Son dakika kronik haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kronik gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kronik haber sayfamızda...
İstanbul Tıp Fakültesi öğrencileri 2014'te onkoloji servisinde tedavi gören 3.5 yaşındaki Leyla'nın, kendilerinden istediği kırmızı bisiklete kavuşamadan hayatını kaybetmesi üzerine müthiş bir proje başlattı. 'Leyla'dan Sonra' projesiyle 11 yılda 9 bin 306 çocuğun dilek ve hayali gerçekleştirildi.
Prof. Dr. Eda Kepenekli, "RSV respiratuar sinsityal virüs olarak biliniyor. Dünya genelinde bebeklerde ve erken çocukluk döneminde alt solunum yolu enfeksiyonlarının en önemli nedenleri arasında yer alıyor. Genellikle soğuk algınlığı gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına neden olsa da aynı zamanda akciğerleri etkileyip ciddi alt solunum yolu enfeksiyonlarına (zatürre ve bronşiyolit) yol açıyor" dedi.
Hipertansiyon, dünya genelinde en yaygın kronik hastalıklar arasında yer alıyor ve bir çok kişinin yaşam kalitesini ciddi şekilde etkileyebiliyor. İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ali Vardar, hipertansiyonun nedenlerini, tedavi yöntemlerini ve bu hastalıkla başa çıkmanın yollarını Posta.com.tr’ye anlattı.
Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu haritası yayımladı ve uyardı. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle birçok ilde okullar tatil edildi. İşte o detaylar...
Uykusuzluğun bağışıklık sistemini olumsuz etkilediğini belirten Tıbbi Onkoloji Uzmanı Dr. Nargiz Majidova, “Kronik uykusuzluk, bağışıklık sistemini zayıflatarak vücudu enfeksiyonlara ve hastalıklara karşı savunmasız hale getiriyor. Bağışıklık sistemi, kanser hücrelerini tanıyıp yok edebilme kabiliyetine sahip olduğu için uyku eksikliği bu mekanizmayı olumsuz etkileyebilir. Özellikle düzensiz uyku saatlerine sahip bireylerin kanser riskine karşı daha dikkatli olmaları gerekiyor” dedi.
Her gün milyonlarca insan tarafından tüketiliyor. Ancak sevilerek yenen bu besin devamlı halsizliğe ve yorgun hissetmeye neden oluyor. Üstelik kronik hastalık riskini de artıyor. Uzmanlar hızlı yaşlanmaya neden olan bu besinin beslenme listesinden çıkarılması gerektiği konusunda uyarıyor. Peki bu kadar zararı bilinmesine rağmen her gün tüketilen bu besin hangisi? Duyunca çok şaşıracaksınız...
Doğal meyvelerin sağlıklı beslenme rutinine eklenmesi; vücudun ihtiyaç duyduğu vitamin, mineral ve antioksidanları almanın harika bir yoludur. Meyveler, lif bakımından zengin olup sindirimi destekler ve tokluk hissi sağlar. Düşük kalorili olmaları nedeniyle kilo kontrolüne yardımcı olabilirler. Renkli ve çeşitli meyvelerin tüketimi, bağışıklık sistemini güçlendirir ve kronik hastalık riskini azaltır. Peki, hangi meyveyi tüketmek sağlığa olumlu yönde etki ediyor?
Her gün mutfağımızda sessizce duran, ama etkisi bilim dünyasını bile şaşırtan bu doğal besin, sağlık konusunda adeta çığır açıyor. Sadece bir kaşığıyla vücudu arındıran, damarları temizleyen ve yaşlanmanın etkilerini yavaşlatan bu mucize, şimdi yeniden gündemde. Uzmanlar, düzenli tüketildiğinde hem kolesterol seviyelerini düşürdüğünü hem de kronik iltihaplarla savaştığını söylüyor. Üstelik etkisi o kadar güçlü ki, tıkanmış damarları yağ çözücü gibi açabiliyor! Peki bu doğa harikası nedir ve nasıl kullanılıyor? İşte detaylar...
Kansızlık, modern yaşamın getirdiği yoğun tempoya karşı vücudun sessizce verdiği en yaygın tepkilerden biri. Halsizlik, baş dönmesi, soluk cilt, konsantrasyon bozukluğu gibi belirtilerle hayat kalitesini düşüren bu sorun, çoğu zaman ilaçlarla geçici olarak bastırılıyor. Oysa doğa, bu kronik rahatsızlığa kökten çözüm sunabilecek mucizevi bir besini asırlardır sunuyor...
Hakkari ve ilçelerinde akşam saatlerinden itibaren etkili olmaya başlayan şiddetli yağmur ve fırtına, büyük hasara yol açarken, okullar 1 gün tatil edildi.
Egzama ve sedef hastalığı, her ikisi de kronik inflamasyonla seyreden cilt hastalıklarıdır, ancak oluşum nedenleri ve belirtileri birbirinden farklıdır. Son yıllarda egzama vakalarında ciddi bir artış olduğunu belirten Prof. Dr. Canan Karatay, özellikle evde çamaşır suyu kullanan kişilere dikkat etmeleri gerektiği konusunda uyarılarda bulunuyor. Peki, Prof. Dr. Karatay, egzama ile ilgili hangi önerilerde bulunuyor? İşte cevabı…
Şeker hastalığı, günümüzde milyonlarca insanda görülen ve teşhisi konduktan sonra ömür boyu vücutta etkisi gösteren kronik bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığı önlemek için doğru bir perhiz uygulamak da son derece önemlidir. Bazı besinler, kan şekerini dengelemede doğal yoldan etki gösterebilir. Peki, kan şekerini dengeleyen besinler nelerdir? İşte yanıtı...
Hormonlarımızla ilgili çok ilginç sorular alıyorum. Öncelikle paketli ve işlenmiş gıdaların bu denli çok tüketildiği, ilaçlı tarımın bu denli yaygın olduğu, stresli yaşamlar sürdüğümüz bu ortamda hormonlar konusunda büyük dezavantajlarımız var. Ama yanlış bilgilerin yayılmasını da engellemem gerekir.
Uzmanlar, kronik stresin, yanlış beslemenin ve obezitenin kanser türlerine adeta davetiye çıkardığını ifade ederek, özellikle yüksek kalorili, düşük lifli ve işlenmiş gıdalardan uzak durulmasını tavsiye etti.
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Türkiye’de yılda ortalama 300 bin kişi kalp krizi geçiriyor. Kalp krizlerine müdahalede ilk üç dakikanın büyük önem taşıdığını belirten Prof. Dr. Mehmet Mustafa Can, kalp krizi ve kalp hastalıklarında erken teşhisin önemini vurguladı.
Bazı besinlerin bir arada tüketilmesi, sağlık üzerinde son derece faydalı etkilere yol açabilir. Özellikle sağlıklı yağlar, vücutta çözünebilen vitaminlerin daha iyi emilmesini sağlayarak, kanser gibi hastalıklarla mücadeleye yardımcı olabilir. Bu tür kombinasyonlar, bağışıklık sistemini güçlendirir, sindirimi kolaylaştırır ve kronik hastalıkların riskini azaltır. Peki, o iki şifalı besin ne? İşte yanıtı....
Acil tıp teknisyeni Emine Güneri, yıllardır İstanbul'da 112 Acil Sağlık hizmetlerinde görev yaparak, hayat kurtaran müdahalelere imza attı. Ancak, 9 ay önce karşılaştığı meme kanseriyle mücadele süreci, onun hayatındaki en zorlu sınavlardan biri oldu. İşte tüm detaylar...
İşitme kaybının birçok nedeni olabileceğine dikkat çeken Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Murat Benzer, “Yüksek sese maruz kalmak en temel nedenidir. İşitme kaybınız varsa konuşmaları anlamakta, takip etmekte veya katılmakta zorluk çekebilirsiniz. Telefon görüşmelerini duymakta, çevrimiçi toplantılara katılmakta veya televizyon izlerken diyalogları takip etmekte zorlanabilirsiniz. İşitme cihazları gibi cihazlar işitme kaybını azaltabilir” dedi.
B12, vücudumuzda önemi son derece büyük olan önemli bir besin değeri olarak öne çıkıyor. Eksikliğinde vücudun işleyişi duraksıyor, unutkanlık, kronik yorgunluk ve daha pek çok problem ortaya çıkıyor. Bir besin kaynağı var ki onu düzenli olarak tükettiğinizde B12 eksikliğini tarihe gömüyor! Seveni de nefret edeni de çok olan o besin kaynağı duyanları şaşkına çeviriyor. İşte demir eksikliğini de bitiren, B12 eksikliğini ve unutkanlığı tarihe gömen o mucize...
ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da açıklamalarda bulunuyor. Trump, yaptığı açıklamada ABD'ye uygulanan yüksek gümrük vergilerine dikkat çekerek "ABD, ithal ürünlere yüzde 10’luk gümrük vergisi uygulayacak. Yurtdışından gelen tüm otomotivlere yüzde 25 gümrük vergisi uygulayacağız" dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Türk siyasetinde faal halde bulunan her partinin birincil kaynağı Türk milleti, aidiyeti de Türkiye’dir. Her parti Türkiye partisi olmak mecburiyetindedir. Bir milletin milli ve manevi değerler manzumesini kabullenmek ve savunmak, toplumsal merkezi siyaseten ifade etmek demektir. Milli duruş ve ortak değerlerin merkezde yer aldığı Türk siyaset arenasında her siyasi parti kendisini bu merkeze göre tanımlamak zorundadır" ifadelerini kullandı.
Fabrikalardan akıllı şehirlere uzanan dijital ikiz teknolojisi, şimdi de insanlığın ta kendisini kopyalamaya hazırlanıyor. Uzmanlar, sadece birkaç yıla kadar her bireyin kendi dijital ikizine sahip olacağını öngörüyor. Tıp alanında devrim yaratacak bu teknoloji, sağlık takibinden kişisel yaşam alışkanlıklarına kadar pek çok alanda hayatımızı kökten değiştirecek.