MasterChef molehiya nasıl yapılır? Molehiya tarifi, yapılışı, malzemeler

TV8'in sevilen yarışması MasterChef Türkiye'de bu akşam Kıbrıs'ın yöresel lezzetlerinden birisi olan Molehiya tarifi yapıyor. Ekranları başında izleyen seyirciler ise molehiya tarifi araştırıyor. Peki, molehiya nasıl yapılır? Enfes lezzetiyle kendine hayran bırakan molehiya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Sebze ağırlıklı yemekler sevenler için oldukça iyi bir alternatif olan molehiya tarifi, evde kolaylıkla yapabileceğiniz bir tarif. Peki, molehiya nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin seveceği molehiya tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
MOLEHİYA TARİFİ
Molehiya malzemeler
- 130 gr molehiya yaprağı
- 8 parça kemikli tavuk
- 2 adet domates
- 1 adet soğan
- 1 adet limon
- 2 diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- ½ çay bardağı zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
MOLEHİYA YAPILIŞI
- Öncelikle molehiya yapraklarını sıcak suda bekletin.
- Ardından soğuk su ile yaprakları yıkayın.
- Tencereye zeytinyağını koyun ve tavukları önlü arkalı mühürleyin.
- Tavukları tencereden alarak bir tabakta dinlendirin.
- Aynı tencerede ezilmiş sarımsak ve yemeklik doğranmış soğanları kavurun.
- Soğanlar renk alınca tavuk ve molehiya yapraklarını ekleyerek kavurmaya devam edin.
- Domatesleri küp küp doğrayın. Salçayı ise yaklaşık 300 ml su ile karıştırarak hazırlayın.
- Domates ve salçayı ekleyerek kapağı kapalı şekilde pişirmeye bırakın.
Filiz Erkal evinin kapılarını açtı! Salondaki köşe duygulandırdı
Gözlerden uzak büyütüyor! Hailey Bieber ve oğlundan 'Paskalya' pozu
Arkadaşını canice öldüren Sevil Akdağ'ın ifadesi ortaya çıktı! 'O benim arkadaşımdı, suçsuzum'
Perihan Savaş'tan genç oyunculara estetik eleştirisi!
İbrahim Tatlıses başından vurulduğu günü anlattı! Olay olacak Aydemir Akbaş detayı