Bulgurun Faydaları

Bulgurun Faydaları Haberleri

Son dakika bulgurun faydaları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan bulgurun faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan bulgurun faydaları haber sayfamızda...
Her fırsatta kaşık kaşık yiyin! Glisemik indeksi en düşük besin, magnezyum ve demir depolarını dolduruyor! Kolesterolü sıfırlayıp şifa saçıyor

Her fırsatta kaşık kaşık yiyin! Glisemik indeksi en düşük besin, magnezyum ve demir depolarını dolduruyor! Kolesterolü sıfırlayıp şifa saçıyor

23.11.2024
Tükettiğimiz besinler, sağlığımız üzerinde büyük etkilere sahip. Bir besin var ki Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında, şifası da saymakla bitmiyor. İşte sağlığınıza sağlık katan, kan şekerini dengeleyen o mucize besin...
Kolesterol değeri sıfır olan besin! Kaşık kaşık yiyince ömrü uzatıyor: Kan şekerini dengeliyor, bağırsakları kolon kanserinden koruyor!

Kolesterol değeri sıfır olan besin! Kaşık kaşık yiyince ömrü uzatıyor: Kan şekerini dengeliyor, bağırsakları kolon kanserinden koruyor!

18.09.2024
Sağlıklı bir yaşam sürdürmek için doğru besinleri tüketmeye özen göstermemiz gerekiyor. Bir besin var ki aslında hepimizin mutfağında var ama yeterli kıymeti görmüyor. İşte yedikçe şifa saçan, kolesterol değeri sıfır olan o mucize besin...
Kazanların altı yakıldı! Asırlardır uygulanan gelenek devam ediyor: Zorlu şartlar altında üretiliyor, vücuda girdiği anda vitamin yükleyip sindirim sistemini hareketlendiriyor

Kazanların altı yakıldı! Asırlardır uygulanan gelenek devam ediyor: Zorlu şartlar altında üretiliyor, vücuda girdiği anda vitamin yükleyip sindirim sistemini hareketlendiriyor

30.07.2024
Anadolu, zengin tarım kültürü ve verimli topraklarıyla geniş bir tahıl çeşitliliğine sahiptir. Bölgedeki iklim ve toprak yapısı, farklı tahılların yetişmesine olanak tanır. Bu tahıllar, besin değeri ve kültürel önemi açısından bölge halkının beslenmesinde kritik bir rol oynar. Geleneksel tarım yöntemleri ve yerel çeşitlerin korunması, bu tahıl zenginliğinin nesiller boyu sürmesini sağlar. Asırlardır uygulanan gelenekler ise günümüzde hala devam ediyor.
Bulgur pilavının lezzetini 2'ye katlayan yöntem! Bir çay kaşığı ekleyip karıştırmak yetiyor, yiyen bir tabak daha istiyor

Bulgur pilavının lezzetini 2'ye katlayan yöntem! Bir çay kaşığı ekleyip karıştırmak yetiyor, yiyen bir tabak daha istiyor

14.10.2023
Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri olan bulgur; çinko, magnezyum, krom gibi pek çok yararlı bileşeni bünyesinde barındırır. Özellikle sulu yemeklerin yanına çok yakışan bulgur, bazen salçalı bazense sade haliyle tercih edilir. İşte bulgurun lezzetini arttıran o basit tüyo...
Bulgur pilavı gaz yapar mı? Bulgurun faydaları

Bulgur pilavı gaz yapar mı? Bulgurun faydaları

7.05.2020
Türk mutfağında önemli bir yeri olan bulgur pilavı, besleyici özelliği sayesinde birçok kültürün mutfağında da yerini aldı. Bulguru özellikle zayıflamak isteyen insanlar tüketiyor. Çok önemli bir karbonhidrat kaynağı olan bulguru, çoğu kişi gaz yapar endişesiyle rahatlıkla tüketemiyor. Peki bulgur gerçekten gaz yapar mı? Bulgurun faydaları ve bulgurun besin değerleri hakkındaki tüm detaylar haberimizde.
Ramazanda sofradan bulguru eksik etmeyin

Ramazanda sofradan bulguru eksik etmeyin

24.04.2020
KMÜ Gıda Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Sayaslan, "Oldukça yavaş sindirilen, yavaş kana geçen ve kan şekerini ani yükseltmeyen, uzun süre tokluk hissi veren bulguru özellikle ramazan ayında soframızdan eksik etmemeliyiz" dedi.
Hadi ipucu sorusu: Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir?

Hadi ipucu sorusu: Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir?

2.11.2018
Hadi bilgi yarışmasının 2 Kasım öğlen ipucu sorusu belli oldu. Her gün yarışmacılarına binlerce lira dağıtan yarışma "Kaynatılıp kuruduktan ve kabuğu çıkarıldıktan sonra kırılan buğdaya ne denir?" sorusunu yöneltti.
Uzmanlar uyardı: İşlenmiş değil, doğal bulgur tüketin

Uzmanlar uyardı: İşlenmiş değil, doğal bulgur tüketin

9.04.2018
Doğalı tüketildiğinde bağırsak kanseriyle savaşan ve faydaları saymakla bitmeyen sofraların şifa kaynağı bulgurun, işlenmişi hakkında parlatma ve boya iddiaları uzmanları harekete geçirdi. İşte işlenme oranı arttıkça yararı azalan bulgurun doğalı tüketildiğinde saymakla bitmeyen faydaları...
Gribe karşı mercimek ve tarhana!

Gribe karşı mercimek ve tarhana!

25.04.2018
Bağışıklık sisteminin zayıfladığı bu günlerde hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenme çok önemli. Uzmanlar, hastalıklara karşı mercimek, bulgur ve tarhana tüketilmesini öneriyor
İftarda 3 kaşık alan sofradan kalkıyor! Tıka basa yedirmeyen yöntem, zayıflatıyor

İftarda 3 kaşık alan sofradan kalkıyor! Tıka basa yedirmeyen yöntem, zayıflatıyor

20.03.2024
Sağlıklı beslenme trendleri giderek popülerlik kazanırken, doğal ve besleyici gıdaların önemi de artıyor. Bu bağlamda, bulgurun sağlık açısından birçok faydası olduğu bilimsel araştırmalarla kanıtlanmış durumda. Bulgur, uzun yıllardır Orta Doğu mutfağının vazgeçilmez bir parçası olmasının yanı sıra sağlık bilincine sahip bireyler arasında da rağbet görüyor. Peki, bulgurun sağlığa olan faydaları nelerdir?
Hastalıklara şifa: Anne çorbası

Hastalıklara şifa: Anne çorbası

20.11.2018
Yemeklere başlarken içtiğimiz çorba soğuk günlerde içimizi ısıtan, vücudumuzun sıvı ihtiyacını karşılayan, çok besleyici ve sağlıklı bir yemek. Beslenme Uzmanı Seçil Kenar çorbanın faydalarını ve nasıl içilmesi gerektiğini anlatıyor...