Bağışıklığınızı hızla yükseltin! Hastalıklardan koruyan çay tarifi...
Güçlü bir bağışıklık sistemi, sizi hastalıklardan koruyan en önemli savunmanızdır. Bunun için vücudunuzun ihtiyacı olan vitamin ve mineralleri eksiksiz şekilde almanız gerekir. Doğanın mucizesi bitki çayları bağışıklık sistemini güçlendirmek ve metabolizmanızın çok daha iyi çalışmasını sağlamak oldukça etkilidir. Uzmanından Posta.com.tr okurları için kış aylarına özel bağışıklık güçlendiren 3 bitki çayı tarifi aldık.
Soğuyan havalar grip sezonunun da açılışı olmuş oldu. Peki, grip sezonunda kendimizi nasıl koruyabiliriz, bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendirebiliriz?
Vücudu hastalıklara karşı koruyan işleyişe bağışıklık sistemi adı verilir. Hastalıklara karşı direnç sağlayabilmek adına bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi oldukça önemli. Özellikle salgın hastalıkların artış gösterdiği günümüzde bağışıklık sistemini desteklemenin önemi artmaktadır. Peki bağışıklık sistemimizi nasıl güçlendirebiliriz neleri tüketmeliyiz?
Diyetisyen Gözde Karaca, bitki çaylarının bağışıklık sistemini güçlendirmek için oldukça önemli olduğunu vurguladı ve kış aylarına özel hastalıklardan koruyan 3 çay tarifi verdi.
BAĞIŞIKLIĞI GÜÇLENDİREN ÇAY TARİFLERİ
BOL VİTAMİNLİ KIŞ ÇAYI
malzemeler
- 1 adet elma
- 1 ceviz büyüklüğünde taze zencefil
- 1 adet limon
- 1 çay kaşığı toz karabiber
- 1 tutam ıhlamur
- 2 litre su
Suyu kaynatın. Elmayı ve zencefili soyup doğrayın. Limonu yıkayıp kabukları ile doğrayın. Su kaynadıktan sonra elma, zencefil ve limon dilimlerini ilave edip kaynatmaya devam edin. Kaynayınca altını kapatıp, ıhlamur ve karabiberi ilave edin, dinlendirin
BAĞIŞIKLIK DOSTU KIŞ ÇAYI:
- 1 adet elma
- 1 adet portakal
- 1 tutam ıhlamur
- 1 çubuk tarçın
- 2 adet karanfil
Elma ve portakalı dilimleyip kabukları ile bir litre suda kaynatın. Kaynayan suyu ocaktan aldıktan sonra içerisine ıhlamur, tarçın, karanfil, çubuk tarçın ekleyip çayınızı demleyin.
HASTALIKTAN KORUYAN KIŞ ÇAYI
Malzemeler
- 2 ince dilim limon
- ½ elma büyüklüğünde taze zencefil
- 1 tutam ıhlamur
- 1 yemek kaşığı kuşburnu
- 1 adet çubuk tarçın
- 2 adet karanfil
Zencefili küçük küçük doğrayın. Diğer tüm malzemeyi üzerine ekleyin. Karışıma taze kaynamış 1 litre sıcak suyu ilave edip ağzı kapalı bir biçimde 10 dakika demlendikten sonra taze olarak tüketin.