Son dakika kulak ağrısı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kulak ağrısı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kulak ağrısı haber sayfamızda...
Kulak ağrısı ve baş dönmesi, genellikle ihmal edilen ama ciddi anlamda uyarı veren belirtilerdir. Bu durumları hafife almak, sağlığınızı tehlikeye atabilir. Özellikle Meniere hastalığı gibi kritik sağlık sorununa yol açabilir. Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Enver Ferruh İnan, Meniere hastalığı hakkında merak edilenleri sizler için cevaplıyor.
Grip tanısı konulan çocukların özellikle yüksek ateşin görüldüğü ilk günlerde okula gönderilmemesi gerektiğini vurgulayan Uzm. Dr. Eser Akkuş, "Grip tanısı konulan bir çocukta 5 gün süren yüksek ateş olabilir. Özellikle ateşli döneminde çocuğu okula göndermemek gerekmektedir Bu süreçte çocuk evde dinlenmeli, sağlıklı beslenmeli ve doktorun önerdiği tedaviye uyulmalıdır. Bir hasta çocuğun tüm sınıfı olumsuz yönde etkileyeceği ve hasta edebileceği unutulmamalıdır" dedi.
Kulak ağrısı, farklı pek çok nedene bağlı olarak ortaya çıkabiliyor. Yaşam kalitemizi ciddi anlamda düşüren bu ağrıdan kurtulmak için ise pek çok yöntemden faydalanılıyor. Bir yöntem var ki evde bedavaya ağrıyı kesiyor, kulaktaki iltihabı söküp alıyor! İşte o mucize yöntem ve faydaları...
Gömülü yirmi yaş dişlerindeki enfeksiyonların, baş ağrısından organ yetmezliğine kadar uzanan ciddi sağlık sorunlarına yol açabildiğini söyleyen Ağız, Diş ve Çene Cerrahisi Uzmanı Dr. Mobin Nesiri, zamanında tedavi edilmeyen yirmi yaş dişlerinin risklerine dikkat çekti.
Niğde'de yaşayan 62 yaşındaki Azize Okurlar, yıllarca süren boyun, kulak ve boğaz ağrılarıyla mücadele etti. Yapılan tetkikler sonucunda nadir bir rahatsızlık olan "eagle sendromu" tanısı kondu ve kulak arkasındaki kemiğin 3 santimetre kadar uzadığı belirlendi. İşte tüm detaylar!
Orta kulak enfeksiyonları virüsler ve bakteriler gibi çeşitli mikroorganizmalar nedeniyle görülebilmektedir. Çocuklarda kulak enfeksiyonu görülme riski yetişkinlerden daha fazladır. 6 ay ile 2 yaş arasındaki bebekler ve küçük çocuklar kulak enfeksiyonu açısından risk altında olan yaş grubudur. Özellikle daha önceden ailesinde orta kulak iltihabı geçirmiş olan kişilerin bulunması orta kulak iltihabı riskini arttırdığını belirten Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Op. Dr. Natavan Ramazanzade, “Bireylerin bir kısmı orta kulak iltihabı geçirmeye daha yatkın olmalarına neden olan çeşitli risk faktörlerine sahiptir. Onlardan bazıları aile öyküsü, soğuk algınlığı geçirmek, alerjik çocuklar, bazı kronik hastalıklara sahip olmak, mevsim geçişleri, yarık damak-dudak problemi olan çocuklar olabilir” şeklinde konuştu.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Dinçer Çelik, üst solunum yolu enfeksiyonları (ÜSYE) hakkında açıklamalarda bulundu. Üst solunum yolu enfeksiyonlarının kısaca ne olduğundan bahseden Uzm. Dr. Çelik, “Üst solunum yolu enfeksiyonları (ÜSYE), çocuklarda sık görülen ve genellikle virüs kaynaklı olan enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar burun, boğaz ve sinüs gibi üst solunum yollarını etkiler ve çoğunlukla hafif seyreder. En yaygın türleri arasında soğuk algınlığı, grip, sinüzit, farenjit ve larenjit bulunur” diye konuştu.
Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Nuray Kurt Önal, kış aylarında havaların soğuması, hava kirliliğinin artması, kapalı ortamda daha fazla insanla ve tanecikle temas edilmesi ile birlikte bağışıklığı erişkinlere göre daha zayıf olan çocukların sık sık hastalanabileceğini söyledi.
Enfeksiyonların arttığı bu dönemde, kulaklarda oluşan kir, enfeksiyon ve tıkanıklık gibi sorunlar birçok kişiyi rahatsız edebiliyor. Özellikle kulak enfeksiyonu, bakteriler, mantarlar ve çeşitli rahatsızlıklar nedeniyle ağrılı bir sürece yol açabiliyor. Ancak, sarımsak yağının doğal etkisi sayesinde kulağınızı rahatlatmanız mümkün. İşte o etkili tarif!
Özellikle kış ve sonbahar aylarında kendini gösteren orta kulak iltihabı, küçük büyük demeden herkesi etkisi altına alabiliyor. Grip, soğuk algınlığı veya akut sinüzit gibi enfeksiyonların tetiklediği bu hastalık, bazen altta yatan sebeplerden dolayı sıklıkla tekrarlayabiliyor. Tedavi edildiği halde tekrarlayan orta kulak iltihabının ciddi sağlık sorunlarına neden olup olmayacağını uzmanına sorduk. İşte aldığımız cevaplar…
Yaz tatilinde en çok vakit geçirilen alanlar olan havuz ve denizler çeşitli sağlık risklerine de yol açabiliyor. Deniz, havuz ve plajların yoğun ortak kullanım alanı olmaları sebebiyle enfeksiyon bulaşma riski daha da yükseliyor.
Yaz mevsiminin gelmesiyle beraber pek çok kişi, kendini havuzda buluyor. Keyifli bir tatilin tadını ise en çok çocuklar çıkarıyor. Saatlerce süren havuzda yüzme aktivitesi sonrasında bazı detaylara dikkat etmemek ise bu keyfin yarıda kalmasına ve beklenmedik sağlık problemlerinin oluşmasına yol açıyor. İşte tüm detaylar…
Yazın kulak burun ve boğaz hastalıklarının arttığına dikkat çeken KBB Uzmanı Dr. Murat Dutipek, yüzücü kulağı olarak adlandırılan hastalığın genellikle havuz veya denizden sonra ortaya çıktığına değinerek yüzme sonrasında kulakların özenle kurulanmasını tavsiye etti. İşte tüm detaylar…
Havaların ısınmasıyla birlikte birçok kişi hastalıkları da geride bırakacağını düşünürken hastanelerin acil bölümleri ateş, sıtma, geniz akıntısı, öksürük ve kulak ağrısı gibi birçok şikayetle dolup taşmaya başladı. Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Tekin Yıldız, birçok kişinin korkulu rüyası olan ve son zamanlarda çok kolay bulaşabilen halk arasında domuz gribi olarak da bilinen İnfluenza salgını hakkında bilgi verdi ve korunma yöntemlerini anlattı.
Kulağında uzun süreli sıvı birikimi olan çocuklara tüp takılmadığında işitmede kalıcı kayıp olabileceği uyarısında bulunan Kulak Burun Boğaz Uzmanı Op. Dr. Merve Tunca, “Sık geçirilen orta kulak enfeksiyonlarında tüp uygulaması yapıldığında enfeksiyon sıklığında belirgin azalma görülmektedir. Yapılmadığı taktirde dil gelişiminde olumsuz etkilenme, ders başarısında gerileme, kulak zarında kronikleşen problemler ve orta kulak kemikçiklerinde deformasyonlara bağlı işitmede kalıcı kayıplar, kulak zarında orta kulağa yapışma, kolesteatom gibi problemlere görülebilmektedir” dedi.
Sık sık kulaklık kullanıyorsanız kulak kirinin çokluğundan şikâyet ediyor da olabilirsiniz. Ancak kulaklık kullanan kişilerin yaşadığı tek problem bu da değil. Detaylar haberimizde.
Çocuklarda ve bebeklerde görülen o belirtiler, işitme kaybına neden oluyor, kalıcı sağırlık oluşturuyor! Kulakta oluşan o problem, bebeklikten başlayıp yetişkinliğe kadar devam ediyor. Eğer çocuğunuzda bu belirtiler varsa aman dikkat!
Kişi farkında olmadan dişlerini sıkabilir veya gıcırdatabilir. Bu belirtiler genellikle strese yatkın kişilerde, kaygılı, uykulu ve öfkeli olduklarında ortaya çıkar. Diş gıcırdatma toplumda yaygın olarak görülen, istemsizce ortaya çıkan ve çoğu zaman insanların farkında olmadığı bir durumdur. Genellikle uyku sırasında ortaya çıktığı için ebeveynler veya eşler bu sorunu fark ederler.
Okul gibi kalabalık ortamlarda genellikle virüs ve bakterilerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının, mantar enfeksiyonlarının ve saç biti rahatsızlıklarının saptanabildiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, "Enfeksiyonlar her yaşta görülmekle beraber, bağışıklık sistemi gelişme evresinde olan kreş, ana sınıfı ve ilköğretimde olan çocuklarımızda daha sık karşımıza çıkıyor" dedi.
Okul gibi kalabalık ortamlarda genellikle virüs ve bakterilerin sebep olduğu solunum yolu enfeksiyonlarının, mantar enfeksiyonlarının ve saç biti rahatsızlıklarının saptanabildiğini belirten Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Esra Çelik Kuzaytepe, "Enfeksiyonlar her yaşta görülmekle beraber, bağışıklık sistemi gelişme evresinde olan kreş, ana sınıfı ve ilköğretimde olan çocuklarımızda daha sık karşımıza çıkıyor" dedi.
Çocukların yaz tatiliyle birlikte havuzda ya da denizde fazla zaman geçirdiğine dikkat çeken uzmanlar ise özellikle kulak enfeksiyonlarına karşı uyarıyor. Kulak Burun Boğaz Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Ayşe Adin Selçuk, uyarılarda bulundu.
Erzincan’da havaların ısınmasıyla birlikte kenelerden insanlara geçen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) vakalarında artış başladı. Kentte son 1 haftadır 5 kene şüphesiyle hastaneye giderken 2 kişiye KKKA tanısı koyularak tedaviye alındı. Bir kişinin ise kulak ağrısı şikâyetiyle gittiği hastanede kulağından kene çıktı.
İstanbul'da yaşayan 29 yaşındaki Hüseyin Güvenaltun kırık dişi nedeniyle dil kanserine yakalandı. Ağrıdan uyumakta ve konuşmakta zorlanan, yemek yiyemeyen Güvenaltun, 10 Ocak’taki nişanından bir gün önce 6 saatlik operasyonla dilinin yüzde 80’i alınarak kanserden kurtuldu.
Kış mevsiminde genellikle kapalı alanda daha çok vakit geçirildiği için solunum yolu enfeksiyonları daha sık görülüyor. Bu enfeksiyonlar bazen hafif hastalıklara yol açıyor, bazense zatürre veya akut bronşite varan boyutlara ulaşıyor. Uzmanlar özellikle AVM’lerdeki çocuk oyun alanlarındaki oyuncakların başka hasta çocuklar tarafından da kullanıldığı ve sağlıklı çocukları da kötü etkilediği için tehlikeli olduğunun altını çiziyor.
Ege Üniversitesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, 'insan koronavirüsü’nün çok eskiden beri bilinen bir virüs olduğunu ve Covid-19'la karıştırılmaması gerektiğini belirtip, bakanlık verilerine göre çocuklarda son bir aydır görülen solunum yolu hastalıklarının yüzde 25'nin 'insan koronavirüsü' olduğunu dile getirdi.