerin medyaya yansıması bekleniyor.

Şu anda hayatını tehdit eden bir hastalığı bulunmayan ama açlıktan bir deri bir kemik kalmış olan Jose Ivan, adadaki bir ailenin evinde bakıma alındı. Kendisine bol bol su ve yiyecek veriliyor ve gücünü geri kazanmasına çalışılıyor.

'YENİ HAYAT' FİLMİ GERÇEK OLDU!


Bu olayla paralellik kurulan 2000 yılı yapımı Cast Away (Yeni Hayat) filminin konusu şöyle: Bir kargo şirketinde çalışan Chuck Noland (Tom Hanks) ile doktora öğrencisi Kelly evlenme planları yapmaktadır. Chuck’un içinde bulunduğu uçağın kötü bir fırtına sonucu ıssız bir adaya düşmesi ile işler değişir. Chuck uçaktan tek kurtulan kişi olarak bu adadan kendi çabaları ile kurtulmak zorundadır.

3

Haberin Devamı