Son dakika beyin felci haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan beyin felci gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan beyin felci haber sayfamızda...
Sağlık Bakanlığı, sarı serumun hekim kararı ile eğitimli sağlık personeli tarafından, uygun sağlık kurumu koşullarında ve gerekli görülen hallerde verilebileceğini bildirdi.
İzmir'de 6 yıl önce göz ameliyatı için götürüldüğü Torbalı Devlet Hastanesi'nde anestezi sırasında oksijen yerine azot gazına maruz kalan Ege'ye yüzde 100 engelli raporu verilmişti. 10 yaşındaki Ege Avcı, yaşamını yitirdi. Anne İpek Yeşilçam Avcı, evlatlarının ölümüyle bir kez daha yıkıldı.
Halk arasında beyin felci olarak da bilinen Serebral Palsi’nin çocuklarda engelliliğe en sık neden olan durumlardan biri olduğunu vurgulayan Çocuk Nöroloji Uzmanı Doç. Dr. Cem Paketçi, “Beynin bazı bölgelerinin doğumdan önce, doğum sırasında, nadiren de olsa doğumdan sonra hasar almasıyla ortaya çıkar. Buradaki hasar beynin kaslara hareketi nasıl yapacağı mesajını düzgün şekilde iletememesinden kaynaklanmaktadır” dedi.
Nörolojik rahatsızlıkların çocukluk döneminde tedavi edilebileceğini söyleyen Çocuk Nörolojisi Uzmanı Doç. Dr. Canan Kocaman, “Çocuklarda görülen nörolojik bozukluklar arasında epilepsi, serebral palsi (beyin felci) ve gelişimsel gecikmeler önemli bir yer tutuyor. Bu durumlar, çocukların gelişiminde ciddi etkiye sahip. Ancak erken tanı ve uygun tedavilerle çocuğun yaşam kalitesi önemli ölçüde artırabilir” dedi.
Adana’da Mekselina-Sabahattin Akan çiftinin üçüzlerinden Poyraz ve Doruk serebral palsi hastası. İyileşme umudu olan kök hücre tedavisi için 1 milyon 800 bin lira gerektiğini söyleyen Mekselina Akan, “Parkları, okulları hiç sevmiyorum çünkü çocuklarım bunları yaşayamıyor. Tek isteğim onları ayağa kaldırmak” dedi.
Hint yağı pek çok faydası sebebi ile insanlar arasında oldukça popülerdir. Bu nedenle de çoğu insan evinde mutlaka Hint yağı bulundurmaktadır. Bunun yanında bu yağ çoğu hastalığın tedavisinde de kullanılmaktadır.
İngiltere'de 30 yaşındaki Sophie Small, aynı anda dünyaya getirdiği kızlarının ikiz olduğunu sanıyordu. Ama sıradışı bir fenomen sonucu ikisine farklı zamanlarda hamile kaldığı ortaya çıktı.
Türkiye Yüzyılı Buluşmaları kapsamında önceki akşam Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız’ın düzenlediği ‘Milli Teknoloji Hamlesi’ sohbetine konuk oldum.
Halk arasında ‘beyin felci’ olarak adlandırılan Serebral Palsi, çocukların beyninde görülen hasar nedeniyle kas ve vücut hareketlerinin etkilenmesiyle ortaya çıkıyor. Peki,Serabral Palsi nasıl ortaya çıkıyor, ne gibi belirtilerle kendini gösteriyor? İşte cevabı...
Otizmli çocuklar yararına 2006 yılından beri geleneksel olarak düzenlenen alışveriş festivali, bu yıl 29-30 Kasım ve 1 Aralık tarihlerinde, saat 10.00-22.00 arasında yapılacak. Etkinlik, bu yıl ilk defa Galataport İstanbul Paket Postanesi’nde gerçekleşecek. Katılımcılar üç gün boyunca lezzetli ikram büfeleri ve sürpriz etkinliklerle dolu günler yaşayacaklar. Bu festival kaçmaz! Üstelik katılım ücretsiz.
Farklılıklarla ilgili filmler, yalnızca toplumda yaşayan insanların hayatına büyük bir pencere açmakla kalmaz, aynı zamanda pek çoğumuz için mükemmel birer ilham kaynağıdır.
Farklılıklarla ilgili filmler, yalnızca toplumda yaşayan insanların hayatına büyük bir pencere açmakla kalmaz, aynı zamanda pek çoğumuz için mükemmel birer ilham kaynağıdır.
Serebral palsi, anne karnında, doğum esnasında ve üç yaşına kadar geçen bebeklik döneminde, özellikle beynin motor merkezini etkileyerek, kaslar ile beyin arasındaki etkileşimin bozulmasıyla oluşan nörolojik bir hastalıktır.
Gaziantep'in Nurdağı ilçesinde yaşayan Asya Akkaya (42), epilepsi ve SP hastası 12 yaşındaki oğlu Yusuf Barış Akkaya’nın kullandığı 2 bin emzikle oluşturduğu 'ağaç' ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmek için ikinci başvuruya hazırlanıyor.�
Bebeklerin sağlıklı gelişim sürecinin takip edilebilmesi için, bazı reflekslerin test edilmesi büyük önem taşır. Bu reflekslerden birisi de ekstansör plantar refleksi olarak da bilinen Babinski refleksi, bebeklerde genellikle iki yaşına kadar görülmesi beklenen reflekslerden birisidir. Peki, Babinski refleksi nedir? Nasıl test edilir?
Koronavirüsün yalnızca bir solunum yolu hastalığı olmayıp sinir ve damarlara tutunabilen bir rahatsızlık olduğunu belirten Prof. Dr. Faruk Şendur, hastalık ortaya çıktığında ya da sonrasında beyin felci ve hareket sistemi problemlerinin ortaya çıkabildiğini kaydetti.
Virüs ve viral enfeksiyonlardan kaynakladığı bilinen beyin iltihabı, kan ve idrar yollarından hatta deride bulunan açık yaradan dahi vücuda girme özeliğine sahip. Beyin fonksiyonlarına zarar vererek kalıcı hasarlara yol açan beyin iltihabı yaş, cinsiyet, coğrafya fark etmeksizin birçok nedene bağlı olarak gelişebiliyor. Vücuda giren virüs ve enfeksiyonlar beyin dokusuna yerleşerek felç, inme, hafıza kaybı, görme ve işitme bozukluğu gibi kalıcı hasarlara neden oluyor!
Çorum'da serebral palsi (beyin felci) nedeniyle vücudunun büyük bölümünü kullanamamasına karşın bilgisayara bağlandığı özel bir cihazla tahsil yapması, tiyatro oyunu yazması ve şiir kitabı çıkarması dolayısıyla çevresinde "Mucize Bekir" olarak anılan bedensel engelli Bekir Madan, gelişim hikayesiyle engelli bireylere örnek oluyor.
Robotik yürüme sayesinde beyne yürümenin tekrar hatırlatılabildiğini belirten Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Özge Solakoğlu, robotik yürüme sistemleri hakkında merak edilenleri aktardı.
Adıyaman’da doğum sırasında oksijen gitmediği için beyni hasar gören ve yürüme güçlüğü çeken, halk arasında beyin felci olarak da bilinen serebral palsi hastası 12 yaşındaki Yaren Coşkun, günlük ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla hayalini kurduğu robotik cihaza Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sayesinde kavuştu.
Şaşılığın kız ve erkek çocukta eşit oranda görüldüğünü söyleyen Op. Dr. Melek Kırcalı, "Şaşılık 0-2 yaş grubundaki göz tembelliği ve binoküler görme kayıplarının en büyük sebebidir" dedi.
Konya'da bir kadının çığlıklarına koşan boks antrenörü Orhan Çumralıgil bıçaklanarak öldürülmüştü. 'Oğlum insanlık görevini yaptı.' diyen eski milli boksör babası Turhan Çumralıgil, 5 yaşındaki serebral palsi hastası torunu Elif’in her kapı çaldığında babasının geldiğini sanarak heyecanlandığını söyledi.
Tıp alanında her geçen gün artan bilimsel- teknolojik alt yapı ve ileri uzmanlıkların sayesinde riskli bebeklerin önlenmesinde, takibinde ve müdahalesinde önemli gelişmelerin sağlandığını belirten Çocuk Nöroloji Uzmanı Dr. Ece Gültekin, “Artık ‘Preimplantasyon tanı’ olarak tanımlanan yöntemlerle olası nörolojik sorunlar henüz bebeğin oluşumu öncesi belirlenerek önlenebiliyor” dedi.