Gelinim Mutfakta kebap çatlatan nasıl yapılır? Kebap çatlatan tarifi, yapılışı, malzemeler
Kanal D'nin ilgi ile izlenen yarışması Gelinim Mutfakta programında gelinler bugün kebap çatlatan tarifi yapıyor. Ekran başında izleyen seyirciler ise internette kebap çatlatan tarifi araştırıyor. Peki, kebap çatlatan nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olacak kebap çatlatan tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
29 Aralık 2022 , Perşembe 00:48
Görüntüsüyle beyti kebabına benzeyen kebap çatlatan tarifi, lezzetiyle kendisine hayran bırakıyor. Peki, kebap çatlatan nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kebap çatlatan tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KEBAP ÇATLATAN TARİFİ
Kebap çatlatan malzemeler
- 2 adet yufka
- 400 g kıyma
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kimyon
Yufkaları ıslatmak için;
- 5 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 su bardağı domates salçası
- yarım su bardağı su
KEBAP ÇATLATAN YAPILIŞI
- Köfte harcı için kıymayı geniş bir kaseye alın.
- Üzerine rendelenmiş soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, zeytin yağı, tuz ve kimyonu ilave edip yoğurun.
- Yarım saat kadar buz dolabında dinlendirin.
- Yufkaları ıslatmak için kullanacağınız yoğurt, yumurta ve sıvı yağı bir kasede iyice çırpın.
- Yufkaları tezgaha serin ve sosunu her yerine gelecek şekilde sürün.
- Köfte harcını yufkanın üzerine eşit şekilde paylaştırın ve rulo şeklinde sarın.
- Kalan yufkaları da aynı şekilde hazırlayıp dilimleyin.
- Sosu için; tereyağını eritin ve üzerine domates sosunu dökün.
- Yarım su bardağı da su ekledikten sonra kaynatın.
- Son olarak tuz ve karabiberi de ekleyip sosu fırın kabına boşaltın.
- Üzerine yufkaları sıralayın.
- 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirin.
- Yoğurt ve sosuyla servis edin.