Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kurban Bayramında Dikkat Edilmesi Gerekenler Haberleri

Son dakika kurban bayramında dikkat edilmesi gerekenler haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan kurban bayramında dikkat edilmesi gerekenler gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan kurban bayramında dikkat edilmesi gerekenler haber sayfamızda...
Aman dikkat! Bayramınız ‘zehir’ olmasın: Kurban Bayramı sonrası vakalar en üst noktaya ulaşıyor! Uzmanı o hastalığa sahip olanları özellikle uyardı

Aman dikkat! Bayramınız ‘zehir’ olmasın: Kurban Bayramı sonrası vakalar en üst noktaya ulaşıyor! Uzmanı o hastalığa sahip olanları özellikle uyardı

19.06.2024
Kurban Bayramı, her yıl heyecanla beklediğimiz ve manevi anlamı kültürümüzde büyük olan bir bayram. Bu özel bayramın en heyecan verici yanı ise pek çok kişi için şüphesiz ki hazırlanan ve ikram edilen çeşit çeşit yemek. Her ne kadar cezbedici görünse de başta kurban eti ve tatlılar olmak üzere pek çok ikram sağlığımız açısından büyük risk oluşturmakta. Özellikle de bazı kronik hastalığa sahip kişiler için bu risk çok daha yüksek oranlarda görülmekte. Uzman Diyetisyen Beyza Ersan o hastalıklara sahip olanlara önemli uyarılarda bulundu. İşte bayramın zehir olmaması için dikkat edilmesi gereken noktalar…
Bu rahatsızlığı olanlara uzmanından uyarı! Kurban Bayramı’nda çok dikkatli olun: Gastrit, reflü ve ülseri anında tetikliyor

Bu rahatsızlığı olanlara uzmanından uyarı! Kurban Bayramı’nda çok dikkatli olun: Gastrit, reflü ve ülseri anında tetikliyor

13.06.2024
Denizli Devlet Hastanesi Gastroenteroloji Uzmanı Dr. M. Gürkan Haytaoğlu, gastrit, reflü ve ülser gibi mide ve sindirim sistemi rahatsızlıkları olan bireylerin Kurban Bayramı’nda et tüketimine dikkat etmesi gerektiğini belirterek bu rahatsızlıkları olan bireylere uyarılarda bulundu.
Uzmanlar bayram öncesi uyarıyor: O hastalığa sahip olanlar dengeli et tüketimine dikkat etsin!

Uzmanlar bayram öncesi uyarıyor: O hastalığa sahip olanlar dengeli et tüketimine dikkat etsin!

13.06.2024
Kurban Bayramında sağlıklı beslenilmesi için uzmanlar et tüketimi konusunda uyarıda bulunurken, kronik rahatsızlığı olanların sakatat tüketmemesi gerektiğine dikkat çekildi.
Uzmanından uyarı! Kurban keserken doğru bilinen yanlışlar ciddi yaralanmalara sebep olabilir

Uzmanından uyarı! Kurban keserken doğru bilinen yanlışlar ciddi yaralanmalara sebep olabilir

11.06.2024
Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi (ZBEÜ) Acil Tıp Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Şükran Koca, Kurban Bayramı öncesi kasapların dikkat etmesi gereken hayati noktaları vurguladı. Koca, yaraya özellikle tütün, şeker basma ve merhem sürme gibi durumların olumsuz etkilerinin altını çizdi.
Bayram sevinciniz kursağınızda kalmasın! Aşırı miktarda tüketmek kansere davetiye çıkarıyor: Bağırsakları tıkıyor, kolesterolü zirveye çıkarıyor, sindirim sistemini alt üst ediyor

Bayram sevinciniz kursağınızda kalmasın! Aşırı miktarda tüketmek kansere davetiye çıkarıyor: Bağırsakları tıkıyor, kolesterolü zirveye çıkarıyor, sindirim sistemini alt üst ediyor

11.06.2024
Kurban Bayramı’nın yaklaşmasıyla beraber herkesi farklı bir heyecan sarıyor. Kimisi bayramın şenlikli günleri için mutlu olurken kimisi de birbirinden lezzetli kavurmaları yemek için gün sayıyor. Fakat bu özel dönemde beklenmedik sağlık problemleri ortaya çıkabiliyor. Bunun nedeni ise eti aşırı miktarda tüketmek oluyor.
Uzman uyardı: Kurban keserken sağlığınızdan olmayın!

Uzman uyardı: Kurban keserken sağlığınızdan olmayın!

16.06.2024
Kurban bayramı nedeniyle hayvanlarla daha fazla temas edilmesi ve kurban eti tüketilmesinin bazı t-zoonotik hastalıklara yakalanma riskini artırdığını söyleyen Dr. Ulusoy, “Bu hastalıklardan bazıları tüberküloz, brusellozis, şarbon, kuduz ve kist hidatiktir. Bu nedenle hastalık yapan ve bozulmaya neden olan mikroorganizmaların ete bulaşmasının önlenmesi için kesim işlemlerinin tercihen belediyeler tarafından belirlenmiş kesim alanlarında, eğer mümkün değilse serin yerlerde yapılması gerekmektedir. Su tesisatı, depo, okul gibi alanlara yakın yerlerde kesim gerçekleştirilmemelidir” dedi.
Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

Bayramda aşırı et tüketimi kalp krizi riskini arttırıyor!

14.06.2024
Kurban bayramında etin aşırı tüketilmemesi gerektiğini belirten Kardiyoloji Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Doğaç Okşen, “Kırmızı etin bağırsak bakterileri ile etkileşimi sonrası trimetilamin N-oksit (TMNO) denilen bir yan ürün ortaya çıkmaktadır. TMNO, damar duvarlarına kolesterol birikimini artırır ve pıhtılaşma hücrelerini teşvik ederek inme, kalp krizi gibi risklerde artışa yol açar. Kırmızı eti aşırı tüketmek, vücutta inflamasyon (yangı) artışına yol açar ve böylece kalp damarlarında plak birikimi hızlanır ve birikmiş plakların pıhtılaşma riskinde artış görülür" dedi.
Kurban eti nasıl pişirilmeli?

Kurban eti nasıl pişirilmeli?

11.07.2022
Uzmanlar kurban etinin en az 24 saat dinlendirilmeden tüketilmemesi gerektiğini belirtiyor. Çünkü hayvan kesildikten sonra kaslarda oluşan Rigor mortis ‘ölüm sertliği’ sindirime uygun değil. Yeni kesilmiş hayvanların etlerindeki sertlik, hem pişirmede hem de sindirimde zorluğa yol açıyor. Kesimden 1-2 gün sonra sert kas lifleri yumuşamaya başlıyor. Peki kurban etinin en sağlıklı pişirme tekniği nedir? Sorularınızı haberimizde yanıtladık.
Kurban keserken yaralanmalara karşı hangi önlemleri almalısınız?

Kurban keserken yaralanmalara karşı hangi önlemleri almalısınız?

6.07.2022
Kurban bayramında yaralanmalara dikkat! Kurban Bayramı’nda oluşabilecek kazaların başında özellikle kesi yaralanmaları geliyor ve koruyucu önlemler hayati önem taşıyor. Profesyonel olarak yapılan kesi işlemleri sırasında veya etlerin parçalara ayrılması sürecinde oluşan yaralanmalar, küçük gibi görünse de, ciddi sonuçlar doğurabilir. Bu yüzden uzmanlar dikkat edilmesi gerekenler konusunda uyarıyor.