Son dakika dermatolog haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan dermatolog gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan dermatolog haber sayfamızda...
Güney Kore, genç ve sağlıklı cilt denince akla gelen en önemli adreslerden biridir. 17 yıldır Kore'de dermatoloji uzmanı olarak görev yapan bir doktor, cilt bakımı ile ilgili şaşırtıcı bazı tüyolarını paylaştı. Uzmanının önerilerini dikkate alan birçok kişi, cilt sağlığını iyileştiren doğal yöntemlere yöneldi. İşte o yöntemler...
Harvard mezunu dermatolog ve cilt kanseri cerrahı Dr. Neera Nathan, sağlıklı bir saç derisi ve güçlü saçlara sahip olabilmek için kaçınılması gereken üç alışkanlığı sosyal medya üzerinden takipçileriyle paylaştı. Instagram'da yayınladığı videoda, bu alışkanlıkların "tartışmalı" olduğunu ancak özellikle saç dökülmesi yaşayanlar için önemli uyarılar içerdiğini belirtti. İşte detaylar...
VIP araçta seyyar olarak botoks, yağ aldırma, yüz gençleştirme ve diş beyazlatma işlemleri yaptığı gerekçesiyle gözaltına alınan şahsın adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına, mağdur ettiği Hicran Çukur tepki gösterdi. Çukur, "Tek hatam diplomalarına bakmamak oldu” dedi.
Dermatolog Hatice Gamze Demirdağ, aşırı güneşlenmenin, güneş yanıklarının ben gelişmesinin nedenlerinden biri olduğunu hatırlatıp kışa girerken “ben kontrolü” yapmanın ve yaptırmanın önemine dikkat çekti. Yazın yoğun maruz kalınan ultraviyole ışınlarının benlerde değişimlere, yeni benlerin oluşmasına veya kanserli bir doku gelişmesine neden olabildiğini belirten Uzm. Dr. Demirdağ, “O nedenle derimize daha dikkatli bakmalıyız. Mevcut bir bende; simetride bozulma, kenarlarda düzensizlik, çap artışı, genişleme, büyüme ve renk değişikliği gibi belirtiler varsa dermatoloğa başvurulmalıdır. Bunun yanında, daha önce deride olmayıp yeni ortaya çıkan ve büyüyen benler ile kanama, kabuklanma yapan iyileşmeyen oluşumlar da önemli olup dermatolog görüşü alınmalıdır” dedi.
Saç dökülmesi, hem kadınlar hem de erkekler için özgüven kaybına yol açabilen önemli bir sorun. Ancak, saç dökülmesinin tedavisi sadece estetik bir konu olmanın ötesine geçiyor; aynı zamanda sağlığımızı da etkileyen bir durum. Kellik, genetik faktörlerden, hormonel değişikliklerden, stres, yetersiz beslenme gibi pek çok farklı sebepten kaynaklanabiliyor. Peki, saç dökülmesine ne iyi gelir? Saç dökülmesi neden olur?
Dermatoloji Uzmanı Dr. Handan Erol Mart, deri kanserinin son yıllarda artış gösterdiğine dikkat çekerek, erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirtti. Deri kanserinin hem kadınlarda hem de erkeklerde en sık görülen kanser türü olduğunu kaydeden Dr. Mart, “Özellikle yüz, boyun ve eller gibi ultraviyole (UV) ışınlarına yoğun maruz kalan bölgelerde sık görülmekle birlikte, vücudun hiç güneş almayan bölgelerinde bile ortaya çıkabilir. Deri kanserinin en yaygın türleri bazal hücreli karsinom, skuamöz hücreli karsinom ve melanomdur. Melanom, diğer iki türe kıyasla daha nadir görülse de erken teşhis edilmezse vücuda yayılabilir ve ölümcül olabilir. Bu nedenle erken tanı büyük önem taşır" diye konuştu.
Vücudumuzda olağanın dışında olduğunu düşündüğümüz tüm dokular için doktor muayenesi önerdiğimi artık biliyorsunuz. Ve bilincimiz arttıkça bu önerim daha da karşılık buluyor. Üstelik sorulardan anlıyorum ki siğiller, et benleri, yağ bezeleri gibi dokular artık karıştırılmıyor eskisi kadar. Bugün genital bölgedeki et benleriyle ilgili birkaç soruyu yanıtlamak ve endişeyi gidermek istiyorum.
Günümüzde birçok çocuk, küçük yaşlardan itibaren sosyal medya kullanmaya alıştı. Sosyal medya ünlülerinin paylaşımlarındaki ürünleri kullanmaya çalışan çocuklar, aslında çok tehlikeli bir durumun içinde. Bazı çocuklar, sosyal medyada gördüğü ürünleri ebeveynlerinden gizli kullanmaya çalışıyor. Kullanılan cilt ürünleri, çocukların hassas yapısı için oldukça tehlikeli. Yetişkinlerin kullanımı için uygun olan kimyasal peelingler, çocuklardan uzak tutulmalı.
Sosyal medyanın da etkisiyle çocuklarda makyaj yaşının düştüğünü, bunun birçok cilt problemini beraberinde getirdiğini söyleyen uzmanlar uyarıyor. Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Tuğba Özkök Akbulut, “3’lü yaşlarda dahi kullanıldığını görmekteyiz. Polikliniklerde 10-11’li yaşlarda çocuklarda annelerinin dahi kullanmadığı yoğunlukta bakım rutini oluşturma çabası görmekteyim, destek almak amacıyla gelen aileler de olabiliyor. Çocukların toplandığı zamanlarda artık oyunlar oynanmadığını, makyaj, bakım ürünlerinin satıldığı yerlere akın akın gidip stoklar yaptıklarını, dolaplarında inanılmaz bir kozmetik ürün deposunun olduğunu görmekteyim, kesinlikle önermiyoruz” dedi.
Tatilde, günlük yaşamda cildine özen gösterenlerin ayrılmaz bir parçası olan güneş koruyucuların kullanımı özellikle yaz mevsiminde oldukça artıyor. Ancak birçok kişi, güneş koruyucu alırken bir uzmana danışmak yerine kendisi seçim yapıyor. Bu da, güneş koruyucuların yanlış kullanımına yol açabiliyor. Doç. Dr. Asude Kara Polat güneş koruyucuların bilinçli kullanılması için bilgiler verdi.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Elçin Akdaş, “Kadınlarda saç dökülmesi görüldüğünde mutlaka polikistik over sendromu açısından da değerlendirme yapılmalı ve hormonal tetkikler yaptırılmalıdır” dedi.
Makyaj yapmak, pek çok kişinin sevdiği uygulamalardan biri. Her mevsimde ışıl ışıl görünmek isteyenler, bazı dokunuşlar yaparak güzelliklerine güzellik katmayı amaçlıyorlar. Tam da bu noktada dönemin makyaj trendlerine uygun tekniklerin neler olduğu ve hangi püf noktaların uygulanabileceği, büyük bir merak konusu. 2024 yazının başlamasıyla beraber yemekte, denizde ya da konser sırasında parıldamak isteyenler; bu trendlerin neler olduğunu bilmek istiyorlar. Makeup Artist Aleyna Kartal, bu yılın favorileri ve dikkat edilmesi gerekenleri vurgularken Dermatolog Uz. Dr. Eylem Arıkan ise yaz mevsimine özel cilt bakımı ipuçlarını Posta.com.tr okuyucuları için açıkladı. İşte tüm detaylar…
Dermatoloji Uzmanı Dr. Elçin Akdaş, “Kadınlarda saç dökülmesi görüldüğünde mutlaka polikistik over sendromu açısından da değerlendirme yapılmalı ve hormonal tetkikler yaptırılmalıdır” dedi.
Dermatoloji Uzmanı Dr. Elçin Akdaş, saç dökülmesi hakkında açıklamalarda bulundu. Uzm. Dr. Akdaş, saç dökülmesinin kadınlarda ve erkeklerde oldukça yaygın görüldüğünü ve bireylerde depresyon, anksiyete ve özgüvende azalmaya neden olduğunu vurguladı.
Kahramanmaraş’ta Prof. Dr. Perihan Öztürk, 6 Şubat depremleri sonrası bölgede yaşayan insanlarda depremin oluşturduğu strese bağlı deri hastalıklarında artış yaşandığını belirtti. İşte tüm detaylar…
Prof. Dr. Müge Güler Özden’in kongre başkanlığını yaptığı sempozyumda cilt kanserleri ve hastalıklarıyla alakalı yenilikler, tedavi yöntemleri, tanı ve bu hastalıklarla mücadele yöntemleri masaya yatırıldı.
Son yıllarda özellikle sosyal medyada trend haline gelen türlü türlü cilt ya da makyaj ürünlerinin üst üste kullanımına dair paylaşımların da etkisiyle henüz 18'li yaşlardaki gençlerin cilt bariyerleri çöküyor. Dermatoloji Uzmanı Prof. Dr. Zekayi Kutlubay, sosyal medyanın da etkisiyle son zamanlarda çılgınlık haline dönüşen çok fazla sayıda kozmetik ve makyaj malzemesi kullanımının, 40 yaş civarı başlaması gereken cilt bariyeri sorunlarını, 18'li yaşlara kadar düşürdüğünü söyledi. Cilt bariyerinin çökmesi ise egzamadan aşırı akneye, tedavisi daha uzun sürecek ve daha çok masrafa yol açacak tablolara yol açıyor.
Son yıllarda, akne ve beslenme arasındaki ilişki üzerine yapılan araştırmalar, özellikle süt ürünlerinin akne üzerindeki etkisini gündeme getirdi. Birçok kişi, süt ve süt ürünlerini tüketmeyi bıraktığında cildinde iyileşmeler olduğunu gözlemlediğini söylüyor. İşte doğruluğunu daya iyi anlamak için bazı uzman görüşleri.
Soğuk havalarda cilt problemleri daha sık görülüyor. Dermatoloji Bölümü Uzm. Dr. Ümit Bostancı, havaların soğumasıyla birlikte, daha çok orta yaş ve üzeri kişilerde, kol, bacak, karın çevresi ve sırt bölgesinde deri kuruluğunda artış ve geceleri artan şiddetli kaşıntı başladığını söyledi.
Cilt sorunları hepimizin dönemsel olarak boğuştuğu problemler arasında yer alıyor. Farkında olmadan maruz kaldığımız bir etken var ki tüm cilt sorunlarının kökeninde o yer alıyor. İşte o etken ve neler yapılması gerektiğine dair uzmanından açıklamalar!
Göz altı halkaları, birçok kişi için kozmetik bir endişe kaynağı olabiliyor. Ancak, bazı basit yöntemlerle göz altı halkalarını hafifletmek ve görünümlerini azaltmak mümkün. İşte göz altı halkalarını geçirebilecek büyülü yöntemler ve nasıl uygulanmaları gerektiği...
Peeling, cildin üst tabakasını (epidermis) soyarak, cilt hücrelerini yeniden düzenleyen ve cilt görünümünü iyileştiren bir kozmetik işlemdir. Bu işlem, cildin daha genç, canlı ve pürüzsüz görünmesini sağlamak amacıyla uygulanır. Peelingin temel amacı, cilt yüzeyindeki ölü hücreleri ve hasar görmüş hücreleri temizleyerek, altındaki sağlıklı cilt tabakasını ortaya çıkarmaktır.