Son dakika hastalıklar haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan hastalıklar gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan hastalıklar haber sayfamızda...
Son yıllarda, doğal besinlerin sağlık üzerindeki faydaları giderek daha fazla araştırılmakta. Özellikle baharatlar ve bitkisel ürünlerin, çeşitli hastalıklar ve rahatsızlıklar üzerindeki olumlu etkileri dikkat çekiyor. Bu bağlamda, sumak son zamanlarda sağlık dünyasında ilgi gören bir malzeme haline geldi.
Nefes darlığı, özellikle solunum yolu rahatsızlıkları, alerjik reaksiyonlar veya astım gibi hastalıklar nedeniyle yaşayan pek çok kişi için hayatı zorlaştıran bir sağlık sorunu olabilir. Ancak doğanın sunduğu mucizevi bitkiler, bu tür sağlık sorunlarıyla başa çıkmak için etkili bir çözüm sunuyor.
Fabrikalardan akıllı şehirlere uzanan dijital ikiz teknolojisi, şimdi de insanlığın ta kendisini kopyalamaya hazırlanıyor. Uzmanlar, sadece birkaç yıla kadar her bireyin kendi dijital ikizine sahip olacağını öngörüyor. Tıp alanında devrim yaratacak bu teknoloji, sağlık takibinden kişisel yaşam alışkanlıklarına kadar pek çok alanda hayatımızı kökten değiştirecek.
Zeytin Dalı Harekatı sırasında, Afrin’e geçmek üzere Hatay’ın Hassa ilçesine gelen Mehmetçiklere kendi elleriyle çay demleyerek dualar eden, 'Çaycı dede' olarak tanınan Hacı Muhammet Bulut yaşamını yitirdi.
Kulak, Burun, Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Doğan Atan, işitme kaybının tek kulak ya da her iki kulakta işitme yetisinin azalması olarak tanımlandığını söyleyerek, “Ani işitme kaybı, nedeni tam olarak belirlenemeyen ve üç günden daha kısa sürede gelişen, işitme testinde 30 desibel ve üzerinde (ardışık üç frekansta) kaybın tespit edildiği bir durumdur. Genellikle kulak çınlaması (tinnitus), uğultu gibi semptomlarla birlikte görülür. Nadiren baş dönmesi (vertigo) de eşlik edebilir. En sık 50-60 yaş aralığında görülmekte olup, erkek ve kadınlarda benzer sıklıkta rastlanmaktadır” dedi.
Ünlülerin göz alıcı hayatları sıkça magazin gündemini meşgul ediyor. Kariyerleri, özel yaşamları ve zaman zaman yaşadıkları tartışmalar sıkça konuşuluyor. Ancak, pek az kişinin fark ettiği bir konu var: Ünlülerin mücadele ettikleri hastalıklar. Bazıları uyku apnesiyle, bazıları ise kaçış sendromuyla savaşıyor. İşte Kıvanç Tatlıtuğ, Ebru Gündeş, Seda Sayan ve daha birçok ünlü ismin pek duyulmamış hastalıkları…
The Lancet Global Health’in 185 ülkede gerçekleştirdiği araştırmaya göre dünya nüfusunun yüzde 67’sinin iyot, kalsiyum, demir gibi vitaminleri yeteri kadar almıyor. Vitamin eksikliğinin başka hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Bütünleyici Sağlık ve Fonksiyonel Beslenme Uzmanı Melike Serengil Özçelik, “Günümüzde birçok insan yorgunluk, bağışıklık düşüklüğü, odaklanma problemleri ve kronik rahatsızlıklar gibi belirtiler yaşarken, bunun altında yatan sebeplerden biri de vitamin ve mineral eksiklikleri olabiliyor” dedi.
The Lancet Global Health’in 185 ülkede gerçekleştirdiği araştırmaya göre dünya nüfusunun yüzde 67’sinin iyot, kalsiyum, demir gibi vitaminleri yeteri kadar almıyor. Vitamin eksikliğinin başka hastalıklara davetiye çıkardığını belirten Bütünleyici Sağlık ve Fonksiyonel Beslenme Uzmanı Melike Serengil Özçelik, “Günümüzde birçok insan yorgunluk, bağışıklık düşüklüğü, odaklanma problemleri ve kronik rahatsızlıklar gibi belirtiler yaşarken, bunun altında yatan sebeplerden biri de vitamin ve mineral eksiklikleri olabiliyor” dedi.
Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Şevket Özkaya, "Her grip ve viral hastalıklar sonrası toplumda sayıları hızla artan zatürre salgınları görmeye başladık" dedi.
Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Rauf Oğuzhan Kum, işitme kaybının zamanla ya da aniden gelişebileceğini söyledi. Teknolojinin gelişmesiyle işitme kaybına yönelik çeşitli tedavi yöntemlerinin kullanıldığını ifade eden Prof. Dr. Kum, işitme cihazlarının yardımcı olamadığı bazı hastalarda ise, koklear implantın kullanıldığını kaydetti.
Uzmanlar, ağız ve diş sağlığı konusunda çocukların erken yaşta bilinçlendirilmesinin gelecekte oluşabilecek diş hekimi korkusunun önüne geçeceğini belirterek, aksi durumda başka sağlık sorunlarının oluşmasına sebebiyet verilebileceğine dikkati çekti.
Tiroit hastalarının Ramazan ayında ilaçlarını nasıl kullanması gerektiğini belirten Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı Dr. Sibel Temiz, "Tiroit ilacı kullanan hastalar, ilaç tedavileri hekimleri tarafından uygun şekilde düzenlenerek, ilaçlarını sahurda veya iftarda almak kaydıyla oruç tutabilirler" dedi.
Gastroenteroloji Uzmanı Prof. Dr. Zülfikar Polat, oruç tutmanın mide ve bağırsakları dinlendirdiğini, ancak reflü, gastrit ve kronik rahatsızlıkları olanların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Sağlıklı bir Ramazan için uzman önerileri haberimizde!
Kariyerine 2004 yılında Pfizer Türkiye’de başlayan ve 2022’den bu yana şirketin Rusya Ülke Müdürlüğü görevini yapan olan Özgür Yazıyurt’un, 1 Mart 2025 itibarıyla İtalya Ülke Müdürü olarak görev yapacağı açıklandı.
Korunmasız ilişki, herhangi bir doğum kontrol yöntemi veya cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlara (CYBE) karşı koruyucu bir önlem kullanılmadan gerçekleştirilen cinsel ilişki anlamına gelir...
Ramazan ayı, uzun saatler süren açlık ve beslenme alışkanlıklarındaki değişiklikler nedeniyle sindirim sistemini zorlayabilir. Ani ve ağır yemek tüketimi, mide, bağırsak ve safra kesesi rahatsızlıklarını tetikleyerek ciddi sağlık sorunlarına yol açabilir. Peki, Ramazan ayında hangi hastalıklar sık görülür? Nelere dikkat etmek gerekir? Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Gülçin Türkmen Sarıyıldız, merak edilenleri anlattı.
Ramazan ayının vazgeçilmezlerinden biri olan hurmanın, tereyağında pişirilerek tüketilmesinin sağlığa olan faydaları son zamanlarda dikkat çekiyor. Eskiden sıklıkla yapılan bu eski yöntem, son yıllarda yeniden popülerlik kazandı. Peki, hurma ve tereyağının bu mucizevi birleşimi tam olarak ne gibi sağlık yararları sağlıyor? İşte detaylar...
Bahar alerjisi, polenlere karşı aşırı duyarlılığı olan kişilerde görülür. Her ne kadar herkes bahar alerjisi yaşamasa da, bazı gruplarda bu alerjilerin görülme oranı daha yüksektir. İşte bahar alerjisi görülebilecek kişiler:
Günlük yaşamın yoğun temposu, toplumsal rolleri ya da bilgi eksikliği gibi farklı etkenler nedeniyle kadınların sağlıklarına yeterli özeni göstermediğini söyleyen Kadın Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Ü. Mert Yeşiladalı, bu durumun ciddi sağlık sorunlarına zemin oluşturabileceğine dikkat çekti.
Ramazan ayı, ibadetlerin yanı sıra, sofralarımızın da özel olduğu bir dönem. İftar sofralarının vazgeçilmezi hurma, bu mübarek ayda hem sağlığımıza katkı sağlıyor hem de geleneklerimizi yaşatıyor. İşte Ramazan ayında sıklıkla tükettiğimiz hurmanın sağlığa olan faydaları!
Hem hastalıklardan korunmak hem de bağışıklık sistemini güçlendirmek için kullanılan bitkiler arasındaki zencefil, doğal tedavi yöntemi olarak tercih ediliyor.