MasterChef Denizli kebabı nasıl yapılır? Denizli kebabı tarifi, yapılışı, malzemeler
MasterChef Türkiye'de bu akşam Denizli kebabı tarifi yapılıyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise Denizli kebabı tarifi araştırıyor. Peki, Denizli kebabı nasıl yapılır? Akşam yemeklerinizin vazgeçilmezi olan Denizli kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Kuzu etiyle hazırlanan ve lezzetine doyum olmayan Denizli kebabı tarifi birçok kişinin tadına doyamadığı bir lezzet. Peki, Denizli kebabı nasıl yapılır? Yedikçe yedirten Denizli kebabı tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
DENİZLİ KEBABI TARİFİ
Denizli kebabı malzemeler
- Sekiz parçaya ayrılmış kuzu
- Pide ekmeği
DENİZLİ KEBABI YAPILIŞI
Sekiz parçaya ayrılan kuzu, sakız ağacının kütüklerinden tavlanan fırınlarda pişirilir. Pişerken etlerden süzülen yağ, ana yemek ile birlikte servis edilen pide ekmeğinin yağlanmasında kullanılır. Etin pişirilme süresi kebap ustasının tecrübesine bağlı olarak değişebildiği için belli bir pişirme süresi yoktur. Müşterinin isteğine göre pişen etler yağlı ya da yağsız olmak üzere gramaj ya da kilo ile tartılılarak servis açılır. Ana yemeğin yanında kuru soğan, domates ve biber verilir.