“SOFRANIZDA BUNLARI EKSİK ETMEYİN”
Günlük beslenmemizde beyaz ekmek yerine tam buğday ekmeği ya da pirinç yerine bulgur tercih edersek magnezyum alımımızı desteklemiş olacağımıza dikkat çeken Gündüz bu nedenle öğütülmemiş tahıl tüketimini de arttırmak gerektiğini söyledi.
Magnezyum bakımından zengin beslenmek için sofralardan eksik etmemek gereken besinleri de aktaran Gündüz," “Ispanak, pazı, roka gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler. Fındık, fıstık, ceviz, badem gibi kuruyemişler. Bütün tohumlar ve öğütülmemiş tahıllar, kuru fasulye, nohut, börülce gibi baklagiller. Soğan, kuşkonmaz, havuç, kereviz, pırasa, siyah turp gibi sebzeler. Hurma, muz gibi meyvelerdir” şeklinde konuştu.