Çarpıcı çalışma: İşlenmiş gıdalar kanser riskini nasıl artırıyor?
Ulusal Sağlık Enstitüleri'nden 3,1 milyon dolarlık bir hibe alan araştırmacılar, kolon kanseri ile ilgili önemli bulgular elde etti. Projenin ilk çalışması, işlenmiş gıdaların vücudun doğal iyileşme sürecini nasıl engellediğini anlamaya yönelikti. Araştırmacıların elde ettiği bulgular, gastroenteroloji ve hepatoloji alanında önde gelen uluslararası bir dergi olan Gut'ta 10 Aralık tarihinde yayınlandı.
13 Aralık 2024 , Cuma 11:12
TGH Kanser Enstitüsü'nde Translasyonel Araştırma ve İnovasyon Merkezi Direktör Yardımcısı Dr. Timothy Yeatman, "Sağlıksız beslenen hastalarda vücut iltihabının artması, tıp dünyasında bilinen bir gerçek. Artık bu iltihabı, iyileşmeyen kronik bir kanser yarasındaki gibi kolon tümörlerinin kendisinde de görüyoruz. Sürekli aşırı işlenmiş gıdalarla besleniyorsanız, vücudunuzun iltihaplanma ve bağışıklık sisteminin baskılanması nedeniyle bu 'yarayı' iyileştirme becerisi giderek azalır. Bu da kanserin büyümesine yol açar" dedi.
Haberin Devamı
Mashable haberinin devamını oku...
BUNLARI DA OKUYUN
- 100 milyon kişinin ölümüne neden oldu: Soğuk algınlığı zannedip bitki çaylarına sarılanlarda karaciğer hasarı yapabilir!
- Aciller doldu taştı, önlem alınmazsa ciğerlere iniyor! Akıntıyı geçirmenin tek yolu, ismi boşuna hasta çorbası değilmiş...
- Erkeklerin asla öğrenmemesi gereken 5 cinsel konu! Bu bilgileri erkeklerden saklayın
- ‘Yaşlılıkta beynin susuz hissetme mekanizması yavaşlıyor’
- Sperm şekil bozukluğu olan erkekler baba olabilir mi?