YemekAltı ezmeli kebap nasıl yapılır? Altı ezmeli kebap tarifi, yapılışı, malzemeler

Altı ezmeli kebap nasıl yapılır? Altı ezmeli kebap tarifi, yapılışı, malzemeler

Paylaş
Altı ezmeli kebap nasıl yapılır? Altı ezmeli kebap tarifi, yapılışı, malzemeler

Yöresel lezzetlerden biri olan altı ezmeli kebap tarifi, Türk mutfağının zenginliklerini gösteren en lezzetli yemeklerden biri. Peki, altı ezmeli kebap nasıl yapılır? Tam bir lezzet şöleni olan altı ezmeli kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Altında bulunan acılı ezme ve lezzetline doyum olmayan köftesiyle altı ezmeli kebap tarifi, birçok kişinin hayran kalacağı şahane bir lezzet. Peki, altı ezmeli kebap nasıl yapılır? Yedikçe yiyeceğiniz altı ezmeli kebap tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

ALTI EZMELİ KEBAP TARİFİ

Altı ezmeli kebap malzemeler

  • 1 kilogram kuzu kıyma
  • 100 gram kuyruk yağı
  • 2 kilogram domates
  • 10 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 demet maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz

ALTI EZMELİ KEBAP YAPILIŞI

  • Kıymayla kuyruk yağını karıştırıp içine tuzu ekleyin.
  • Özleşene kadar güzelce yoğurduğunuz kıymadan mandalina büyüklüğünde parçalar koparıp şişe dizin.
  • Şişleri ızgarada ya da fırında her yeri kızaracak şekilde pişirin.
  • Bu esnada domatesleri yatay olarak ikiye bölüp ızgarada közleyin ya da fırında pişirin.
  • Pişen domateslerin kabuklarını soyun.
  • Domatesleri ezip tuz ve karabiberle harmanlayın.
  • Sivri biberleri çok ince doğrayın.
  • Hazırladığınız domatesli ezmeyi servis tabağına yayın.
  • Üzerine ince kıydığınız biberleri yayın.
  • Son olarak pişen etleri şişten çıkarıp biberlerin üzerine yerleştirin.
  • İnce kıydığınız maydanozla süsleyerek servis yapın.