Altı ezmeli kebap nasıl yapılır? Altı ezmeli kebap tarifi, yapılışı, malzemeler
Yöresel lezzetlerden biri olan altı ezmeli kebap tarifi, Türk mutfağının zenginliklerini gösteren en lezzetli yemeklerden biri. Peki, altı ezmeli kebap nasıl yapılır? Tam bir lezzet şöleni olan altı ezmeli kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
28 Eylül 2022 , Çarşamba 11:11
Altında bulunan acılı ezme ve lezzetline doyum olmayan köftesiyle altı ezmeli kebap tarifi, birçok kişinin hayran kalacağı şahane bir lezzet. Peki, altı ezmeli kebap nasıl yapılır? Yedikçe yiyeceğiniz altı ezmeli kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ALTI EZMELİ KEBAP TARİFİ
Altı ezmeli kebap malzemeler
- 1 kilogram kuzu kıyma
- 100 gram kuyruk yağı
- 2 kilogram domates
- 10 adet sivri biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 demet maydanoz
- Karabiber
- Tuz
ALTI EZMELİ KEBAP YAPILIŞI
- Kıymayla kuyruk yağını karıştırıp içine tuzu ekleyin.
- Özleşene kadar güzelce yoğurduğunuz kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şişe dizin.
- Şişleri ızgarada ya da fırında her yeri kızaracak şekilde pişirin.
- Bu esnada domatesleri yatay olarak ikiye bölüp ızgarada közleyin ya da fırında pişirin.
- Pişen domateslerin kabuklarını soyun.
- Domatesleri ezip tuz ve karabiberle harmanlayın.
- Sivri biberleri çok ince doğrayın.
- Hazırladığınız domatesli ezmeyi servis tabağına yayın.
- Üzerine ince kıydığınız biberleri yayın.
- Son olarak pişen etleri şişten çıkarıp biberlerin üzerine yerleştirin.
- İnce kıydığınız maydanozla süsleyerek servis yapın.
BUNLARI DA OKUYUN
- 'Annem Ankara' seyirciyle buluştu! Duygusal sahneleri ile izleyenleri derinden etkiledi
- Masterchef'te eleme adayı belli oldu! Yarışmada talihsiz olay
- Icardi, Wanda Nara'ya "Beni taciz etti" dedi! Paylaşımı hemen sildi
- Dilan ve Engin Polat'a dava açan savcının tayini çıktı!
- Arzum Onan ve Mehmet Aslantuğ’un oğlu Can 24 yaşına girdi!