Kış mevsiminin gelmesiyle birlikte Kahramanmaraş'ın geleneksel içeceği soğuk havalarda insanların içini ısıtırken sağlık açısından da birçok fayda sunuyor. Peki, o mucize içecek ne? Faydaları neler? İşte yanıtı...
Burdur'un Bucak ilçesinde Toros Dağları'nın yüksek kesimlerinde yetişen nadir bir bitkiden elde edilen özel bir içecek, soğuk havaların etkisiyle büyük ilgi görüyor. Bu doğal ürün, soğuk kış günlerinde vücuda sıcaklık sağlayan etkisiyle tercih ediliyor. Dağlık bölgelerdeki zorlu koşullarda yetişen bu bitki, geleneksel yöntemlerle hazırlanıp içiliyor. Peki, bu içecek nedir? Neden bu kadar kıymetli?
Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez içeceği, hem lezzetiyle hem de sağlığa olan faydalarıyla salep, geçmişten günümüze pek çok kültürde tercih edilen bir sıcak içecektir. Özellikle Türkiye’de, kış aylarında sokaklarda, kafelerde ve evlerde sıkça karşımıza çıkan salep, geleneksel yöntemlerle yapılan doğal haliyle daha da değer kazanır. Peki, salep nasıl yapılır? Salep yapmanın püf noktaları nelerdir?
Kış aylarında sıcak içeceklere olan talepler çok daha fazla artıyor. Kış hastalıklarından korunmak, bağışıklığı güçlendirmek için çeşitli içecekler bulunuyor. Doğada zor bulunan ve beyaz altın olarak bilinen o içecek vücudu hastalıklara karşı zırh gibi koruyor. Faydasını duyanlar mutfaklarından eksik etmiyor.