Pekmez, kış aylarında enerji veren, bağışıklığı güçlendiren ve kansızlığa birebir gelen doğanın sunduğu mucizevi bir şifa kaynağı. Ancak dikkat! Yanlış pişirme yöntemleriyle bu sağlıklı besin, faydadan çok zarar getirebilir. Doğru tüketildiğinde kemikleri güçlendirip demir depolarını dolduran pekmez, yanlış ısıya maruz kaldığında tehlikeli hale gelebiliyor. Peki, bu mucizevi lezzeti nasıl tüketmeliyiz?
Vücuda antioksidan yüklemek ve hücreleri serbest radikallere karşı korumak istiyorsanız besinlerin gücünden faydalanabilirsiniz. Öyle bir besin var ki saatlerce kaynatılarak zahmetlice hazırlanıyor. Ancak derman olmadığı dert yok. Kaşık kaşık yenildiğinde tüm hastalıklara derman olan bu besin özellikle kan şekerini dengeleme konusunda çok başarılı.
Sofralarımızdan eksik etmediğimiz bazı lezzetler, sağlıklı sansak da aslında içten içe organlarımızı çürütüyor. Özellikle kahvaltıların vazgeçilmezi olarak bilinen o ikili sayesinde farkında dahi olmadan organlarımız çürüyor, aldığımızı sandığımız bütün vitaminler ise aksi şekilde bünyemize zarar veriyor! İşte kaşık kaşık yediğimiz, yemelere doyamadığımız o ikili ve vücudumuza olan zararları!
Pekmez ve bal, en sevilen ve en sık tüketilen sağlıklı şeker kaynakları olarak biliniyor. Bu besinlerin doğru şekilde tüketilmiyor olması da çeşitli sağlık problemlerini beraberinde getirebiliyor. Uzmanlar özellikle o tüketim şekline dikkat çekiyor. İşte bal ve pekmezi kansere dönüştüren o yöntem ve vücudumuza olan zararları!