YemekMasterChef şambali nasıl yapılır? Şambali tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası
MasterChef şambali nasıl yapılır? Şambali tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler, püf noktası
TV8'de yayınlanan MasterChef Türkiye yarışmasında bugün takımlar dünyadan sokak lezzetlerini yapıyor. İzmir'in meşhur lezzetlerinden birisi olan şambali tarifi, şeflerin yarışmacılardan istediği bir lezzet. Peki, şambali nasıl yapılır? Yerken parmakları da yediren şambali tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
04 Ekim 2022 , Salı 21:15
İzmir ile adını duyurmuş ve birçok kişi tarafından severek yenilen şambali tarifi, sokakta kolayca bulabileceğiniz bir tatlı. Peki, şambali nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve müthiş görüntüsüyle şambali tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
ŞAMBALİ TARİFİ
Şambali malzemeler
- 2 bardak yoğurt
- 2 bardak şeker
- 4 bardak irmik
- 1 bardak un
- 1 tatlı kaşığı karbonat
- 1 vanilya
- Yer fıstığı
Şerbeti için:
- 4 bardak su
- 5 bardak şeker
- 2 damla limon
ŞAMBALİ YAPILIŞI
- Şerbeti için şeker ve suyu tencereye alıp kaynatın.
- Kaynamaya yakın limonunu sıkın.
- İstediğiniz kıvama gelince soğumaya bırakın.
- Bir kaba aldığınız yoğurt, irmik ve şekeri çırpın.
- Un, vanilya ve karbonat ekleyip 15-20 dakika irmikler şişene kadar bekletin.
- Yağladığınız fırın tepsisine döküp üzerine yer fıstığı dizin.
- Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında pişirdikten sonra ilk sıcağının çıkmasını bekleyip üzerine soğuk şerbet dökün.
BUNLARI DA OKUYUN
- Vural Çelik-Gülse Birsel olayında yeni gelişme! Şenay Gürler yine konuştu
- Eski karısının ödediği nafakayla dünyaevine girdi!
- Ezgi Mola'dan Annem Ankara paylaşımı! 'Çok ağlatır bu iş beni'
- Miss Universe Türkiye Temsilcisi Ayliz Duman'dan photoshop itirafı!
- Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan ikinci baharlarını yaşıyor! İtalya pozlarına beğeni yağdı