Üzüm

Üzüm Haberleri

Son dakika üzüm haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan üzüm gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan üzüm haber sayfamızda...
Anadolu'nun en şifalı meyvesi deniyor! Her gün bir avuç tüketmek yeterli: Bağışıklık sistemini kale gibi güçlendiriyor

Anadolu'nun en şifalı meyvesi deniyor! Her gün bir avuç tüketmek yeterli: Bağışıklık sistemini kale gibi güçlendiriyor

16.04.2025
Anadolu'nun geleneksel şifalı meyvelerinden biri, sadece lezzetiyle değil, sunduğu sağlık faydalarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Bu meyve, sindirimden cilt sağlığına, bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok alanda olumlu etkiler yaratabiliyor. İşte doğal bileşenleri sayesinde vücutta birçok rahatsızlığın önlenmesine yardımcı olurken, aynı zamanda stres ve kaygıyı da hafifleten o meyve!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 25 bin öğretmen ataması sürecini başlattık

Cumhurbaşkanı Erdoğan: 25 bin öğretmen ataması sürecini başlattık

15.04.2025
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında öğretmen adaylarına atama müjdesi vererek, "10 bini milli eğitim Akademisi’ne olmak üzere toplam 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlattığımızın müjdesini bugün gençlerimizle paylaşmak istiyorum" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Gıda arz güvenliğine ilişkin bir problem yok

Tarım ve Orman Bakanı Yumaklı: Gıda arz güvenliğine ilişkin bir problem yok

14.04.2025
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, olumsuz hava şartları sonucu bazı bölgelerde yaşanan zirai don olayı ile ilgili bütün ekiplerin sahada gerekli çalışmaları yürüttüğünü belirterek, "Başta hububat, baklagiller ve yağlı tohumlar olmak üzere stratejik öneme sahip tarım ürünlerinde, yurt içi gıda arzını olumsuz yönde etkileyecek bir risk bulunmuyor" dedi.
Tokat'tan 35 ile gönderiliyor! Omega aşı tekniğiyle üretiliyor

Tokat'tan 35 ile gönderiliyor! Omega aşı tekniğiyle üretiliyor

9.04.2025
Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Çarıksız köyünde üretilen narenciye üzümü fideleri 35 ile gönderiliyor. Peki, üzüm fidesi nedir? Üzüm fidesi nasıl ekilir?
Hoşafını yapıp kaşık kaşık yiyin! Doğal demir ilacı, damarları rahatlatıp kan dolaşımını hızlandırıyor

Hoşafını yapıp kaşık kaşık yiyin! Doğal demir ilacı, damarları rahatlatıp kan dolaşımını hızlandırıyor

7.04.2025
Doğal besinler, sağlığımızı desteklemek için vazgeçilmez kaynaklardır. Bu besinler, genellikle bilmediğimiz birçok şifalı etkiye sahiptir. Kuru üzüm, bu şifalı besinlerden biridir ve yıllardır mutfaklarımızda hem lezzetli hem de faydalı bir tatlı alternatifi olarak yer alır.
Amerika’nın Kaliforniya eyaletinden Sargöl'e kadar geldi! Halk arasında ona ' Sonbaharın Kralı' deniyor: Kan şekerini terazi gibi dengede tutuyor, şişkinlik ve hazımsızlığın çaresi

Amerika’nın Kaliforniya eyaletinden Sargöl'e kadar geldi! Halk arasında ona ' Sonbaharın Kralı' deniyor: Kan şekerini terazi gibi dengede tutuyor, şişkinlik ve hazımsızlığın çaresi

3.04.2025
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, soğuk havalardan geç etkilenmesi ve don olaylarına karşı dayanıklılığı ile öne çıkan "Sonbaharın Kralı" (Autumn King) meyvesini dikimi hızla yaygınlaşıyor. Geç olgunlaşan, iri taneli ve çekirdeksiz bu meyve türünün, Amerika’nın Kaliforniya eyaletinden geldiği öğrenildi.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

29.03.2025
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Ankara'nın geleceğine atılan imza

Ankara'nın geleceğine atılan imza

23.03.2025
Yerel potansiyeli harekete geçirecek katılımcı araçlar geliştirip uygulayan, ekonomik ve kültürel kalkınmayı temel alan faaliyetlerde bulunan Ankara Kalkınma Ajansı, başkentte destekleyecekleri beş projeyi paylaştı.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

21.03.2025
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Kompostosunu yapıp kaşık kaşık yiyin! Kansızlığı sıfırlıyor: Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığın kökünü kurutuyor: Zengin demir kaynağı

Kompostosunu yapıp kaşık kaşık yiyin! Kansızlığı sıfırlıyor: Bağırsakları motor gibi çalıştırıyor, kabızlığın kökünü kurutuyor: Zengin demir kaynağı

20.03.2025
Kuru üzüm, her meyve-sebze reyonunda kolayca bulabileceğimiz, tatlı ve besleyici bir atıştırmalık olmanın ötesinde, sağlık açısından da sayısız fayda sunuyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda, kuru üzümün sağlık üzerindeki faydaları daha da gözler önüne serildi. Peki, kuru üzümün faydaları nelerdir? Kuru üzüm neye iyi gelir?
Pekmeze rakip çıktı! Demir depolarını saniyesinde dolduruyor: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

Pekmeze rakip çıktı! Demir depolarını saniyesinde dolduruyor: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

19.03.2025
Pekmez, tarih boyunca sağlık için faydalı olduğu bilinen bir gıda olmuştur. İçerdiği demir ve diğer minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren pekmez, özellikle vücuda enerji sağlamak amacıyla sıkça tercih edilen bir doğal besindir. Peki, pekmez kadar etkili besinler nelerdir?
Pekmeze rakip çıktı! Demir depolarını saniyesinde dolduruyor: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

Pekmeze rakip çıktı! Demir depolarını saniyesinde dolduruyor: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

11.03.2025
Pekmez, tarih boyunca sağlık için faydalı olduğu bilinen bir gıda olmuştur. İçerdiği demir ve diğer minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren pekmez, özellikle vücuda enerji sağlamak amacıyla sıkça tercih edilen bir doğal besindir. Peki, pekmez kadar etkili besinler nelerdir?
10 yıl süren araştırma bitti! İnsan ömrünü en az 20 yıl uzatan meyve keşfedildi

10 yıl süren araştırma bitti! İnsan ömrünü en az 20 yıl uzatan meyve keşfedildi

10.03.2025
İnsan ömrü, tıbbın da ilerlemesi ile her geçen artan bir ortalama ile öne çıkıyor. Vatandaşlar "Ömrü uzatan yiyecekler hangileridir? Meyvelerin faydaları nelerdir? Meyvelerin kalorileri ne kadardır?" gibi soruların cevaplarını sıklıkla araştırıyor. Özellikle beslenme sisteminde, bazı besinlerin ömrü uzatabilme kapasitesine dair önemli veriler elde edildi. Örneğin; uzmanlar, bir meyvenin kan dolaşımını şaşırtıcı bir biçimde yüzde 45 oranında artırarak ömrün uzamasına katkıda bulunuyor.
Üzüm ve kavundan sonra şimdi de Japon çileği! Ebru Şancı fiyatı görünce şoke oldu

Üzüm ve kavundan sonra şimdi de Japon çileği! Ebru Şancı fiyatı görünce şoke oldu

7.03.2025
Geçtiğimiz günlerde Londra'daki üzüm ve kavun fiyatlarını görünce sosyal medya hesabından yayınlayarak isyan eden Ebru Şancı, bu sefer de 28 adet çileğin fiyatını görünce neye uğradığını şaşırdı.
Pekmeze rakip çıktı! Demir depolarını saniyesinde dolduruyor: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

Pekmeze rakip çıktı! Demir depolarını saniyesinde dolduruyor: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

6.03.2025
Pekmez, tarih boyunca sağlık için faydalı olduğu bilinen bir gıda olmuştur. İçerdiği demir ve diğer minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren pekmez, özellikle vücuda enerji sağlamak amacıyla sıkça tercih edilen bir doğal besindir. Peki, pekmez kadar etkili besinler nelerdir?
İyi bakterilerle daha sağlıklı bir yaşam

İyi bakterilerle daha sağlıklı bir yaşam

4.03.2025
Prof. Dr. Hakan Yüceyar, sindirim sisteminde yaşayan bakteri topluluğunu ifade eden "mikrobiyota" kavramı hakkında bilgiler verdi. Mikrobiyotanın, sindirim sistemi ile ilgili hastalıkların dışında, şeker hastalığı, demans, alzheimer, depresyon, otoimmun hastalıklar, damar sertliği, uyku problemleri gibi sorunlarla ilişkilendirildiğini ifade eden Yüceyar, "Mikrobiyota testinden elde edilecek verilerle düzenlenecek diyet önlemleri ve kullanılacak uygun probiyotikler, birçok hastalığı önleyebilmektedir" dedi.
Tarihi düğmeli evler için üzen son! Evler için yıkım kararı

Tarihi düğmeli evler için üzen son! Evler için yıkım kararı

1.03.2025
Antalya'da 'Dünyanın En İyi Turizm Köyü' seçilen Ormana'da 200-300 yıllık düğmeli evlerden birçoğu, 2014 yılında hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'nda 'pazar yeri', 'ibadethane', 'karakol' olarak yer aldı. 6 yıl önce revize edilen plana ilişkin kamu kurumlarından görüş alınmadığı için süreç kesintiye uğradı. İbradı Belediyesi, planda görünmeyen düğmeli evler için yıkım kararı aldı.
‘Hamilelik sürecinde oruç tutulması, erken doğum gibi riskler oluşturabilir’

‘Hamilelik sürecinde oruç tutulması, erken doğum gibi riskler oluşturabilir’

28.02.2025
Ramazan ayının gelmesiyle anne adaylarının merak ettiği konuların başında ‘Hamileyken oruç tutabilir miyim?’ sorusu geldiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Hamilelik sürecinde oruç tutulması kişinin genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak verilecek bir karardır. Ancak oruç tutarak uzun saatler boyunca yaşanacak açlık ve sıvı kaybı doğumsal kusurlar, gelişimsel gerilik, erken doğum gibi birtakım riskleri beraberinde getirebilir” dedi.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

25.02.2025
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Elma sirkesi mi üzüm sirkesi mi? Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: En sağlıklısı...

Elma sirkesi mi üzüm sirkesi mi? Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: En sağlıklısı...

24.02.2025
Sirkeyi salatalardan soslara, mezelere kadar geniş bir yelpazede kullanıyoruz. Canan Karatay, pek çok röportajında ve kitabında sirkenin doğal olmasının önemine dikkat çekiyor. Peki, insan vücuduna en uygun olan sirke elma mı, üzüm mü? İşte Canan Karatay’ın bu soruya verdiği yanıt…
Koliden 20 milyar lira çıkacak

Koliden 20 milyar lira çıkacak

23.02.2025
Ramazan ayına günler kala, Ramazan’ın vazgeçilmezi erzak kolileri de raflardaki yerini almaya başladı. Koli fiyatları 350 lira ile 1.000 lira arasında değişirken, hediye çeklerinin de kullanımı artıyor. Bu yıl koli ve çeklerin yaklaşık 20 milyar liralık hacim yaratması bekleniyor.
Pekmeze rakip çıktı! Demir depolarını saniyesinde dolduruyor: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

Pekmeze rakip çıktı! Demir depolarını saniyesinde dolduruyor: 1 kaşık yiyen 10 yıl hastalanmıyor

21.02.2025
Pekmez, tarih boyunca sağlık için faydalı olduğu bilinen bir gıda olmuştur. İçerdiği demir ve diğer minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren pekmez, özellikle vücuda enerji sağlamak amacıyla sıkça tercih edilen bir doğal besindir. Peki, pekmez kadar etkili besinler nelerdir?
Zeugma’nın antik grafitileri Milliyet Arkeoloji’de

Zeugma’nın antik grafitileri Milliyet Arkeoloji’de

14.02.2025
Milliyet Arkeoloji dergisi, 16 Şubat’ta yayımlanacak olan 46. sayısında muhteşem mozaikleri ile bilinen Zeugma Antik Kenti’nin az bilinen bir özelliğini odağına alıyor. Dergi, Milliyet Arkeoloji & İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları kapsamında yeni sayısında Zeugma’yı, özellikle de kentteki Mousalar/Muzalar Evi’ni kapağına taşırken, kentteki Antik Dönem “grafitilerini” detaylı bir şekilde okuyucuya aktarıyor.
Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu açıkladı: Sağlıklı diye yiyoruz ama en faydalı pekmez türü oymuş

12.02.2025
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
İzmir’e tarımın silikon vadisi

İzmir’e tarımın silikon vadisi

10.02.2025
İzmir Ticaret Borsası, tarım alanındaki girişimleri hem desteklemek hem de inovasyon ve ticari tarafta hızlı büyütmek adına yeni bir oluşuma imza attı...