YemekMasterChef 11 Ekim 2022 karışık kuru dolma nasıl yapılır? Karışık kuru dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

MasterChef 11 Ekim 2022 karışık kuru dolma nasıl yapılır? Karışık kuru dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

Paylaş
MasterChef 11 Ekim 2022 karışık kuru dolma nasıl yapılır? Karışık kuru dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, püf noktası

TV8 ekranlarının sevilerek izlenen yarışması MasterChef Türkiye'de 98. bölümünde yarışmacılar dolmalar yapıyor. Kırmızı ve mavi takım en lezzetli dolmaları yapabilmek için kıyasıya mücadele ederken her iki takımdan birer kişi karışık kuru dolma tarifi yapacak. Peki, karışık kuru dolma nedir? Karışık kuru dolma nasıl yapılır? Akşam yemeklerinin vazgeçilmezi olan karışık kuru dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Türk mutfağının olmazsa olmazları arasında yer alan karışık kuru dolma tarifi, evde hazırlanması mümkün olan enfes bir lezzet. Peki, karışık kuru dolma nasıl yapılır? İşte, karışık kuru dolma tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

KARIŞIK KURU DOLMA TARİFİ

Karışık kuru dolma malzemeler

  • 15 adet kuru patlıcan
  • 15 adet kuru biber
  • 15 adet kuru kabak
  • 3 adet kuru salatalık

İç harcı için;

  • 2 su bardağı pirinç
  • 1 avuç bulgur
  • 3-4 adet kuru soğan
  • 2 tatlı kaşığı reyhan
  • 2 tatlı kaşığı nane
  • 2 tatlı kaşığı sumak
  • 2-3 tatlı kaşığı kırmızı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 2 çay kaşığı kimyon
  • Karabiber
  • 4-5 adet domates
  • 2 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • Bol zeytinyağı
  • Tuz

Üzerinde gezdirmek için;

  • 3-4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane

KARIŞIK KURU DOLMA YAPILIŞI

  • Pirinçleri ve bulguru güzelce yıkayın.
  • Soğanları yemeklik doğranıp, bol zeytinyağında dirilikleri geçene dek pişirin.
  • Pirinç, bulgur ve tüm baharatlar ekleyerek harmanlayın.
  • Salçaları da ilave edilip, 4-5 dakika kadar kavurun.
  • Üzerine geçmeyecek kadar domates rendesi eklenip veya rondodan da çekebilirsiniz, kapak kapalı kısık ateşte 5 dakika kadar pişirin.
  • Domatesler suluysa, ekstra yarım çay bardağı su eklemenize gerek yok.
  • Kuru dolmaları, kaynar tuzlu suya aralarında 2-3 dakika olacak şekilde sıralamasıyla; patlıcan-kabak-biber-salatalık olarak bırakın.
  • Yumuşadıklarında sudan çekilip, harcı çok olmayacak şekilde doldurup, ağız kısımları yassılaştırın.
  • Tencerenin tabanını çapraz gelecek iki adet çatal yerleştirip, dolmaların ağızları iç kısma bakacak şekilde patlıcan-biber/kabak-salatalık olarak dizin.
  • Küçük bir cezvede, 3-4 yemek kaşığı zeytinyağında; 2 diş ezilmiş sarımsak ve nane hafif kavurup üzerlerinden gezdirin.
  • En son olarak üstünü geçmeyecek kadar sıcak su döküp, her tarafını kaplayacak boyutta porselen bir tabak yerleştirin ve kısık ateşte 1 saat pişirin.
  • Süre sonunda, 2 parmak kadar su kalacaktır dibinde. Demlenmesi içinde 30 - 45 dakika yeterli olacaktır.