Son dakika tatlandırıcı haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan tatlandırıcı gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan tatlandırıcı haber sayfamızda...
Beslenme alışkanlıklarımıza ekleyebileceğimiz doğal ve etkili sağlık destekleyicileri, sağlığımızı iyileştirmede önemli rol oynar. Bu doğal kaynaklardan biri de pekmezdir. Doğal ve besleyici bir tatlandırıcı olan pekmez, hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok fayda sağlar. Peki, pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?
Beslenme alışkanlıklarımıza ekleyebileceğimiz doğal ve etkili sağlık destekleyicileri, sağlığımızı iyileştirmede önemli rol oynar. Bu doğal kaynaklardan biri de pekmezdir. Doğal ve besleyici bir tatlandırıcı olan pekmez, hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok fayda sağlar. Peki, pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Gıda Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Ulaş Kırım, bayrama sayılı günler kala çikolata ve şeker gibi ürünlerdeki taklit ve tağşişe dikkat çekip, "Buradaki en büyük risklerden biri, şekerle yapılan şerbet yerine nişasta bazlı olan glikoz ve fruktoz şuruplarının ürünlerin içine tatlandırıcı olarak katılması oluyor. Bu da vücutta emilimi zorlaştırdığı için insan sağlığı açısından risk taşıyor" dedi.
Beslenme alışkanlıklarımıza ekleyebileceğimiz doğal ve etkili sağlık destekleyicileri, sağlığımızı iyileştirmede önemli rol oynar. Bu doğal kaynaklardan biri de pekmezdir. Doğal ve besleyici bir tatlandırıcı olan pekmez, hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok fayda sağlar. Peki, pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Küçük ama güçlü bir doğal besin kaynağı, mutfaklarda tatlandırıcı olarak kullanılmasının yanı sıra sağlık açısından da sayısız fayda sunmaktadır. Sindirim sistemini düzenlemekten cilt sağlığını iyileştirmeye kadar pek çok alanda vücuda destek sağlayan bu doğal tohum, içerdiği besin öğeleriyle kemikleri güçlendirir, kalp sağlığını korur ve genel vücut fonksiyonlarını iyileştirir. Peki, bu besin nedir, faydaları nelerdir?
Beslenme alışkanlıklarımıza ekleyebileceğimiz doğal ve etkili sağlık destekleyicileri, sağlığımızı iyileştirmede önemli rol oynar. Bu doğal kaynaklardan biri de pekmezdir. Doğal ve besleyici bir tatlandırıcı olan pekmez, hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok fayda sağlar. Peki, pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?
Beslenme alışkanlıklarımıza ekleyebileceğimiz doğal ve etkili sağlık destekleyicileri, sağlığımızı iyileştirmede önemli rol oynar. Bu doğal kaynaklardan biri de pekmezdir. Doğal ve besleyici bir tatlandırıcı olan pekmez, hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok fayda sağlar. Peki, pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?
Beslenme alışkanlıklarımıza ekleyebileceğimiz doğal ve etkili sağlık destekleyicileri, sağlığımızı iyileştirmede önemli rol oynar. Bu doğal kaynaklardan biri de pekmezdir. Doğal ve besleyici bir tatlandırıcı olan pekmez, hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok fayda sağlar. Peki, pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Mehmet Karabulut günümüzde hazır yiyecek ve işlenmiş gıdaların popülerliğinin arttığını ifade ederek, “Bu ürünlerin hayatımıza girmesi beslenme alışkanlıklarımızda önemli değişikliklere yol açtı” dedi. Op. Dr. Ayhan Çevik ise kanser riski açısından bazı işlenmiş gıdaların daha tehlikeli olarak değerlendirildiğini belirterek, “Yüksek şeker ve trans yağ içeren işlenmiş gıdalar da kanser riskiyle ilişkilendirilmiştir. Özellikle fast food tarzı gıdalar, işlenmiş tatlılar ve gazlı içecekler, vücutta enflamasyona yol açarak kanser gelişimine zemin hazırlayabilir. Ayrıca ağır işlenmiş gıda ürünleri, yüksek ısıda pişirilen gıdalar ve trans yağlar içeren gıdalar da genellikle sağlık açısından olumsuz etkilere sahiptir” diye konuştu.
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Soda, tatsız ve renksiz bir içecektir. Tadı hafif asidik yapıda olan soda, karbonatlı su olarak da bilinir ve sıklıkla tüketilir. Ayrıca, bazı insanlar mide rahatsızlıklarını hafifletmek için de soda içerler. Sodalar, çeşitli tatlar ve şeker veya tatlandırıcı eklemeleriyle farklılık gösterebilir. Soda ne kadar masum görünse de ve herkes severek tüketse de vücut için çok zararlı olabilir. İşte sodanın bilmediğiniz zararları
Beslenme alışkanlıklarımıza ekleyebileceğimiz doğal ve etkili sağlık destekleyicileri, sağlığımızı iyileştirmede önemli rol oynar. Bu doğal kaynaklardan biri de pekmezdir. Doğal ve besleyici bir tatlandırıcı olan pekmez, hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok fayda sağlar. Peki, pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Beslenme alışkanlıklarımıza ekleyebileceğimiz doğal ve etkili sağlık destekleyicileri, sağlığımızı iyileştirmede önemli rol oynar. Bu doğal kaynaklardan biri de pekmezdir. Doğal ve besleyici bir tatlandırıcı olan pekmez, hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok fayda sağlar. Peki, pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?
Beslenme alışkanlıklarımıza ekleyebileceğimiz doğal ve etkili sağlık destekleyicileri, sağlığımızı iyileştirmede önemli rol oynar. Bu doğal kaynaklardan biri de pekmezdir. Doğal ve besleyici bir tatlandırıcı olan pekmez, hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok fayda sağlar. Peki, pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?
Günümüzde, tatlı ihtiyacını karşılamak için şekeri azaltmaya yönelik artan bir eğilim var. Ancak, şekerin zararlı etkilerinden kaçınmak amacıyla sıklıkla tercih edilen suni tatlandırıcılar, aslında sağlığımız üzerinde beklenmedik ve ciddi olumsuz etkilere yol açabilir. Peki, suni tatlandırıcılar nelerdir? Suni tatlandırıcıların zararları nelerdir?
Beslenme alışkanlıklarımıza ekleyebileceğimiz doğal ve etkili sağlık destekleyicileri, sağlığımızı iyileştirmede önemli rol oynar. Bu doğal kaynaklardan biri de pekmezdir. Doğal ve besleyici bir tatlandırıcı olan pekmez, hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok fayda sağlar. Peki, pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?
Trakya Üniversitesi (TÜ) Genetik ve Biyoteknoloji Topluluğunca Eczacılık Fakültesi Gazi Mustafa Kemal Atatürk Konferans Salonu'nda düzenlenen "Beslenme Beyin İlişkisinde Yağ, Kas ve Karaciğerin Rolü" paneline katılan Yüksel, katılımcılara konuya ilişkin bilgiler verdi.
Beslenme alışkanlıklarımıza ekleyebileceğimiz doğal ve etkili sağlık destekleyicileri, sağlığımızı iyileştirmede önemli rol oynar. Bu doğal kaynaklardan biri de pekmezdir. Doğal ve besleyici bir tatlandırıcı olan pekmez, hem lezzetli hem de sağlık açısından birçok fayda sağlar. Peki, pekmezin faydaları nelerdir? Pekmez neye iyi gelir?
Meyan kökü, tatlandırıcı ve bitkisel ilaç olarak kullanılan bir bitkidir. Genellikle şekerleme, içecek ve tıbbi ürünlerde tatlandırıcı olarak kullanılır. Meyan kökünün özü, tipik olarak 50 kat daha tatlı olan glikozit glisirizin içerir. Ayrıca, meyan kökü anti-inflamatuar ve antiviral özelliklere sahiptir ve geleneksel tıpta çeşitli rahatsızlıkların tedavisinde kullanılır. Meyan kökü özellikle Osmanlı Dönemi'nde padişahların şifa kaynaklarından biri olarak bilinir. Meyan Kökü, Sultan III. Mehmed için hazırlanan tıp risalesinde altı önemli ilaç arasında gösterilir.