Sivas'ın yöresel lezzetlerden biri olan kelle, özellikle kış aylarında sofraların vazgeçilmezi olmaya devam ediyor. Kendine özgü pişirme tekniği ve lezzetiyle kelle, hem yöre halkının hem de şehri ziyaret edenlerin büyük beğenisini kazanıyor. Peki, bu mucize besinin sağlık yararları neler? İşte detaylar...
Sakatat çorbaları, özellikle hastalık dönemlerinde sık sık tercih ediliyor. Alternatifler arasında yer alan kelle paça ve işkembe; kıkırdak, kemik ve bağ dokusu içeren geleneksel çorbalardır. Yüksek kolajen içeriğiyle cildin sağlığı desteklediği düşünülerek bol bol içiliyor. Besleyici ve doyurucu gibi özelliklere sahip olduğu için sofralardan eksik edilmiyor. Fakat uzmanlar tarafından yapılan açıklamaya göre gerçek tam olarak böyle olmayabilir. Alanında başarılı isimlerin paylaştıkları bilgilere göre bu tür çorbaları sık sık içmek, beraberinde bazı sağlık problemlerini getirebiliyor. Peki, bu çorbaları çok fazla içmek neden zararlı olabilir?
Prof. Dr. Canan Karatay, sağlığımız için yapmış olduğu farklı pek çok açıklamayla dikkat çekiyor. Ramazan ayı için vermiş olduğu o öneri ile de dikkat çeken uzman isim, bir besin var ki kaynatıp içen ömrüne ömür katar diyor. Vitamin deposu, faydaları say say bitmeyen o besin kaynağı bakın neymiş...
Konya'da 20 yıldır sakatatçılık yapan Yakup Çelikel, sakatata son 5-6 yıldır yoğun bir ilgi olduğunu söyledi. Aynı zamanda bu ürünler insan sağlığına faydası açısından çok fazla ilgi görüyor.