Son dakika yoğurt suyu haberleri ile ilgili Posta.com.tr'ye eklenen tüm haberler bu sayfada yer almaktadır. Geçmişte yaşanan yoğurt suyu gelişmeleri, bugün yaşanan en flaş gelişmeler ve çok daha fazlası sürekli güncel olan yoğurt suyu haber sayfamızda...
Fosfor, kalsiyum, B vitaminleri açısından zengin olan yoğurt çok şifalı. Yoğurt birden fazla kase tüketilebilir. Kemik sağlığına iyi gelen yoğurdun faydaları neler?
Her yaştan insanın rahatlıkla tüketebildiği yoğurdun bir faydası daha ortaya çıktı! En az 24 saat mayalanmış yoğurt ve yoğurt suyu tüketiminin, grip başta olmak üzere benzeri solunum yolu enfeksiyonlarından koruduğu belirlendi. Yoğurdun bu özelliğe sahip olması için tadının ekşimtırak bir hal alması ayrıca önemli.
Yoğurdun vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Sindirim sisteminin düzenli çalışmasını sağlayan ve bağırsak hareketlerini düzenleyen yoğurt zayıflamak isteyenlerin de en büyük yardımcısı. Yapılan son araştırmalara göre yoğurt suyu içmenin kilo vermeyi kolaylaştırdığı ortaya çıktı. Uzman isim konuya ilişkin detayları açıkladı.
Yoğurt Türk mutfağında önemli bir yeri olan ve neredeyse her öğünde tüketilebilen faydalı bir gıda. Öyle ki, zengin vitamin ve mineral içeriğiyle bağışıklığı güçlendiriyor, kemikleri sağlamlaştırıyor. Tıpkı yoğurt gibi yoğurdun yeşil suyu da yararlı. Uzmanı hem yoğurdun hem de az kişinin bildiği yoğurt suyunun faydasından bahsetti.
Yoğurtan belli bir miktar tükettikten sonra oluşan yeşil suda büyüme, doku yenileme ve enerji metabolizmasından sorumlu, aynı zamanda demir ve vitamin B6 emilimine yardımcı olan "riboflavin" yer alıyor. Bu nedenle yoğurdun yeşil suyunun dökülmemesi gerektiği belirtiliyor. Sindirimi kolaylaştırıp bağırsakların çalışmasına yardımcı olan yoğurt, içerisindeki kalsiyum açısından da hem büyüme çağında hem de menopoz vb. süreçler için çok önemi bir vitamin ve mineral kaynağı. İşte yoğurtdun içerdiği 10 vitamin ve mineral ve yoğurdun faydaları..
Son dönemlerde Çölyak hastaları ve gluten hassasiyeti olanlar için glutensiz tarifler çok moda. Daha önce de glutensiz tarifler paylaşan Yemek Yazarı Sedef İybar, bu kez ıspanaklı glutensiz açma börek yaptı. Türk mutfağının en sevilen hamur işlerinden ıspanaklı açma böreği glutensiz unla yeniden yorumlayan İybar, tarif aşamalarını adım adım anlattı. İşte ıspanaklı glutensiz açma börek tarifi, malzemeleri, püf noktaları
Yoğurt probiyotik içerikli bağırsakların çalışmasına yardımcı bir besindir. Yoğurt aynı zamanda temizleyicidir. Peki yoğurt suyunun faydaları nelerdir? İşte yanıtı...
Diyet için oldukça önemli olan lifli gıdalar, sadece formunuzu korumakla kalmıyor öte yandan ömrünüzü de uzatıyor. Teksas Üniversitesi'nde yapılan çalışmaya göre bol lifli gıdaları tüketen hastaların daha az lif tüketenlere kıyasla daha uzun yaşadıklarını belirtti.
Türk mutfağında önemli bir yeri olan yoğurdun faydaları saymakla bitmiyor. Genellikle insanlar, yoğurdun yeşil suyunu dökmeyi ve tüketmemeyi tercih ediyor. Ancak yoğurdun suyunun da bilinmeyen faydaları var.
Sofralarımızdan eksik etmediğimiz yoğurdun bir faydası daha çıktı. Mustafa Kemal Üniversitesi'nde yapılan araştırmayla içerisinde yüksek sayıda bakteri bulunan, en az 24 saat mayalanmış yoğurt ve yoğurt suyu tüketiminin, grip başta olmak üzere benzeri solunum yolu enfeksiyonlarından koruduğu belirlendi.
Kurban etlerinden arta kalan kemiklerin hemen çöpe atılmaması gerektiğini önemle vurgulayan Bitki Bilimleri Derneği Başkanı Herbalist Recep Dağıstanlı, kemik iliğinin hem soğuk algınlığına karşı koruduğunun hem de vücudun çabuk toparlanmasını sağladığının altını çizdi.
Yoğurdun sağlığa olan faydaları asırlardır bilinir. Özellikle Türk toplumunda yeri daha özeldir. Günümüzde pek çok çeşidini market raflarında görsek de yine en sağlıklısı evde doğal sütle mayalanandır. Bu sağlık kaynağı, doğal olarak cilt için de oldukça faydalıdır.
Cildinizi genç tutmak, kırışıklıklarınızı azaltmak, parlak ve dolgun saçlara sahip olmak için pahalı kozmetik ürünlerine ihtiyacınız yok. Dermatolog Zerrin Baysal, kolay bulabileceğiniz malzemelerle evde hazırlayabileceğiniz doğal bakım formüllerini açıkladı...
Güzel ve sağlıklı bir cilt, iyi bir temizleyici ve nemlendiriciden çok daha fazlasını gerektirir. Kozmetiklerin dışında yaşam tarzınıza da dikkat etmek şart. İşte, cildinizin ışıltısını korumak için yapmanız gerekenler...
Ramazan ayında oruç tutan çocuklar ve gençler için sağlıklı ve dengeli beslenmenin büyük önem taşıdığını belirten Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Tuğçe Yılmaz, "Yetersiz ve dengesiz beslenme, gün boyu halsizlik, odaklanma problemleri ve ders veriminde düşüşlere yol açabilir" dedi.
Ramazan ayında sağlıklı beslenme, oruç tutarken vücudun ihtiyaç duyduğu besinleri almak ve enerji seviyesini dengede tutmak için oldukça önemlidir. İşte Ramazan ayında sağlıklı beslenmeye yönelik bazı ipuçları:
Ramazan, sadece bir ibadet ayı değil, aynı zamanda dünyanın dört bir yanında farklı kültürlerin sofra başında birleştiği bir zaman dilimidir. Dünya’daki farklı coğrafi konumda Müslüman olan hemen her toplum,
Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Ezgi Aydın, hamilelik sürecinde kadından kadına değişen fiziksel ve hormonal nedenler bulunduğunu bu nedenle oruç tutmak isteyen anne adaylarının mutlaka hekimi ile görüşerek oruç tutmasını tavsiye etti.
Cilt için mucize niteliği taşıyan doğal malzemeyi, bal ve yoğurt ile karıştırıp cildinize sürdüğünüz zaman cildinizde hemen etkisini göstermeye başlar. Bu karışım, cildi yatıştırırken diğer malzemeler cildin nem dengesini sağlar ve pürüzsüzleştirir. Düzenli kullanımda cildinizdeki ışıltıyı artırır, canlı ve sağlıklı bir görünüm kazandırır. Hem pratik hem de etkili!
Ramazan ayına sayılı günler kala doğru beslenme, oruç tutacaklar için önemli bir gündem maddesi haline geldi. Sahurda tercih edilen besinler gün boyu enerji seviyesini korumak ve susuzluk hissini azaltmak için büyük önem taşıyor. Beslenme ve Diyetetik Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Hande Nur Onur Öztürk, Ramazan ayında sağlıklı ve dengeli beslenmenin ipuçlarını paylaştı.