GündemFETÖ, DEAŞ gibi terör örgütü

FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütü

Paylaş
FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütü

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Amerikan Newsweek dergisine verdiği röportajda, NATO müttefiklerinden terörle mücadelede Türkiye ile ortak bir yaklaşım beklediklerini söyledi. Erdoğan, “ABD’deki FETÖ elebaşının liderliğindeki yapı bir terör örgütü, tıpkı DEAŞ gibi. Bunu ABD başkanına anlattık” dedi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi için gittiği ABD’de Newsweek dergisinin sorularını yanıtladı. Erdoğan, NATO toplantılarında terörizmin en kritik küresel sorunlardan biri olduğunun vurgulandığını belirtti. Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle devam etti: “Ayrım yapmadan terör örgütleriyle mücadele misyonunu üstlenen ve bunu sahada gösteren bir ülkeyiz. Müttefiklerimizden beklentimiz, benzer bir terörle mücadele yaklaşımıdır. Ne yazık ki, şimdiye kadar beklenen düzeyde destek ve dayanışma almış değiliz.”

Haberin Devamı

‘BARIŞ YANLISIYIZ’

Erdoğan, “Türkiye’ye tehdit oluşturan terör örgütlerinin elebaşlarının meşru aktörler olarak kabul edilmesi, ittifak ruhuyla da örtüşmemektedir” diye konuştu. NATO ile Rusya arasında ‘doğrudan çatışma çıkması ihtimali’ne yönelik soruyu yanıtlayan Erdoğan, Türkiye’nin başlangıçtan itibaren bu savaşta taraf olmayacağını açıkladığını hatırlatıp, “Duruşumuz sadece barış yanlısıdır. Çözüm, daha fazla kan dökülmesi ve acı çekme değil, diyalog ile sağlanan kalıcı bir barıştır” dedi. Erdoğan, Ukrayna- Rusya savaşında çözümün, diyalog ve diplomaside olduğunu söyledi.

‘DELİLLERLE ANLATTIK’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin’le diyaloğuna ilişkin “Doğal olarak her konuda hemfikir değiliz. Ancak meseleleri kendi aramızda tartışabiliyor ve nasıl çözüleceğine dair ayrıntılara girebiliyoruz” ifadelerini kullandı. Erdoğan şöyle dedi: “ABD’de bulunan FETÖ elebaşının liderliğindeki yapı masum bir hareket değil, bir terör örgütüdür, tıpkı dünyanın çeşitli yerlerinde terör eylemleri gerçekleştirmiş olan DEAŞ gibi. Hem DEAŞ hem de FETÖ insanları öldürüyor. Somut delillerle bu yapının tehlikelerini ABD başkanlarına anlattık. Ancak Sayın Biden ve benim görüşlerimiz farklı.”

Haberin Devamı

‘BİDEN İLE FARKLI GÖRÜŞLERDEYİZ’

ABD Başkanı Joe Biden’la insan hakları konusunda da farklı görüşlere sahip olduklarını belirten Erdoğan, İsrail’in Filistin’de masum insanları, hastaneleri, pazar yerlerini, insani yardım kuruluşlarını hedef aldığını söyledi. Erdoğan “ABD yönetimi bu ihlalleri görmezden gelmekte ve İsrail’e en büyük desteği vermektedir. Bunu da bu ihlallerin suç ortağı olma pahasına yapmaktadır” dedi.

 FETÖ, DEAŞ gibi terör örgütü

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan, ABD Başkanı Joe Biden’ın, NATO Zirvesi kapsamında, devlet ve hükümet başkanları ile eşleri onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

‘ARZUMUZ MÜREFFEH BİR SURİYE’

Suriye’de sorunun çözümüne değinen Erdoğan, “Suriye’nin bölgesel ve küresel güçlerin bilek güreşi yaptığı bir toprak parçası değil, terörden tamamen arındırılmış ve Suriyeliler tarafından yönetilen müreffeh bir devlet olması temel arzumuzdur” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kısa süre önce toplantısına katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü’nün NATO’ya bir alternatif olmadığını vurguladı.

Haberin Devamı