YemekMasterChef Chicken satay nasıl yapılır? Chicken satay tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

MasterChef Chicken satay nasıl yapılır? Chicken satay tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
MasterChef Chicken satay nasıl yapılır? Chicken satay tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

MasterChef yarışmasında bugün mavi ve kırmızı takım chicken satay tarifi için kıyasıya mücadele ediyor. Ekran başında olan TV8 izleyicileri ise internette cihcken satay tarifi araştırıyor. Peki, chicken satay nasıl yapılır? Asya mutfağının sokak lezzetlerinden birisi olan chicken satay tarifi ülkemizde de satay soslu tavuk olarak biliniyor. İşte chicken satay tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Tarifi az bilinen ama lezzetine doyum olmayan chicken satay tarifi, Asya mutfağında sıklıkla yapılan enfes bir tarif. Peki, chicken satay nasıl yapılır? İşte chicken satay tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...

Haberin Devamı

CHİCKEN SATAY TARİFİ

Chicken satay malzemeler

  • 1 kg. tavuk göğsü
  • 20 adet çöp şiş

Marinasyon için:

  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1/3 su bardağı Hindistan cevizi sütü
  • 2 çay kaşığı köri
  • 2 yemek kaşığı balık sosu
  • 2 diş sarımsak
  • 3 çay kaşığı esmer şeker
  • 1/2 çay kaşığı zerdeçal
  • 1/2 çay kaşığı kişniş
  • 1/4 çay kaşığı beyaz biber
  • 1/4 çay kaşığı toz paprika

Dip sos için:

  • 3 yemek kaşığı fıstık ezmesi
  • 3 yemek kaşığı soya sosu
  • 1 yemek kaşığı balık sosu
  • 1/2 su bardağı sıcak su
  • 1,5 yemek kaşığı esmer şeker
  • 1 çay kaşığı köri
  • 1 çay kaşığı paprika biber
  • 1/2 su bardağı yer fıstığı
  • 1/2 çay kaşığı sarımsak tozu

CHİCKEN SATAY YAPILIŞI

  • Tavuk göğsünü, 1,5-2 cm uzunluğunda, 1 parmak kalınlığında parçalar halinde kesin.
  • Marinasyon malzemelerini derin bir kabın içerisine alın ve harmanlayın.
  • Minik parçalara böldüğünüz tavukları marinasyona ekleyin ve malzemeler tavuk parçalarının her tarafına bulaşıncaya kadar karıştırın.
  • Üzerini streçleyin ve 30 dakika buzdolabında marine olsun.
  • Bu arada dip sosu hazırlayın. Bütün malzemeleri ufak bir sos tenceresine alın, kısık ateşte, kalınlaşana kadar 10 dakika civarı pişirin.
  • Marine olan tavukları, ister ızgarada ister tavada her iki yüzünü de 4-5 dakika boyunca pişirin.
  • Dip sosu küçük bir kaseye, tavukları da hemen yanında bir servis tabağına alarak sunuma hazırlayabilirsiniz.