GündemTemmuz ayında zirve trafiği

Temmuz ayında zirve trafiği

Paylaş
Temmuz ayında zirve trafiği

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan temmuz ayında Kazakistan’da Şanghay İşbirliği Örgütü’nün, Azerbaycan’da Türk Devletleri Teşkilatı’nın ve ABD’de NATO’nun düzenlediği zirveye katılacak. Erdoğan üç zirvede önemli diplomatik temaslarda bulunacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, temmuz ayında yoğun bir program ve diplomasi trafiği içinde olacak. Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgilere göre, Erdoğan, 3-4 Temmuz’da Kazakistan’ın başkenti Astana’da düzenlenecek Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi’ne katılacak. Erdoğan, 6 Temmuz’da ise Azerbaycan’ın Şuşa kentinde gerçekleşecek Türk Devletleri Teşkilatı Devlet Başkanları Gayriresmi Zirvesi’nde olacak.

Haberin Devamı

GAZZE DE GÜNDEMDE OLACAK

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan 9-11 Temmuz tarihleri arasında da ABD’nin başkenti Washington’da düzenlenecek NATO Liderler Zirvesi’ne katılacak. Katılacağı zirvelerde birçok ülke lideri ile ikili görüşmeler yapması planlanan Erdoğan, önemli temaslarda bulunacak. Erdoğan’ın zirve konuşmalarında ve temaslarında ticari işbirlikleri, terörle mücadele ve İsrail’in Gazze’deki katliamları ile Rusya-Ukrayna savaşını da gündemine alması bekleniyor.

TÜRKMEN LİDERE DOĞUM GÜNÜ TELEFONU

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan dün Türkmenistan Milli Lideri ve Halk Maslahatı Başkanı Gurbanguli Berdimuhammedov ile telefonda görüştü. Görüşmede iki ülke ilişkilerinin her alanda ve çok taraflı platformlarda daha ileriye taşınacağına inandığını ifade eden Erdoğan, Berdimuhammedov’un doğum gününü kutladı.

Haberin Devamı