Üç yıldır sadece çiğ tavuk, balık ve sakatatla beslenen adam sağlıklı olduğunu açıkladı!
Son üç yıldır sürdürdüğü ilkel çiğ etobur beslenme tarzını kayda alan bir kişi, sadece çiğ tavuk, balık, et ve sakatat yemenin kendisini enerji dolu hale getirdiğini söyledi.
Weston Rowe aralarında çiğ tavuk, kılıç balığı, somon, beyin, karaciğer, pankreas ve koç yumurtasının yer aldığı et bazlı birçok yemekten oluşan bir menünün bulunduğu yolculuğunu, YouTube kanalı The Natural Human Diet'ta canlı yayımlıyordu.
Rowe, Carters News Agency'ye verdiği demeçte "Hem fiziksel hem de zihinsel açıdan daha sağlıklıyım, hayatımda hiç olmadığım kadar iyiyim" dedi.
Bu çok tartışmalı fakat çiğ ette, vücudumuzla simbiyotik şekilde çalışan ve bir amaca hizmet eden doğal bir bakteri dengesi bulunduğuna inanıyorum.
39 yaşındaki Nebraskalı "yüzlerce kilo" çiğ tavuk yediğini ve bir kez bile hastalanmadığını, hatta hastalanmanın kenarından bile geçmediğini söyledi.
Amerika Birleşik Devletleri Tarım Bakanlığı Gıda Güvenliği ve Denetim Servisi, gıda zehirlenmesini önlemek için tavuğun en az 74 santigrat derecede pişirilmesini öneriyor.
En yaygın şekilde çiğ tavukla ilişkilendirilen bakteriler arasında salmonella'nın yanı sıra Staphylococcus aureus, Campylobacter jejuni, Listeria monocytogenes ve Escherichia coli (E. coli) bulunuyor.
Nadiren tükettiği meyve dışında Rowe beslenmesinin yüzde 99'unun çiğ etten oluştuğunu söyledi. Ortalama bir öğlen yemeğinde kiloyla ölçülebilecek çiğ et, tavuk ciğeri, koyun beyni, koç yumurtası ve gözün yanı sıra yaklaşık 250 gram ham, tuzsuz tereyağı ve üç ya da 4 çiğ yumurta yer alıyor.
Bunların hepsini de biraz çiğ krema, süt ve baldan oluşan bir tatlıyla birlikte tüketiyor.
YouTube'da bir gün boyunca yediği öğünlerin görüldüğü bir videosunda Rowe, "Görüşüm düzeliyor, beynim iyileşiyor, daha canlı rüyalar görüyorum ve ayrıca koç yumurtaları da testosteronumu ve gün boyunca genel enerjimi artırıyor gibi" ifadelerini kullandı.
Rowe internette çok fazla eleştiri aldığını söylüyor fakat belki de en yaygın soru koç yumurtalarının tadının nasıl olduğu.
Merak edenler için: Koç yumurtaları çoğunlukla protein ve çok az yağdan oluşuyor. Muhtemelen çinko içerdiği için de metalik notaları var. Ağızda tatlı bir tat bırakıyor.
- KOAH tedavisinde ilk adım oymuş! Tütün ve mamullere dikkat
- 10 yetişkinden birinde görülüyor! Sigara içmeyenler de risk altında
- Kalp krizi gittikçe yaygınlaşıyor! Her 15 saniyede bir insanda görülüyor
- Akciğer tomografisi ile kanserde erken teşhis mümkün
- Prematüre bebekleri korumak için eve misafir kabul etmeyin