Pekmez Tüketimi

Pekmez Tüketimi Haberleri

Son dakika pekmez tüketimi haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan pekmez tüketimi gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan pekmez tüketimi haber sayfamızda...
120 liradan kapış kapış satılıyor! Eskişehir'e giden almadan geri gelmiyor: Kansızlığa, demir eksikliğine iyi geliyor

120 liradan kapış kapış satılıyor! Eskişehir'e giden almadan geri gelmiyor: Kansızlığa, demir eksikliğine iyi geliyor

10.05.2024
Pekmez, Türk, Balkan ve Ortadoğu mutfaklarında yaygın olarak bulunan geleneksel bir tatlı şuruptur. Meyve şırasının, genellikle üzümün yanı sıra incir, dut veya eriklerin kalın, melas benzeri bir şurup haline gelinceye kadar kaynatılmasıyla yapılır. Eskişehir’de kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar hastalıklardan korunmak için pekmezi tercih ediyor. 120 liradan kapış kapış satılan pekmeze özellikle kış aylarında ilgi artıyor.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

5.05.2024
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
B1,B2,B3 ve demir zengini: Vücuda girdiği an kana karışan tek besin

B1,B2,B3 ve demir zengini: Vücuda girdiği an kana karışan tek besin

25.04.2024
Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılayan pekmez, içeriğindeki demir ve kalsiyum nedeniyle kemik gelişimini sağlıyor, kansızlığa iyi geliyor. Bağışıklık güçlendiren pekmez hastalıklara karşı da koruma sağlıyor. Ancak pekmez alırken ve tüketirken bazı basit kurallara uymak gerekiyor.
Kaşık kaşık yiyen 40 yıl hastalanmıyor! Saatlerce kaynatılan doğal ilaç: Kabızlığın kökünü kazıyor

Kaşık kaşık yiyen 40 yıl hastalanmıyor! Saatlerce kaynatılan doğal ilaç: Kabızlığın kökünü kazıyor

14.04.2024
Vücuda antioksidan yüklemek ve hücreleri serbest radikallere karşı korumak istiyorsanız besinlerin gücünden faydalanabilirsiniz. Öyle bir besin var ki saatlerce kaynatılarak zahmetlice hazırlanıyor. Ancak derman olmadığı dert yok. Kaşık kaşık yenildiğinde tüm hastalıklara derman olan bu besin özellikle kan şekerini dengeleme konusunda çok başarılı.
B1,B2,B3 ve demir zengini: Vücuda girdiği an kana karışıyor! Düzenli tüketenler tansiyon nedir bilmiyor

B1,B2,B3 ve demir zengini: Vücuda girdiği an kana karışıyor! Düzenli tüketenler tansiyon nedir bilmiyor

10.03.2024
Vücudun kalsiyum ihtiyacını karşılayan pekmez, içeriğindeki demir ve kalsiyum nedeniyle kemik gelişimini sağlıyor, kansızlığa iyi geliyor. Bağışıklık güçlendiren pekmez, hastalıklara karşı da koruma sağlıyor. Ancak pekmez alırken ve tüketirken bazı basit kurallara uymak gerekiyor.
120 liradan kapış kapış satılıyor! Eskişehir'e giden almadan geri gelmiyor: Kansızlığa, demir eksikliğine iyi geliyor

120 liradan kapış kapış satılıyor! Eskişehir'e giden almadan geri gelmiyor: Kansızlığa, demir eksikliğine iyi geliyor

26.01.2024
Pekmez, Türk, Balkan ve Ortadoğu mutfaklarında yaygın olarak bulunan geleneksel bir tatlı şuruptur. Meyve şırasının, genellikle üzümün yanı sıra incir, dut veya eriklerin kalın, melas benzeri bir şurup haline gelinceye kadar kaynatılmasıyla yapılır. Eskişehir’de kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar hastalıklardan korunmak için pekmezi tercih ediyor. 120 liradan kapış kapış satılan pekmeze özellikle kış aylarında ilgi artıyor.
120 liradan kapış kapış satılıyor! Eskişehir'e giden almadan geri gelmiyor: Kansızlığa, demir eksikliğine iyi geliyor

120 liradan kapış kapış satılıyor! Eskişehir'e giden almadan geri gelmiyor: Kansızlığa, demir eksikliğine iyi geliyor

2.01.2024
Pekmez, Türk, Balkan ve Ortadoğu mutfaklarında yaygın olarak bulunan geleneksel bir tatlı şuruptur. Meyve şırasının, genellikle üzümün yanı sıra incir, dut veya eriklerin kalın, melas benzeri bir şurup haline gelinceye kadar kaynatılmasıyla yapılır. Eskişehir’de kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar hastalıklardan korunmak için pekmezi tercih ediyor. 120 liradan kapış kapış satılan pekmeze özellikle kış aylarında ilgi artıyor.
120 liradan kapış kapış satılıyor! Eskişehir'e giden almadan geri gelmiyor: Kansızlığa, demir eksikliğine iyi geliyor

120 liradan kapış kapış satılıyor! Eskişehir'e giden almadan geri gelmiyor: Kansızlığa, demir eksikliğine iyi geliyor

6.12.2023
Pekmez, Türk, Balkan ve Ortadoğu mutfaklarında yaygın olarak bulunan geleneksel bir tatlı şuruptur. Meyve şırasının, genellikle üzümün yanı sıra incir, dut veya eriklerin kalın, melas benzeri bir şurup haline gelinceye kadar kaynatılmasıyla yapılır. Eskişehir’de kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar hastalıklardan korunmak için pekmezi tercih ediyor. 120 liradan kapış kapış satılan pekmeze özellikle kış aylarında ilgi artıyor.
120 liradan kapış kapış satılıyor! Eskişehir'e giden almadan geri gelmiyor: Kansızlığa, demir eksikliğine iyi geliyor

120 liradan kapış kapış satılıyor! Eskişehir'e giden almadan geri gelmiyor: Kansızlığa, demir eksikliğine iyi geliyor

14.11.2023
Pekmez, Türk, Balkan ve Ortadoğu mutfaklarında yaygın olarak bulunan geleneksel bir tatlı şuruptur. Meyve şırasının, genellikle üzümün yanı sıra incir, dut veya eriklerin kalın, melas benzeri bir şurup haline gelinceye kadar kaynatılmasıyla yapılır. Eskişehir’de kış aylarının gelmesiyle vatandaşlar hastalıklardan korunmak için pekmezi tercih ediyor. 120 liradan kapış kapış satılan pekmeze özellikle kış aylarında ilgi artıyor.
Hazır pekmezdeki tehlikeye dikkat!

Hazır pekmezdeki tehlikeye dikkat!

26.04.2018
Beslenme ve Diyet Uzmanı Merve Güler, kış aylarında daha çok üşümemizin kansızlıktan kaynaklığını söyleyerek bireylerin demir eksikliğine iyi gelen pekmez tüketimini artırmasını önerdi. Güler, glikoz şurubu kullanılan pekmezlerin sağlık açısından risk taşıdığını söyledi
Kan yapıyor zannediliyor oysa... Şekeri fırlatıyor: Aç karnına yerken bir kez daha düşünün!

Kan yapıyor zannediliyor oysa... Şekeri fırlatıyor: Aç karnına yerken bir kez daha düşünün!

2.11.2024
Tahin ve pekmez, Türk mutfağının en sevilen lezzet ikililerinden biridir. Besleyici özellikleri ve lezzetiyle sıkça tercih edilen bu karışım, özellikle kahvaltı sofralarının vazgeçilmezi olmuştur. Ancak her ne kadar sağlık açısından birçok faydası bulunsa da, bilinçsiz ve aşırı tüketimi bazı olumsuz sonuçlara yol açabilir. Tahin-pekmez karışımını dengeli tüketmek önemlidir, çünkü aşırı miktarda tüketildiğinde vücut üzerinde olumsuz etkiler yaratabilir.
Tüp bebek tedavisi olan erkekler nasıl beslenmeli?

Tüp bebek tedavisi olan erkekler nasıl beslenmeli?

4.10.2024
Tüp bebek tedavisinde beslenme alışkanlıklarını düzenlemek ve sağlıklı bir yaşam sürmek, başarılı sonuca ulaşmada etkili olan faktörlerden biridir. Hem kadın hem de erkek üreme hücrelerinin kalitesi üzerinde önemli etkileri olan doğru beslenme alışkanlıkları tedavi sürecinde elde edilecek embriyoların tutunma şansı yüksek, sağlıklı embriyolar olmasına katkı sağlamaktadır diyen Üroloji Uzmanı Prof. Dr. Bülent Erol; “Tüp bebek tedavisi olan çiftlerde erkeklerin özellikle organik yollarla elde edilmiş olan nar ekşisi, pekmez ve bal gibi gıdaları beslenme rutinlerinden eksik etmemesi gerekir. Sperm kalitesini artırmak için fındık, fıstık, badem, ceviz gibi kuruyemişlerin tüketilmesi; protein alımını desteklemek için de nohut, kuru fasulye, barbunya gibi baklagiller ile işlenmemiş sağlıklı kırmızı ve beyaz etlerin beslenme programına eklenmesi faydalı olacaktır. Çörek otu, çörek otu yağı, ısırgan otu da sperm sayısını ve kalitesini artırdığı için tedavi sürecinde kullanılmasını önerdiğimiz bitkiler arasındadır. Buna karşılık trans yağ içeren besinler, paketlenmiş gıdalar, asitli içeceklerden uzak durulmalı ve sperm hücreleri üzerinde doğrudan olumsuz etkisi olan sigara-alkol kullanımından kesinlikle vazgeçilmelidir” dedi.
Kahvenin içine kaşık kaşık koyun! Tıkalı bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığı bitiriyor

Kahvenin içine kaşık kaşık koyun! Tıkalı bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığı bitiriyor

24.04.2024
Türk kahvesi severek tüketilen bir içecek. Eşsiz bir tada sahip olan ve kokusuyla hafızalara kazınan Türk kahvesi son yıllarda çeşitli malzemelerle birlikte pişiriliyor. Türk kahvesinin lezzetine lezzet katmak istiyorsanız içine pekmez eklemeyi deneyebilirsiniz. Pekmezle pişirilen Türk kahvesi, hem sindirim sisteminin daha hızlı çalışmasına yardımcı oluyor, hem de enerji seviyelerini en üst düzeye çıkarıp vücuda demir yüklüyor. İşte pekmezli Türk kahvesini tüketmenin faydaları ve yapılışı.
Kahvenin içine kaşık kaşık koyan kabızlık çekmiyor! Bir bardağı bağırsak çözücü, resmen motor gibi çalıştırıyor

Kahvenin içine kaşık kaşık koyan kabızlık çekmiyor! Bir bardağı bağırsak çözücü, resmen motor gibi çalıştırıyor

19.04.2024
İş yerinde öğle molalarının, arkadaş toplantılarının lezzetli eşlikçisi olan Türk kahvesi herkes için tadına doyum olmayan bir lezzet. Kokusu ve lezzetiyle ünü dünyayı sallayan Türk kahvesi, vücuda faydalarıyla da biliniyor. Türk kahvesi genellikle şekerli, sade ya da orta şekerli olarak tüketilse de son yıllarda pekmez, tarçın ve bal gibi ürünlerle karıştırılarak da hazırlanıyor. Peki, Türk kahvesinin balla tüketimi nasıl olur?
Uzmanından Ramazan sonu hatırlatması: Bayram yaklaşırken aman sahurlar dikkat!

Uzmanından Ramazan sonu hatırlatması: Bayram yaklaşırken aman sahurlar dikkat!

2.04.2024
Diyetisyen Gamze Söylemez, Ramazan ayının son günlerinde beslenme ile alakalı daha dikkatli ve özenli olunması gerektiğini hatırlattı.
Ramazanda su ihtiyacı artıyor

Ramazanda su ihtiyacı artıyor

18.03.2024
Ramazan ayı boyunca bedenimizin sıvı ihtiyacı artmaktadır. Uzun süreli açlık sonrası gerekli olan sıvıyı yerine koyabilmek için iftar-sahur arasında ihtiyacımız olan suyu dengeli bir biçimde düzenli olarak tüketmememiz gerekir.
Kahvaltı yapmayan çocuklarda öğrenme güçlüğü olur mu?

Kahvaltı yapmayan çocuklarda öğrenme güçlüğü olur mu?

2.10.2023
Diyetisyen Merve Sena Nazlı, beslenmenin zeka gelişiminde oldukça önemli bir yere sahip olduğunu ve çocukluk çağında oluşturulan beslenme alışkanlıklarının yetişkinlik döneminin zemini oluşturduğunu belirterek, kahvaltı yapmayan çocukların öğrenme zorluğu, dikkat dağınıklığı, yorgunluk gibi belirtileri olabileceğini söyledi.
Güvem (Çakal) eriğinin faydaları nelerdir? Güvem eriği nasıl yenir?

Güvem (Çakal) eriğinin faydaları nelerdir? Güvem eriği nasıl yenir?

29.08.2023
Özellikle sağlıklı olması nedeni ile güvem eriği en çok tercih edilen meyveler arasında bulunmaktadır. Özellikle içerdiği mineraller sayesinde birçok rahatsızlığa da iyi gelmektedir.
Harnup (Keçiboynuzu) nedir, faydaları nelerdir? Harnup pekmezi nasıl tüketilmeli?

Harnup (Keçiboynuzu) nedir, faydaları nelerdir? Harnup pekmezi nasıl tüketilmeli?

25.11.2022
Sağlıklı yaşam sürmek isteyen kişiler tükettikleri besinlere de dikkat etmelidir. Her besinin ayrı bir faydası bulunmaktadır. Harnup (keçiboynuzu) da sağlık açısından oldukça faydalı besin grubu içerisine girmektedir. Pek çok kişi için şifa kaynağı olarak bilinmektedir. Üstelik faydaları arasında kan yapıcı etkisi de bilinmektedir. Özellikle kan değerleri düşün olan kişiler için tüketilmesi önerilen besinlerden biridir. Harnup tüketiminin farklı yolları bulunmaktadır. Enerji veren bu yiyecek içeceklere ve yiyeceklere katılmaktadır. Keçiboynuzu nedir ve faydaları nelerdir sizler için derledik.
Sağlıklı kilo alma yöntemleri nelerdir? Nasıl kilo alınır? İşte kilo almanın yolları...

Sağlıklı kilo alma yöntemleri nelerdir? Nasıl kilo alınır? İşte kilo almanın yolları...

14.07.2022
Dünya genelinde en sık görülen sağlık problemlerinin başında obezite gelmektedir. Pek çok kişi fazla kilolarından ya da obezite problemlerinden dolayı kronik hastalıkların pençesindedir. Obezite ne kadar yaygın olsa da tam aksine kilo alamama ve zayıflık sorunu da bir o kadar artış göstermektedir. Aşırı zayıf olmak, bireyin sağlığı üzerinde önemli olumsuz etkiler oluşturur. Zayıflık ve kilo almakta güçlük çekme sorunlarıyla mücadele eden kişiler nasıl kilo alırım gibi sorularla araştırma yapmaktadır.
Günde 1 tatlı kaşığı kara üzüm pekmezi yerseniz...

Günde 1 tatlı kaşığı kara üzüm pekmezi yerseniz...

7.05.2022
Uzmanların alternatif tedavi yöntemlerinde sıkça başvurduğu pekmez geleneksel mutfağımızda yüzyıllardır tüketiliyor. Ülkemizde de birçok farklı çeşidi bulunan pekmez faydaları nedeniyle şifa niyetine tüketilen besinlerin başında geliyor. Peki özellikle kansızlık sorunu olanlara önerilen, sonbahar ve kış aylarında soğuk algınlığına karşı vücut direncini artırmak için tüketimi tavsiye edilen bu şifalı besin nelere iyi geliyor? Hangi pekmez çeşidi hangi özellikleriyle öne çıkıyor?
Bayramda sağlıklı beslenme rehberi: İkramları abartmadan tüketin

Bayramda sağlıklı beslenme rehberi: İkramları abartmadan tüketin

17.01.2023
Bayramda sofralar her zamankinden daha çeşitli besinler içerir.
Çocukların bağışıklığının güçlü olması için 5 besine önem verilmeli!

Çocukların bağışıklığının güçlü olması için 5 besine önem verilmeli!

24.09.2021
Çocukların bağışıklık sistemlerinin zayıflaması sık sık hastalanmalarına yol açabilir. Özellikle okul çağındaki çocuklarda enfeksiyon hastalıklarına karşı yatkınlık çok fazla karşımıza çıkmaktadır. Pandemi döneminde de koronavirüsten korunmada çocukların bağışıklık sistemlerinin güçlendirilmesi oldukça önemlidir. Peki bu dönemde çocukların bağışıklığını nasıl güçlü tutabiliriz?
Ara öğün çocuğun abur cubur isteğini engeller

Ara öğün çocuğun abur cubur isteğini engeller

6.09.2021
Çocuğun gelişim çağında ihtiyacı olan faydalı besinleri tüketmesinin, gelecekte sağlıklı bir birey olarak yaşaması için oldukça önemli olduğunu belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuanna Ak, “Çocuğunuz abur cubura karşı meraklıysa mutlaka ara öğün yaptırın” dedi.
Çocuk beslenmesinde en sık yapılan 5 hata

Çocuk beslenmesinde en sık yapılan 5 hata

2.03.2023
Dr. Diyetisyen Gamze Şanlı Ak anlatıyor...