Son dakika Milliyet Arkeoloji haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan Milliyet Arkeoloji gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan Milliyet Arkeoloji haber sayfamızda...
Milliyet Arkeoloji, 20 Nisan Pazar günü yayımlanacak olan 48. sayısında Anadolu’nun dinler tarihi açısından önemini gösteren bir olayı kapağına taşıyor.
Milliyet Arkeoloji dergisinin 47. sayısı, 16 Mart Pazar günü çıkıyor. Dergi, yeni sayısında hayvanlara odaklanıyor. Yeni sayısında “Dünya ortak evimiz” diyen Milliyet Arkeoloji, Antik Dönem’de hayvan haklarına büyüteç tutuyor. Hayvanlarla ilgili ilk yasal düzenlemelerin M.Ö. 1920 yılına kadar uzandığını aktaran dergi, Antik Dönem’de insan-hayvan ilişkisini ve buna dair yasaları ele alıyor.
Milliyet Arkeoloji dergisi, 16 Şubat’ta yayımlanacak olan 46. sayısında muhteşem mozaikleri ile bilinen Zeugma Antik Kenti’nin az bilinen bir özelliğini odağına alıyor. Dergi, Milliyet Arkeoloji & İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları kapsamında yeni sayısında Zeugma’yı, özellikle de kentteki Mousalar/Muzalar Evi’ni kapağına taşırken, kentteki Antik Dönem “grafitilerini” detaylı bir şekilde okuyucuya aktarıyor.
Ege Denizi'nde peş peşe depremler oldu. Son dakika haberine göre 4.8 şiddetinde bir deprem daha oldu. Yunanistan son 48 saatte Ege Denizi'nde en az 200 deprem kaydedildiğini bildirdi. Bu akşam Yunanistan Başbakanı Miçotakis başkanlığında bir acil durum toplantısı yapılacak. Okullar üç adada daha tatil edildi. Bir son dakika uyarısı da deprem uzmanı Naci Görür'den geldi.
Milliyet Arkeoloji dergisi, 19 Ocak Pazar günü yayımlanacak olan yeni sayısında, her gün yakınından binlerce kişinin geçtiği ama çok az kişinin bildiği bir antik kenti kapağına taşıdı. "İstanbul’da birçok tarihi yapı görmüş olabilirsiniz; peki ya bir antik kent?" diye soran dergi, Küçükçekmece Gölü’nün Avcılar kıyısındaki Bathonea Antik Kenti’nde, İstanbul tarihinin eksik parçalarını tamamlayan kazı çalışmasına ilişkin detaylı bilgilere yer veriyor.
Milliyet Arkeoloji dergisi, 17 Kasım Pazar günü yayımlanacak olan 43. sayısında kapsamlı bir Kapadokya dosyası ile okurlarının karşısına çıkıyor. Dergi, Kapadokya'nın ilk yerleşiklerinden yer altındaki Kapadokya'ya, peribacalarının milyonlarca yıllık oluşum sürecinden bölgedeki Hristiyanlık mirasına, her yönüyle Kapadokya'yı ele alıyor.
Milliyet Arkeoloji dergisi, 20 Ekim Pazar günü yayımlanacak 42. sayısında ilk bakışta "sıradan taşlar" gibi görünen ama bilimsel bir kazıyla insanlığı 86 bin yıl öncesine bağlayan yontma taş aletlerin bulunduğu İnkaya Mağarası'nı kapağına taşıdı.
Milliyet Arkeoloji dergisi, 15 Eylül Pazar günü yayımlanacak 41. sayısında Efes’i mercek altına alıyor. Dergide ayrıca Avusturya’nın başkenti Viyana’da bulunan Efes Müzesi’nde, Anadolu tarihine ait önemli eserler inceleniyor.
Milliyet Arkeoloji dergisi, 18 Ağustos Pazar günü yayımlanacak 40. sayısında Muğla'nın Yatağan ilçesinde bulunan Stratonikeia Antik Kenti'ni mercek altına alıyor. Ayrıca dergi, Muğla'dan İstanbul'a uzanarak okurları önce fotoğrafçı Timurtaş Onan'ın kitabıyla İstanbul'un tarihî hanlarına, ardından da Bizans Dönemi'nde yapılmış ve daha sonra camiye çevrilmiş üç kültür mirasına götürüyor.
Milliyet Arkeoloji dergisi, 21 Temmuz Pazar günü yayımlanacak 39. sayısında Teos Antik Kenti’ni mercek altına alıyor. Dergide ayrıca 13 yıl süren restorasyonun ardından bir müzeyle birlikte ziyarete açılan Çinili Hamam, Antik Dönem olimpiyatları ve stadyumların evrimi de inceleniyor.
Milliyet Arkeoloji dergisi, 16 Haziran Pazar günü yayımlanacak 38. sayısında Çanakkale'ye uzanıyor. Dergi, kapağına Seddülbahir Kalesi'ni taşırken, Çanakkale tarihine geniş bir yer ayırıyor.
Milliyet Arkeoloji dergisi, 19 Mayıs Pazar günü yayımlanacak 37. sayısında Patara Deniz Feneri’ni ve yeniden ayağa kaldırılış hikâyesini mercek altına alıyor.
Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın son durağı Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti oldu. Gezi, İş Sanat Antik Sahne kapsamında Nysa tiyatrosunda sahnelenen "Ben Anadolu" oyunu ile taçlandı.
Milliyet Arkeoloji ve İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları'nın son durağı Aydın'ın Sultanhisar ilçesinde bulunan Nysa Antik Kenti oldu. Gezi, İş Sanat Antik Sahne kapsamında Nysa tiyatrosunda sahnelenen "Ben Anadolu" oyunu ile taçlandı.
Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır "Sektörlerin rekabet gücünü ve üretimini korumayı hedefliyoruz, bunun için de KOSGEB eliyle çalışan başına 2 bin 500 liraya kadar bir destek sunuyor olacağız" dedi. Kacır ayrıca 2025 yılı ajandasına ilişkin de önemli bilgiler verdi.
Kahramanmaraş ve Hatay merkezli depremler, partilerin seçim çalışmalarını da etkiledi. AK Parti, “Türkiye Yüzyılı” temasıyla sürdürdüğü seçim kampanyasında değişikliğe gidiyor. Öncelikli propaganda başlıklarını 4 ana maddede deprem oluşturacak. Ayrıca Cumhurbaşkanı Erdoğan, dün kurmaylarını topladı ve seçim için tek bir tarih öne çıktı.
Beyoğlu Belediyesi tarafından kültür-sanat merkezine dönüştürme projesi kapsamında yıkılan Karaköy’deki genelevin hafriyat çalışmaları sırasında Osmanlı hamamı ve sinagog kalıntıları bulundu.
Aydın Doğan Vakfı'nın kurucusu adına 1996 yılından bu yana düzenlediği Aydın Doğan Ödülü'nün, Vakıf Yönetim Kurulu 2015 yılında “Roman" dalında verilmesine karar verdi. Ödül yazar Orhan Pamuk'un oldu
Candan Erçetin'i 1996 yılında ters oturduğu sandalyede söylediği 'Umrumda Değil' şarkısıyla tanıdık. Galatasaray Lisesi'nde müzik öğretmeniydi. Fransız chanson'ları, Rum ve Balkan şarkılarıyla farklı bir şekilde girdi hayatımıza
Türkiye'nin kaçırılan tarihi eserlerin geri getirilmesiyle ilgili mücadelesi uluslararası alanda yankı buluyor. Bu konuyu haberleştiren Newsweek dergisine konuşan Batılı müzeciler ise Türkiye'nin tutumunu eleştirdi... Dergi yazıda Türkler için “arsız” ifadesini de kullandı