Kabune pilavı tarifi, yapılışı, malzemeler! Kabune pilavı nasıl yapılır?
Isparta mutfağının sevilen lezzetlerinden birisi olan kabune pilavı tarifi, son zamanlarda internette sıklıkla aratılan bir tarif. Peki, kabune pilavı nasıl yapılır? Bol nohut ve etle yapılan ve küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği kabune pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
15 Ağustos 2022 , Pazartesi 11:44
İçerisinde soğan, haşlanmış nohut, dana eti ve pirinç olan kabune pilavı tarifi yöresel bir lezzettir. Peki, kabune pilavı nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız kabune pilavı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
KABUNE PİLAVI TARİFİ
Kabune pilavı malzemeler
- 2 su bardağı baldo pirinç
- 1adet orta boy soğan
- 1 kase yağsız dana eti (Haşlanmış ve didiklenmiş)
- 1 kase nohut (Haşlanmış)
- 1 adet et bulyon
- 4 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Tuz
- Karabiber
KABUNE PİLAVI YAPILIŞI
- Soğanı ince ince yarım halka şeklinde doğradıktan sonra tuz ve karabiberle ovun.
- Tabanı yapışmayan bir pilav tenceresine eşit şekilde yayın.
- Üzerine eti ve onun üzerine de haşlanmış nohutu yerleştirin.
- En üste de yıkayıp süzdüğünüz pirinci koyun.
- Çok az tuz ilave edin ve 3 yemek kaşığı zeytinyağını pirincin üzerinde gezdirin.
- 4 bardak suyu kaynatın ve et bulyonu içinde erittikten sonra pirincin üzerine ekleyin ve suyunu çekene kadar pişirin.
- Tereyağını küçük bir tavaya alarak güzelce kızarttıktan sonra pilavın üzerinde gezdirin ve pilavı dinlenmeye bırakın. Sıcak servis edin.