Bağışıklık Sistemini Güçlendiren Yiyecekler Haberleri
Son dakika bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler haber sayfamızda...
Tüm dünyanın corona virüsle mücadele ettiği bu dönemde bireysel olarak yapılması gerekenler önem taşıyor. Uzmanlar, başta sağlıklı beslenme olmak üzere düzenli uyku ve fiziksel aktivite ile corona virüsten korunabileceğini dikkat çekiyor. Diyetisyen Tuğçe Kırcılar bağışıklığı güçlendirmenin 7 yolunu anlattı. İşte tüm aileyi koruyacak, bağışıklık sistemini güçlendirecek 7 altın yol
COVID-19 salgınıyla birlikte değişen yaşam şartları vücudumuzun çalışma dengesini de değiştirdi. Prof. Dr. Erdem Yeşilada, “Bağışıklığınızı güçlendirmek, sindirim sistemi sağlığınızı korumak ve karaciğer yağlanmasına karşı bitkisel tıbbi ürünlerden (fitoterapi ürünlerinden) destek alın” dedi. Nar kabuğu özütünün virüsleri öldürdüğünü söyleyen Yeşilada, virüsün ağız boşluğundaki etkinliğini azaltmak için ağız gargarası tarifi verdi.
Dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan corona virüs salgını hızlı bir şekilde yayılıyor ve can almaya devam ediyor. Dünya Sağlık Örgütü bu salgını pandemi olarak ilan etti ve hemen akabinde bağışıklığın öneminden bahsetti. Gastroenteroloji Uzmanı Prof.Dr. Vedat Göral, pandemi döneminde bizi güçlü tutacak besinleri posta.com.tr'ye açıkladı. Büşra Akkaya / busra.akkaya@posta.com.tr
“Bağışıklık sistemimizi ne kadar güçlü tutabilirsek; corona virüs veya bir başka virüs fark etmez, vücudumuzun savaş gücü de o kadar yüksek olmaktadır” diyen İstanbul Okan Üniversitesi Hastanesi Beslenme ve Diyet Bölümü’nden Uzm. Dyt. Sinem Usuk, açıkladı.
Pandemi olarak kabul edilen korona virüs, ciddi halk sağlığı sorunu olarak tüm dünyada devam ediyor. Hastalığı birebir önleyen ve iyileştiren bir ilaç veya gıda olmamasına karşın, bağışıklık sistemini güçlendirmenin ve dirençli bir vücuda sahip olmanın bizim için pozitif etki sağlayacağı kesin… Peki tüm bu süreci nasıl yönetebiliriz, bağışıklığımızı güçlü tutmak için nelere dikkat etmeliyiz? Diyetisyen Berrin Yiğit güçlü bir bağışıklık için tüketmemiz gereken besinleri bizler için sıraladı.
Bütün dünyanın ve ülkemizin corona virüsü tehdidi altında olduğu şu günlerde bağışıklık sistemimizi güçlendirmek her zamankinden çok daha fazla önem kazandı. Holistik Sağlıklı Yaşam Danışmanlığı’nın öncülerinden olan Clara Seren Amram kurucusu olduğu Clarita’s Way ile sağlıklı, pratik, lezzetli ve çok eğlenceli yemek tariflerini ve sağlıklı yaşam önerilerini sizlere sunuyor.
Corona virüs salgınından korunmak ve bağışıklığımızı güçlendirmek için birçok yöntem arar olduğumuz bu günlerde Beslenme ve Diyetetik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Murat Baş, neler yemeli ve neleri evimizden uzak tutmamız gerektiği konusunda bilgilendirdi.
Kahvaltı günlük öğünler arasında en önemlisi. Özellikle de hafta sonu kahvaltıları herkesin evde olması nedeniyle daha da özenle hazırlanıyor. Bu hafta sonu kahvaltı hazırlarken farklı alternatifler arıyor fakat ne yapacağınızı bilemiyorsanız işte birbirinden lezzetli tarifler...
Dünyada görülen corona virüs ve diğer salgınlar yavaş yavaş ülkemizde de görülmeye başladı ve doğal olarak bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekler ve içecekler de merak konusu olmaya başladı. Birçok hastalığa karşı önlem almanın yolu sağlıklı yiyecekler ve içecekler tüketmekten geçer. Eğer siz de bağışıklık sistemini güçlendiren yiyecekleri merak ediyorsanız haberimize göz atın.
Uzman Psikolog Sesil Kalender, okulların tatil olmasıyla birlikte ebeveynlerin, çocuklarda kaygı oluşturmamak için koronavirüsü sakince anlatıp, oyun yoluyla korunmanın öğretilmesi gerektiğini söyledi.
Koronavirüsle başa çıkmak için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Prof. Dr. Y. Birol Saygı, “Bağışıklık sisteminiz güçlü olursa, virüsler başta olmak üzere bakteri, mantar ve diğer mikroorganizmalar bir hastalığı tetikleyemez; genellikle fark edilmeden vücuttan uzaklaştırılır. Bu nedenle, özellikle kış aylarında; yeterli ve dengeli bir diyet, D3, çinko ve C vitamini gibi hayati biyofaktörlerin yeterli tüketimi gerekli” diyor.
Son zamanlarda artan grip vakaları vatandaşı, şifalı besinlere yöneltiyor. Bağışıklık sistemini güçlendiren besinlere yönelmek gerektiğini her fırsatta söyleyen uzmanlar, şimdi de turşunun gribi önlediğini söylüyor
Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Sera Yazıcı, fibrokistik meme değişiklikleri hakkında bilgi verdi. Dr. Yazıcı, “Memenin fibrokistik değişiklikleri kadınlarda sık görülen ve memede ağrı, hassasiyet ve ele gelen kitle şikayetlerine neden olan bir durumdur ve hastalık değildir. Genelde meme dokusundaki bu değişiklikler zararsızdır ve tedavi gerektirmez. Kanser gelişme riski yoktur. 20-50 yaş arası kadınların yaklaşık yüzde 50’sinde bu duruma rastlanmaktadır, ancak her yaş grubundaki kadınlarda görülebilir. Memedeki fibrokistik değişiklikler, memede var olan bağ dokusunun memenin bir bölgesinde yoğunlaşması sonucu oluşur. Doku içerisinde sıvı toplanırsa kistler de oluşabilir. Ayrıca kahve, çay ve alkol tüketiminin de memedeki ağrı oluşumunda etkili olabileceği düşünülmektedir” diye konuştu.
Tatil sonrası okula dönüşün, çocukların sağlığını tehdit eden pek çok riski beraberinde getirdiğini söyleyen Uzm. Dr. Nesiman Alili, “Kalabalık sınıflar, yetersiz hijyen önlemleri ve düzensiz tatil alışkanlıkları nedeniyle bulaşıcı hastalık riski artıyor. Tatilde düzensizleşen uyku ve beslenme alışkanlıkları bağışıklık sistemini zayıflatabilir. Çocuklarımızı okula sağlıklı bir şekilde başlatmak için alabileceğimiz önlemler büyük önem taşıyor” dedi.
Zerdeçal, altın sarısı rengini ve kendine özgü aromasıyla bilinen, mutfaklarda ve geleneksel tıpta yaygın olarak kullanılan bir bitkidir. Curcuma longa adlı bitkiden elde edilen bu baharat, özellikle Asya mutfağının vazgeçilmez bir parçasıdır.
Kilo vermeye çalışırken sürekli sıkı diyetleri uygulamak ve lezzetli yiyeceklere karşı koymak moralinizi bozabilir. Ancak diyet yapmadan sadece kalorisi düşük besinleri tüketerek de kilo verebilirsiniz. Doğru şekilde tükettiğiniz takdirde dilediğiniz kadar yiyebileceğiniz besinleri posta.com.tr okurları için araştırdık.
Şirketler, yeniden ofis ortamına geçişle aldıkları pandemi önlemlerine sağlıklı beslenmeye yönelik girişimleri de ekledi. Avrasya Kurumsal Catering Genel Müdürü Mustafa Taptık, “Sağlıklı ve lezzetli yemekler, şirketlerin yemek listelerini oluşturuyor. Şirketler artık kalori hesabı yaparak sağlıklı beslenme alışkanlığı kazandırmaya çalışıyor” dedi.
Uzun bir aranın ardından ilk ders zili yarın çalacak. Anne-babalar bu süreçte çocukların bağışıklığını koruyacak besinleri araştırmaya başladı. Kahvaltının önemine dikkat çeken Uzm. Dyt. Cem Nevşioğulları, "Okuldaki algılama düzeylerinin daha iyileştirmesi için çocukların kahvaltısız evden çıkmamasını öneriyorum. Özellikle en kaliteli protein yumurta her gün 1 tane tüketilmeli" önerisinde bulundu.
Dünyada ve ülkemizde etkisi tüm hızıyla devam eden Covid-19 virüsünün neden olduğu hastalıkla mücadele edebilmek için bağışıklık sisteminin güçlü olması gerekiyor. Bu dönemde vücut direncini artırmanın yolu ise doğru gıdalarla dengeli bir beslenme düzeninden geçiyor. Dyt. Merve Sır, koronavirüse yakalanan bireylere sağlıklı beslenme önerilerinde bulundu.
Bağışıklık sisteminin zayıf olması hastalıklara davetiye çıkarabiliyor. Özellikle okul çağındaki çocuklar sınıf ortamında zaman geçirdiği için enfeksiyon hastalıklarına çok daha kolay yakalanabiliyor. Bağışıklık sistemini güçlendirmenin en önemli yolu ise doğru ve dengeli beslenmeden geçiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilara İsmailoğlu, çocuklarda bağışıklık sistemini güçlendirmek için tüketilmesi gereken besinler hakkında bilgi verdi.
Uzmanlar, corona virüs ile mücadelede bağışıklık sisteminin güçlendirilmesin önemli olduğunu dikkat çekiyor. Beslenme ve Diyet Uzmanı Berrin Yiğit, bağışıklık sistemi güçlendirilmesinde kuruyemişlerin insan vücuduna sağladığı olumlu etkilerden faydalanmak gerektiğini belirterek vücudun virüsle savaşmasını sağlayacak vitaminlerin bulunduğu kuruyemişlerin tüketilmesi gerektiğini ifade etti. İşte bağışıklığı güçlendiren vitaminleri içeren kuruyemişler…
Kışa hazırlık dönemi olarak adlandırılan sonbahar mevsimi, yorgunluk ve halsizlik gibi kronik rahatsızlıkların sıklıkla yaşandığı bir mevsim. Sağlıklı beslenmenin bu tür rahatsızlıklara karşı en önemli savunma silahı olduğunu belirten Doç. Dr. Ruhan Aşkın Uzel, sonbaharda neler tüketilmesi gerektiğini anlattı
Mutfak alışverişini bilinçli yapmak hem sağlığı korumak hem de zamandan tasarruf etmek açısından önemli. Uzmanlara göre sağlıklı beslenmenin yolu doğru alışveriş yapmaktan geçiyor