Son dakika psikolojik sorun haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan psikolojik sorun gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan psikolojik sorun haber sayfamızda...
Gaziantep'te eşi ve 4 çocuğunu silahla vurduktan sonra aynı silahla intihar eden baba Ahmet Demir'in kuzeni Mehmet Buruk, olayla ilgili açıklamalarda bulundu. Buruk, “Sadece psikolojik sorun yaşıyordu. Kendisi iyi bir insandı. Böyle bir şey yapacağı hiç aklımıza gelmezdi. Kendisi hayatla barışık bir insandı” dedi.
4 Ocak'ta Antalya'da kaybolan Merve Şevval Elmas'ın cansız bedeni, 20 Ocak'ta Serik ilçesinde bulunmuş; DNA testi ile cesedin üniversite öğrencisi kıza ait olduğu belirlendikten sonra cenaze işlemleri için baba Osman Elmas'a teslim edilmişti. Fatih Camii'nde kılınacak cenaze namazı öncesinde cenazeye gelenleri karşılayan Amca Abdülrahim Elmas, genç kızın annesine intiharı ima eden sözlerini aktardı.
İnsanların yaşadıkları duygu durumu karşısında hislerini paylaşmamasının depresyonu da beraberinde getirebildiğini söyleyen Evlilik ve İlişki Koçu Tülay Erciyas Kaya, “Duygu akışı doğru yönetilmezse, kişi depresyona girebilir. Depresyona giren insanlarda, sosyal hayattan uzaklaşma, kilo alıp/verme, uyku problemleri, halsizlik, değersizlik hissetme, suçluluk duyguları, dikkat sorunları, karar vermede güçlük, ölüm düşünceleri gibi semptomlar görülebilir. Dengesiz ve düzensiz yaşam hormonal bozukluklar, erken yaşlanmayı da tetikleyebilir" ifadelerini kullandı.
Kişilerin yaşamlarını olumsuz etkileyen, tehlikede bırakan, kötü olaylar travma olarak belirtilir. Trafik kazaları, afetler, ölüme neden olan rahatsızlıklar, savaşlar travmatik durumlar için gösterilen örneklerdendir. Travmanın ardından kişilerde travma sonrası stres bozukluğu görülebilmektedir. Kadınlar travmatik olaylara çok daha fazla maruz kalır, bu yüzden kadınlarda yoğun olarak travma sonrası stres bozukluğu meydana gelir. Uzman Psikolog Kaan Üçyıldız konu hakkında önemli bilgiler verdi.
Pek çok aile çocuğunun yaşadığı psikolojik duruma bağlı olarak 6-8 yaş sendromuna tutulduğunu ifade edebilir. Fakat psikiyatrik açıdan ele alındığı zaman bu dönem adına herhangi bir sendrom söz konusu değildir. Bunun yerine çocuğun gelişim dönemi içerisinde yaşadığı bazı psikolojik unsurlar devreye girer. O da çocuğun gelişim süreci içerisinde çevresini algılama ve buna göre tepki verme açısından doğaldır.
Akademik başarıdaki düşüşün ve zayıf notların bazı psikolojik rahatsızlıkların habercisi olabileceğini belirten Çocuk ve Ergen Psikiyatri Uzmanı Dr. Ali Mert Beşenek, nörogelişimsel hastalıklara bağlı akademik problemlerin ilkokulun ilk yıllarında, bazı ruhsal hastalıklara bağlı ikincil gelişen akademik sorunların ise ortaokul ve lise yıllarında ortaya çıktığına dikkat çekti.
Alexis Spence isimli 19 yaşındaki genç kadın, Meta'ya dava açtı. İddialara göre genç kadının Instagram'ı bağımlılık yapıcı şekilde kullanması, yıllar süren yeme bozukluğu, kendine zarar verme ve intihar düşüncelerine neden oldu.
Pandemi ile birlikte Türkiye’de 10 kişiden 7’sinin psikolojik desteğe ihtiyacı olduğu ortaya çıktı. Her yerden ulaşılabilir olmak için kurulan online terapi uygulaması Tappy, kısa sürede yoğun talep görünce acilen 200 psikolog daha alacağını duyurdu. // Murat Gülderen - POSTA
Almanya'da emekli olduktan sonra yılın bir kısmını Türkiye'de geçirmeye başlayan 51 yaşındaki gurbetçi Güray Köse, kendisini şifacı olarak tanılan 60 yaşındaki Ayhan G. tarafından dolandırıldı. Köse, kendisini Mısır kökenli olarak tanıtan kadın tarafından 'üç harfliler Mısır piramitlerinde senin adına kurban kesecek' diyerek 21 bin euro dolandırıldığını iddia etti.
Cinsel ilişki sonrası kanama ciddiye alınması gereken bir durumdur. İlk önce akla rahim ağzı kanseri, uzun süreli vajinitler, enfeksiyonlar ve servikal polipler gelir. Vakit kaybetmeden doktorunuza başvurun.
Hollanda hükümeti, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınıyla mücadele tedbirleri kapsamında ülke genelinde 23 Ocak'ta yürürlüğe giren sokağa çıkma kısıtlamasının 3 Mart sabahına kadar uzatıldığını açıkladı.
Aile Çift ve Evlilik Terapisti Uzman Psikolog Naciye Tokaç, unutkanlığın psikolojik sorunların belirtisi olabileceğini söyledi. Tokaç, “Unutkanlık denildiğinde ilk akla gelen nörolojik bir bozukluğun olabileceği. Ancak nörolojiye unutkanlık şikayetiyle başvuran birçok kişinin unutkanlık sebebinin tıbbı duruma bağlı olmadığı anlaşılır. Böyle durumlarda psikolojik nedenlere bağlı unutkanlık akla gelmeli" dedi.
Zaman zaman psikolojinin bozulması birçok kişinin başına gelebilir. Önemli olan doğru yöntemler ile psikolojinin sağlığını koruyabilmektir. Psikiyatri Bölümü’nden Uz. Dr. Nehir Kürklü, sağlıklı psikoloji için yapılması gerekenleri anlattı.
Uzman Klinik Psikolog Gülcihan Agaeva, tüm dünyayı etkisi alan corona virüs salgını sürecinde psikolojik travmalar da yaşanabileceğine dikkat çekerek, bu psikolojik yaralanmaların atlatılmasında EMRD terapisinin çok önemli olduğunu söyledi. Peki EMRD terapisi nedir? İşte detaylar.
Deri çatlakları, dermisin zayıflaması ile vücudun gerginliğe en fazla maruz kalan alanlarında ortaya çıkan çizgi tarzında deri deformasyonlarıdır. Derinin genişleme kapasitesinin üzerinde gerilmesi sonucu ortaya çıkan lineer yırtılmalar olan çatlaklara “Stria” ve ”Stretch Marks” da deniyor. Peki derideki çatlaklar nasıl tedavi edilir? Opr. Dr. Arif Eroğlu çatlak tedavisi hakkında bilgiler verdi.
Erkekler cinsel organları biraz daha büyük olsun diye çeşitli yollara başvuruyor, duydukları, gördükleri her yöntemi uygulamaya kalkıyorlar. Kendi haline bırakırsanız o üzerine düşeni yapar, kimseyi mutsuz etmez. Büyük hayaller kadını üzüp canını yakabilir.
Evlilik zor karar ve ömür boyu devam ettirmek özveri ister. Güven sorunları, cinsellikteki mutsuzluk evliliğe gölge düşürür. Öncelikle hazır olmayı bekleyin. Erken yaşta, ayaklar yere sağlam basmadan yapılan evlilikler uzun süreli olmaz. Dikkatli kararlar alın ki hayat kabusa dönmesin.
Ebeveynler çocuklarının zihinlerinde hayali arkadaş yaratmasının psikolojik sorunların bir işareti olabileceğini düşünerek korkarlar. Genellikle anne ve babalar ‘Çocuğum olmayan şeyleri görüyor’ ya da ‘çocuğumun hayali arkadaşı var’ diye endişelenirler. 2 yaş ve sonrasındaki çocuklarda sıklıkla görülen hayali arkadaş aslında çocukların daha yaratıcı olduğunu gösteriyor. Peki, Çocukların neden hayali arkadaşları var? Hayali arkadaşlar çocukların gelişimini nasıl artırabilir? Çocuklarda hayali arkadaş psikolojik bir sorun mu? Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji Bölümü Dr. Öğretim Üyesi Deniz Tahiroğlu çocukların hayali arkadaşlar yaratmasının bilişsel sebeplerini anlattı.
Günümüzde uçakla seyahatin yaygınlaşması hayatımızı kolaylaştırsa da zaman zaman kişilerin uçaktan veya uçuştan korktuğunu görmüşüzdür. Peki bu uçuş korkusu nasıl ortaya çıkar? Uçak korkusu nasıl yenilir? Psikiyatri Uzmanı ve Psikoterapist Dr. Adnan Çoban uçak korkusuyla ilgili önemli bilgiler verdi.