Son dakika kırmızı et haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kırmızı et gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kırmızı et haber sayfamızda...
En yüksek protein kaynağının kırmızı et olduğu düşünülüyor. Ancak kırmızı et dışında kalan birçok protein kaynağı alternatifleri bulunuyor. Et yemek istemeyenlerin bir numaralı tercihi olan bu yüksek protein kaynaklarının da oldukça faydaları oluyor. Etten daha fazla protein içeren bir gıdanın faydalarını duyanlar şaşırıyor.
Son günlerde kamuoyunda kırmızı et fiyatlarında artış olacağına dair çıkan haberler üzerine, Et Üreticileri Birliği (ETBİR) olarak kamuoyunu bilgilendirmek amacıyla açıklama yaptı.
Rekabet Kurumu Başkanı Birol Küle, ramazan ayı öncesinde kırmızı et sektöründeki fiyat dalgalanmalarına ilişkin uyarıda bulunarak "Gerekirse denetimlerimizi daha fazla tarafı içine alacak şekilde genişleteceğiz." dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı gündeme ilişkin sorulara yanıt verdi. Bakan Yumaklı "Ramazan ayına özel ESK vasıtasıyla hazırlıklarımızı yaptık. Ramazan'da kırmızı ette fiyat artışına sebep olunmaması için 40 bin kasaplık hayvan tedariğini yaptık" dedi.
B12 vitaminin sinir sistemi ve kan hücrelerinin oluşumunda kritik rol oynadığını belirten İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Betül Mercan Çiftçi, DNA sentezinde de önemli bir görev üstlendiğini ifade etti. “B12 vitamini eksikliği durumunda uyuşma, karıncalanma, halsizlik, yorgunluk ve ciltte solgunluk gibi şikayetler görülebilir” diyen Dr. Betül Mercan Çiftçi, dilde acıma ve büyüme gibi belirtilerin de bu eksikliğe işaret edebileceğini söyledi.
Ramazan’a sayılı günler kala İstanbul’daki yerel marketler fiyatları sabit tutma kararı aldı. PERDER üyesi 1500 şube uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapacak. 1 yılda fiyatların yüzde 60 arttığını söyleyen Tüketici Konfederasyonu Başkanı Aydın Ağaoğlu’ndan zincir marketlere çağrı geldi. Peki fiyat sabitleme adımı piyasayı nasıl etkiler?
Harvard Üniversitesine bağlı T.H. Chan Halk Sağlığı bölümünden araştırmacılar, sosis ve salam gibi işlenmiş kırmızı et ürünlerini fazla tüketen kişilerin demans hastalığına yakalanma riskinin daha yüksek olduğunu tespit etti.
Sağlıklı bir yılbaşı sofrası hakkında tavsiyelerde bulunan Beslenme ve Diyet Uzmanı Yıldız Melek Aksoylu, “Yılbaşı gecesini hafif ve enerjik tamamlayın. Çiğnenmeden veya az çiğnenerek tüketilen et ürünleri midenin sindirim yükünü artırır. Bir tabak planı oluşturulmalı ve tabaktaki besinlerin tüketim süresi uzatılmalıdır. Özel yemeklerde asitli ürünler, meyve suları ve alkol tüketimi de riskli gruptur” dedi.
Bazı peynir çeşitleri, farkında olmadan sağlığımıza katkı sağlar. İçerdikleri besin değerleriyle vücudumuzu güçlendiren bu yiyecekler, enerji seviyemizi artırır ve genel iyilik halimize destek olur. Ancak çoğu zaman bu faydalı besinlerin gücünü gözden kaçırır ve basitliklerine aldanırız. Peki, hangi peynir çeşidi sağlığa faydalıdır?
Kırmızı kan hücrelerinin yetersiz olmaları nedeniyle organlara az sayıda oksijen taşınması sonucu oluşan halsizlik, çabuk yorulma ve ciltte solukluk, aneminin genellikle ilk belirtileri oluyor.
Kansızlık sorunu yaşayan bireyler, demir ve vitamin bakımından zengin besinleri diyetlerine dahil etmelidir. Özellikle yeşil yapraklı sebzeler, kuru meyveler ve kırmızı et, vücudun kan üretimini destekleyebilir. Bu besinler, kan seviyelerini dengeleyerek enerjik hissetmeyi sağlar ve genel sağlık üzerinde olumlu etkiler yaratır. Peki, kansızlık sorunu içim hangi besin özellikle tüketilmeli?
Her yıl 21 Kasım’da kutlanan Dünya Balıkçılık Günü; balık tüketiminin bedensel ve zihinsel sağlığımıza katkılarına, dünyada sürdürülebilir balıkçılığa dikkat çekmek için önemli bir fırsat...
Et ve Süt Kurumu (ESK), mevcut stokların piyasa ihtiyaçlarını karşılayacak düzeyde olduğunu ve kırmızı ette fahiş fiyat artışına neden olacak herhangi bir durumun söz konusu olmadığını bildirdi.
Türkiye’de gençler arasında spor yapma, kilo verme ve kas geliştirme gibi hedeflerle protein takviyeleri giderek popülerlik kazanıyor. Özellikle erkekler genellikle kas geliştirmek amacıyla protein takviyesi kullanırken, kızlar daha çok kilo vermek veya yoğun dönemlerinde öğün yerine kullanıyor. Hazır protein içecekleri, barlar, tozlar ve diğer takviyeler, protein alımını artırmak isteyenler için pratik bir çözüm sunuyor gibi görünse de pediatristler bu takviyelere, özellikle ergenler için, dikkat edilmesi gerektiğini vurguluyor.
Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, "Piyasada 'mekanik kıyma' adı altında tavuktan yapılan kıymalar var. Soya fasulyesiyle karıştırılıp satılıyor. Tavuk kemiğinden, kırıntılarından, taşlığından yapılan mekanik kıyma var. Maliyeti düşürmek için kıymada hileye gerek yok. Bunları kullanıp ucuza ürün satanlar var" dedi.
Vücut sağlığı için gerekli olan selenyum, farklı besinlerde doğal olarak bulunur. Dengeli bir yaşam tarzının parçası olan bu mineral, çeşitli işlevleri destekler. Sağlıklı bir diyetle alınması önerilir, ancak aşırıya kaçmamak önemlidir.
Yılan meyvesi olarak da bilinen salak meyvesi, Güneydoğu Asya'ya özgü egzotik bir meyvedir. Kıvrımlı kabuğuyla dikkat çeken bu meyve, sadece lezzetiyle değil, aynı zamanda sayısız sağlık faydasıyla da öne çıkıyor.
Palamut bolluğu tezgahlarda kendini iyice göstermeye başladı. 1 kiloyu aşan palamutların tanesi marketlerde 100 liraya satılıyor. Yerel balıkçılarda bu, 75 liraya kadar düşebiliyor. Şu anda kırmızı etten ve tavuk etinden hesaplı olan palamutları ucuz ucuz alarak derin dondurucuda 5-6 ay saklayabilirsiniz.
Sonbahar, sıcak ve rahatlatıcı yemeklerin tam zamanı! Soğuyan havalarla birlikte, kalori açısından zengin, besleyici ve yumuşak tatlar öne çıkar. İşte sonbahar yemekleri için bazı öneriler:
Eylül ile denizin bereketi sofralarımızla buluşmaya başlıyor. Sardalya, hamsi, palamut, lüfer gibi mevsimsel balıklar tezgahlarda bollaşırken, fiyatlar da makul seviyelere geriliyor. Bu dönemin kıymetini çok iyi bilmemiz gerekiyor.