Şalgam Suyunun Faydaları

Şalgam Suyunun Faydaları Haberleri

Son dakika şalgam suyunun faydaları haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan şalgam suyunun faydaları gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan şalgam suyunun faydaları haber sayfamızda...
ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR? ŞALGAM SUYU NASIL İÇİLİR, NE İŞE YARAR

ŞALGAM SUYUNUN FAYDALARI NELERDİR? ŞALGAM SUYU NASIL İÇİLİR, NE İŞE YARAR

8.12.2024
Şalgam suyu, Türk mutfağının vazgeçilmez içeceklerinden biri olup, yalnızca lezzetli olmakla kalmaz, aynı zamanda sağlık açısından da pek çok fayda sağlar. Özellikle kış aylarında tercih edilen bu fermente içecek, sindirim sisteminden bağışıklığa kadar birçok alanda vücuda katkı sağlar. Doğal fermantasyon süreci sayesinde probiyotik özellikler gösteren şalgam suyu, sindirimi kolaylaştırırken, vücudun ihtiyaç duyduğu mineralleri de temin eder. Peki, şalgam suyunun sağlık üzerindeki faydaları nelerdir ve nasıl tüketilmelidir?
MasterChef Mehmet Şef'in favorisi! Faydasını duyan bardak bardak içiyor: Bağışıklığı demir gibi güçlendiriyor, sindirim sistemini çalıştırıyor

MasterChef Mehmet Şef'in favorisi! Faydasını duyan bardak bardak içiyor: Bağışıklığı demir gibi güçlendiriyor, sindirim sistemini çalıştırıyor

8.10.2024
MasterChef yarışmasında üstlendiği jürilik göreviyle seyircinin beğenisini toplayan Mehmet Şef, paylaştığı lezzet dolu tavsiyelerle de dikkat çekiyor. Mehmet Yalçınkaya'nın önerilerinden biri ise soğuk havalara yönelik oluyor. Bu lezzetli içecek, vücuda girdiği anda bağışıklığı demir gibi güçlendiriyor. Peki, bu içecek nedir? Faydaları nelerdir?
Türkiye'den dünyaya kapış kapış satılıyor: Balıktan bile fazla Omega-3 içeriyor! C, B6, K vitamini ne ararsan onda, bardak bardak içen 10 yıl hastalık ne bilmiyor!

Türkiye'den dünyaya kapış kapış satılıyor: Balıktan bile fazla Omega-3 içeriyor! C, B6, K vitamini ne ararsan onda, bardak bardak içen 10 yıl hastalık ne bilmiyor!

16.03.2024
Türk sofralarının vazgeçilmezi, içerdiği vitaminlerle tam bir şifa deposu. Türkiye'den dünyaya ihraç edilen ve özellikle Osmaniye, Adana ve Mersin bölgelerinde yaygın olarak tüketilen mucize sebze Lokman Hekim'in de tavsiyesi. Oldukça zengin bir antioksidan kaynağı olan ve yapraklarında kansere karşı koruyucu oldukları bilinen A ve K vitaminlerini barındıran sebze yüksek besin değeriyle de dikkat çekiyor. İşte o mucizelerle dolu sebze!
Bir avucu bile bağırsak florasını dengede tutup kan basıncını düşürüyor! Vücuttaki iltihabın en büyük düşmanı

Bir avucu bile bağırsak florasını dengede tutup kan basıncını düşürüyor! Vücuttaki iltihabın en büyük düşmanı

1.11.2023
Şalgam suyu, özellikle Türkiye'nin güney bölgelerinde popüler olan fermente bir içecektir. Bu içecek, mor havuç, kırmızı pancar ve şalgamdan yapılır. Şalgam suyunun birçok sağlık yararı bulunmaktadır, ancak tüketirken aşırıya kaçmamak önemlidir çünkü yüksek tuz içeriği bulunabilir.
Günde 1 bardak şalgam suyu içerseniz ne olur?

Günde 1 bardak şalgam suyu içerseniz ne olur?

29.08.2019
Çukurova bölgesinin en meşhur lezzetlerinden biri olan şalgamın sağlığımıza olan faydalarını duyduğunuzda çok şaşıracaksınız. İşte her gün 1 bardak şalgam suyu içtiğimizde vücudumuzda meydana gelebilecek olan değişiklikler…
Doğal şifa kaynağı şalgamın faydaları

Doğal şifa kaynağı şalgamın faydaları

27.04.2018
İçeriğindeki A, B, C grubu vitaminlerle kalp-damar hastalıklarının yanında boğaz iltihabına da iyi gelen şalgam suyunun faydaları saymakla bitmiyor
Soğuk algınlığının doğal ilacı 'şalgam'

Soğuk algınlığının doğal ilacı 'şalgam'

26.04.2018
Kışın tam ortasına geldiğimiz şu günlerde soğuk algınlığı oldukça yaygın bir hastalık. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliği ile vücut direncini artıran şalgam suyu tam da bu anda ihtiyaç duyulan doğal şifa kaynağı...
Kış aylarının mucizesi: Şalgam

Kış aylarının mucizesi: Şalgam

26.11.2021
Şalgam, kökleri yenilebilme özelliğine sahip turpgillerden bir bitkidir. Bu bitkinin en önemli özelliği, çeşitli yemeklerde lezzetlendirici olarak kullanılan, vitamin deposu suyudur. Yılın çok zamanında ulaşılabilen bu bitkinin suyu antibiyotik özelliğine sahiptir. Ayrıca şalgam, garnitür olarak kullanılabilir, bazı soslara ve çorbalara katılabilir.