Son dakika Alpay Azap haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Alpay Azap gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Alpay Azap haber sayfamızda...
Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, Covid-19'a göre hazırlanan aşıların, Türkiye'de de görülen Eris varyantına karşı etkinliğinin çok az olduğunu belirterek, "Virüs o kadar değişti ki ilk hazırlanan aşıların şu anki mevcut değişmiş olan varyantlara, örneğin Eris varyantına karşı etkinliği çok azaldı. Dünyada yeni aşılar geliştirildi. En yeni aşı bu ve eylül ayından itibaren Kuzey Amerika ve Avrupa'da kullanım onayı aldı ve kullanılmaya başladı. Bir an önce bu aşının ülkemize gelmesini bekliyoruz" dedi.
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Derneği (KLİMİK) Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, deprem bölgesinde tetanos, kızamık ve su çiçeği ile ilgili uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Azap, bölgedeki Aile Sağlığı Merkezlerinin zarar görmesi ve büyük bir nüfusun başka şehirlere göç etmesi nedeniyle çocukluk çağı aşılamalarında da aksaklıklar yaşanabileceğini kaydederek, "Aksi taktirde önümüzdeki haftalarda kızamık, suçiçeği gibi hızla bulaşan ve yayılan salgın hastalıkların yeniden ortaya çıkma riski var" dedi.
Prof. Dr. Alpay Azap deprem bölgesinde 3 hastalığa karşı uyarılarda bulundu. Prof. Dr. Azap, 'Çok kısa bir sürede, çok da yakın olmayan temasla bir anda yayılabilir.' dedi.
Türkiye'de koronavirüs ile mücadele kapsamında uygulanan birinci, ikinci ve üçüncü doz aşı miktarı 71 milyonu geçerken günlük vaka sayısı da 22 bini geride bıraktı. Bilim insanları, gelecek 15 günün toplumsal bağışıklık açısından önemine işaret ederek, aşı olmaktan kaçınanları sosyal etkinliklerden muaf tutan düzenleme yapılmasını önerdi. Peki okullar açılabilir mi? Uzmanlar okulların açılması ve yüz yüze eğitimin başlaması ile ilgili ne dedi? İşte detaylar…
Prof. Dr. Alpay Azap aşı karşıtlarının ortaya attığı iddialara yönelik özel bir rapor hazırladı. Aşıların yüzbinde bir ile milyonda bir olasılıkla yan etki gösterdiğini belirten Azap'ın raporuna göre koronavirüs aşısı duş almaktan, yemek yemekten ya da dışarıda dolaşmaktan bile daha güvenli. İşte haberin detayları...
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, corona virüsün mevsimsel bir enfeksiyon gibi kışın artan yazın azalan bir hastalık olmasını beklediklerini ifade ederek normale dönüş için tarih verdi.
Çin aşısı Koronavac ile ilgili üç farklı ülkede açıklanan, üç farklı etkinlik sonucu, Türkiye’deki tartışmaları daha da alevlendirmiş durumda. Uzmanlar, acil kullanım izni alan tüm koronavirüs aşılarının hastalık ve ölüm riskine karşı yüzde 100 etkinlik sağladığını söylüyor.
Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, corona virüs hastalarında düzenli kullanıldığında ölüm riskini yüzde 47 düşürdüğü ortaya çıkan aspirinin, Türkiye'de salgının en başından bu yana kullanıldığını söyledi.
Corona virüs Bilim Kurulu Üyesi Alpay Azap, "Yaz aylarında beklemiyoruz ama sonbahar, kışta 2020 yılının sonlarına doğru bir ikinci dalga olma olasılığı var gerçekten." dedi. Azap bu ifadesinin nedenini de açıkladı.
Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu üyesi Prof. Alpay Azap corona virüs süreci ile ilgili, "Yoğun bakım sürecine giriyoruz" deyip hayati öneme sahip uyarılar yaptı.
Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, "Kovid-19 bir virüs hastalığı olup antibiyotik kullanımının hastalık seyri üzerine bir etkisi yoktur. Antibiyotikler virüse etki etmez" dedi. İşte Azap'ın açıklamasına göre koronavirüs hakkında doğru bilinen yanlışlar...
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Korona Virüs Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, "Bir yıl içinde dünyanın yüzde 40 ila yüzde 50'si bu virüs ile karşılaşacak gibi hesaplamalar yapılıyor” dedi.
Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı ve Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilimsel Danışma Kurulu Üyesi Prof. Dr. Alpay Azap, koronavirüs salgını için alınacak önlemleri açıkladı. Azap aynı zamanda maske ve eldiven kullanımı ile ilgili de dikkat edilmesi gereken hususları anlattı.
Bilimsel gerçeklere dayanmayan komplocu birçok kitap, haber ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle dünyada ve Türkiye’de aşı karşıtlığı hızla artıyor. Bu durum nedeniyle bazı hastalıkların görülme oranı da giderek yükseliyor. Bilimsel gerçeklere dayanmayan komplocu birçok kitap, haber ve sosyal medya paylaşımları nedeniyle dünyada ve Türkiye’de aşı karşıtlığı hızla artıyor. Bu durum nedeniyle bazı hastalıkların görülme oranı da giderek yükseliyor.
KLİMİK Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, "Türkiye, OECD ülkeleri arasında kişi başına antibiyotik tüketiminin en fazla olduğu ülke. 10 reçetenin en az 3'ünde antibiyotik olduğu biliniyor" dedi
Türkiye'de son dönemde aşı karşıtlığında artış gözlendiğini belirten Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, "2016'da çocuklarına aşı yaptırmayan 11 bin aileyken, 2017 yılında bu rakam 23 bine çıktı. Çocukların önemli kısmını aşılamazsak salgınlar tekrar çıkar" dedi
İğneden korktuğu için aşı olamayan çok sayıda insan bulunduğunu belirten Türk Klinik Mikrobiyoloji ve İnfeksiyon Hastalıkları Derneği (KLİMİK) Başkanı Prof. Dr. Alpay Azap, iğnesiz, sprey ve bandaj şeklinde aşıların yakın zaman içerisinde kullanıma gireceğini açıkladı