Son dakika üzüm haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan üzüm gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan üzüm haber sayfamızda...
Anadolu'nun geleneksel şifalı meyvelerinden biri, sadece lezzetiyle değil, sunduğu sağlık faydalarıyla da dikkatleri üzerine çekiyor. Bu meyve, sindirimden cilt sağlığına, bağışıklık sisteminden kalp sağlığına kadar pek çok alanda olumlu etkiler yaratabiliyor. İşte doğal bileşenleri sayesinde vücutta birçok rahatsızlığın önlenmesine yardımcı olurken, aynı zamanda stres ve kaygıyı da hafifleten o meyve!
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kabine Toplantısı sonrası gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasında öğretmen adaylarına atama müjdesi vererek, "10 bini milli eğitim Akademisi’ne olmak üzere toplam 25 bin yeni öğretmen ataması sürecini başlattığımızın müjdesini bugün gençlerimizle paylaşmak istiyorum" dedi.
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, olumsuz hava şartları sonucu bazı bölgelerde yaşanan zirai don olayı ile ilgili bütün ekiplerin sahada gerekli çalışmaları yürüttüğünü belirterek, "Başta hububat, baklagiller ve yağlı tohumlar olmak üzere stratejik öneme sahip tarım ürünlerinde, yurt içi gıda arzını olumsuz yönde etkileyecek bir risk bulunmuyor" dedi.
Tokat'ın Turhal ilçesine bağlı Çarıksız köyünde üretilen narenciye üzümü fideleri 35 ile gönderiliyor. Peki, üzüm fidesi nedir? Üzüm fidesi nasıl ekilir?
Doğal besinler, sağlığımızı desteklemek için vazgeçilmez kaynaklardır. Bu besinler, genellikle bilmediğimiz birçok şifalı etkiye sahiptir. Kuru üzüm, bu şifalı besinlerden biridir ve yıllardır mutfaklarımızda hem lezzetli hem de faydalı bir tatlı alternatifi olarak yer alır.
Manisa’nın Sarıgöl ilçesinde, soğuk havalardan geç etkilenmesi ve don olaylarına karşı dayanıklılığı ile öne çıkan "Sonbaharın Kralı" (Autumn King) meyvesini dikimi hızla yaygınlaşıyor. Geç olgunlaşan, iri taneli ve çekirdeksiz bu meyve türünün, Amerika’nın Kaliforniya eyaletinden geldiği öğrenildi.
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Yerel potansiyeli harekete geçirecek katılımcı araçlar geliştirip uygulayan, ekonomik ve kültürel kalkınmayı temel alan faaliyetlerde bulunan Ankara Kalkınma Ajansı, başkentte destekleyecekleri beş projeyi paylaştı.
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Kuru üzüm, her meyve-sebze reyonunda kolayca bulabileceğimiz, tatlı ve besleyici bir atıştırmalık olmanın ötesinde, sağlık açısından da sayısız fayda sunuyor. Özellikle geçtiğimiz yıllarda, kuru üzümün sağlık üzerindeki faydaları daha da gözler önüne serildi. Peki, kuru üzümün faydaları nelerdir? Kuru üzüm neye iyi gelir?
Pekmez, tarih boyunca sağlık için faydalı olduğu bilinen bir gıda olmuştur. İçerdiği demir ve diğer minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren pekmez, özellikle vücuda enerji sağlamak amacıyla sıkça tercih edilen bir doğal besindir. Peki, pekmez kadar etkili besinler nelerdir?
Pekmez, tarih boyunca sağlık için faydalı olduğu bilinen bir gıda olmuştur. İçerdiği demir ve diğer minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren pekmez, özellikle vücuda enerji sağlamak amacıyla sıkça tercih edilen bir doğal besindir. Peki, pekmez kadar etkili besinler nelerdir?
İnsan ömrü, tıbbın da ilerlemesi ile her geçen artan bir ortalama ile öne çıkıyor. Vatandaşlar "Ömrü uzatan yiyecekler hangileridir? Meyvelerin faydaları nelerdir? Meyvelerin kalorileri ne kadardır?" gibi soruların cevaplarını sıklıkla araştırıyor. Özellikle beslenme sisteminde, bazı besinlerin ömrü uzatabilme kapasitesine dair önemli veriler elde edildi. Örneğin; uzmanlar, bir meyvenin kan dolaşımını şaşırtıcı bir biçimde yüzde 45 oranında artırarak ömrün uzamasına katkıda bulunuyor.
Geçtiğimiz günlerde Londra'daki üzüm ve kavun fiyatlarını görünce sosyal medya hesabından yayınlayarak isyan eden Ebru Şancı, bu sefer de 28 adet çileğin fiyatını görünce neye uğradığını şaşırdı.
Pekmez, tarih boyunca sağlık için faydalı olduğu bilinen bir gıda olmuştur. İçerdiği demir ve diğer minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren pekmez, özellikle vücuda enerji sağlamak amacıyla sıkça tercih edilen bir doğal besindir. Peki, pekmez kadar etkili besinler nelerdir?
Prof. Dr. Hakan Yüceyar, sindirim sisteminde yaşayan bakteri topluluğunu ifade eden "mikrobiyota" kavramı hakkında bilgiler verdi. Mikrobiyotanın, sindirim sistemi ile ilgili hastalıkların dışında, şeker hastalığı, demans, alzheimer, depresyon, otoimmun hastalıklar, damar sertliği, uyku problemleri gibi sorunlarla ilişkilendirildiğini ifade eden Yüceyar, "Mikrobiyota testinden elde edilecek verilerle düzenlenecek diyet önlemleri ve kullanılacak uygun probiyotikler, birçok hastalığı önleyebilmektedir" dedi.
Antalya'da 'Dünyanın En İyi Turizm Köyü' seçilen Ormana'da 200-300 yıllık düğmeli evlerden birçoğu, 2014 yılında hazırlanan Koruma Amaçlı İmar Planı'nda 'pazar yeri', 'ibadethane', 'karakol' olarak yer aldı. 6 yıl önce revize edilen plana ilişkin kamu kurumlarından görüş alınmadığı için süreç kesintiye uğradı. İbradı Belediyesi, planda görünmeyen düğmeli evler için yıkım kararı aldı.
Ramazan ayının gelmesiyle anne adaylarının merak ettiği konuların başında ‘Hamileyken oruç tutabilir miyim?’ sorusu geldiğini söyleyen Kadın Hastalıkları ve Tüp Bebek Uzmanı Doç. Dr. Nur Dokuzeylül Güngör, “Hamilelik sürecinde oruç tutulması kişinin genel sağlık durumu göz önünde bulundurularak verilecek bir karardır. Ancak oruç tutarak uzun saatler boyunca yaşanacak açlık ve sıvı kaybı doğumsal kusurlar, gelişimsel gerilik, erken doğum gibi birtakım riskleri beraberinde getirebilir” dedi.
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
Sirkeyi salatalardan soslara, mezelere kadar geniş bir yelpazede kullanıyoruz. Canan Karatay, pek çok röportajında ve kitabında sirkenin doğal olmasının önemine dikkat çekiyor. Peki, insan vücuduna en uygun olan sirke elma mı, üzüm mü? İşte Canan Karatay’ın bu soruya verdiği yanıt…
Ramazan ayına günler kala, Ramazan’ın vazgeçilmezi erzak kolileri de raflardaki yerini almaya başladı. Koli fiyatları 350 lira ile 1.000 lira arasında değişirken, hediye çeklerinin de kullanımı artıyor. Bu yıl koli ve çeklerin yaklaşık 20 milyar liralık hacim yaratması bekleniyor.
Pekmez, tarih boyunca sağlık için faydalı olduğu bilinen bir gıda olmuştur. İçerdiği demir ve diğer minerallerle bağışıklık sistemini güçlendiren pekmez, özellikle vücuda enerji sağlamak amacıyla sıkça tercih edilen bir doğal besindir. Peki, pekmez kadar etkili besinler nelerdir?
Milliyet Arkeoloji dergisi, 16 Şubat’ta yayımlanacak olan 46. sayısında muhteşem mozaikleri ile bilinen Zeugma Antik Kenti’nin az bilinen bir özelliğini odağına alıyor. Dergi, Milliyet Arkeoloji & İş Sanat Kültürel Miras Buluşmaları kapsamında yeni sayısında Zeugma’yı, özellikle de kentteki Mousalar/Muzalar Evi’ni kapağına taşırken, kentteki Antik Dönem “grafitilerini” detaylı bir şekilde okuyucuya aktarıyor.
Pekmez, üzüm, incir, dut gibi meyvelerin suyunun kaynatılması ve ardından yoğunlaştırılmasıyla elde edilen bir tatlıdır. Türkiye'de yaygın olarak tüketilir. Genellikle kahvaltıda veya tatlı niyetine tüketilir. Pekmez, doğal bir tatlandırıcı olarak da kullanılır ve sağlıklı bir alternatif olarak görülür, çünkü rafine şeker içermez ve meyve özlerinden elde edilir. Ayrıca pekmez, demir ve kalsiyum gibi mineraller ile B vitaminleri açısından zengin bir besin kaynağıdır. Peki, hangi pekmez nelere faydalı biliyor musunuz?
İzmir Ticaret Borsası, tarım alanındaki girişimleri hem desteklemek hem de inovasyon ve ticari tarafta hızlı büyütmek adına yeni bir oluşuma imza attı...