MasterChef takoyaki nasıl yapılır? Takoyaki tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler
MasterChef izleyicilerinin merakla internette arattığı ve lezzetini merak ettiği takoyaki tarifi, 04 Ekim 2022'de Masterchef Türkiye'de takımların birbirleriyle yarışırken yaptığı bir tarif. Peki, takoyaki nasıl yapılır? Japon mutfağının sokak lezzetlerinden birisi olan takoyaki tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
04 Ekim 2022 , Salı 21:24
Yapılışı biraz zahetli olsa da lezzetine doyum olmayan takoyaki tarifi, ana malzemesi ahtapot olan enfes bir tarif. Peki, Peki, takoyaki nasıl yapılır? Deniz ürünleri sevenlerin tadına doyamayacağı takoyaki tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
TAKOYAKİ TARİFİ
Takoyaki malzemeler
- 300 gr ahtapot
- 3 yaprak taze soğan
- 3 yemek kaşığı zencefil turşusu
Çıtır için;
- 20 gr un
- 30 ml su
Hamuru için;
- 250 ml su
- 1 adet yumurta
- 10 gr soya sos
- 10 gr şeker
- 10 gr tuz
- 90 gr un
- 10 gr pirinç unu
- 10 gr kabartma tozu
TAKOYAKİ YAPILIŞI
- Çıtırı için un ve su bir kasede karıştırılır.
- Kızartmak için sıvıyağ tencereye alınarak ısıtılır. Spatula ya da çırpma telinin ucuyla küçük parçalar kızgın yağa atılarak küçük parçalar kızartılır.
- Ahtapot temizlenerek yıkanır, sıcak su da 10 dakika haşlanır. Dilimlenerek bekletilir.
- Taze soğan ince ince kıyılarak kenara alınır.
- Zencefil turşusu da dilimlenerek kenara alınır.
- Hamuru hazırlanmaya başlanır; hamur için olan sıvı malzemeler bir kapta çırpılır. Ardından kuru malzemeler eklenerek homojen bir kıvam alana kadar çırpılır.
- Yuvarlak pankek tavasına sıvıyağ sürülür ve hamur yarılarına kadar dökülür.
- İçerisine ahtapot, zencefil, soğan ve çıtır hamur koyulur. Üzerine hamur koyularak ters döndürülür.
- Ahtapottan toplar hazırlanır.
- Takoyaki sos ve mayonezle birlikte servis edilir.