MasterChef pirohu nasıl yapılır? Pirohu tarifi, yapılışı, gerekli malzemeler
Kıbrıs mantısı olarak bilinen pirohu tarifi, Kıbrıs'ın yöresel lezzetlerinden birisi. MasterChef'te yapılan pirohu tarifi seyirciler tarafından araştırılmaya başladı. Peki, pirohu nasıl yapılır? Küçükten büyüğe herkesin severek yiyeceği pirohu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
15 Aralık 2022 , Perşembe 22:13
Görüntüsüyle ayrı, lezzetiyle ayrı hafızalara kazınan pirohu tarifi, evde yapılması kolay bir tarif. İşte, pirohu tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
PİROHU TARİFİ
Pirohu malzemeler
- 500 gram un
- 100 ml sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yumurtanın yarısı
- Aldığı kadar su
İç harcı için;
- 250 gr tuzsuz nor (Lor) peyniri
- Kuru nane
Üzeri için;
- 1 paket hellim
- Kuru nane
PİROHU YAPILIŞI
- İlk olarak hamuru için; un tuz yumurta sıvı yağı karıştırın ve kulak memesi kıvamına gelene kadar su ekleyerek yoğurun.
- Yarım saat hamur streç film ile üzerini kapatığ dinlendirin.
- İç harcı için lor peyniri çatal yardımıyla ezin ve kuru nane ekleyin.
- Üzeri için hellim peynirini de rendeleyin ve kuru nane ile karıştırın.
- Kaynatmak için tencereye su ve biraz tuz ekleyin.
- Hamurumuzu 2 beze halinde kesin.
- Tezgahı ve merdaneyi unlayıp hamuru ince bir şekilde açın.
- Yarısına katlayın ve aralıklarla iç harcını yerleştirin.
- Ardından hamurun diğer yarısını üstüne kapatıp fincan yardımı ile harçlı yerleri ayırın.
- İçindeki havayı alıp kenarlarına bastırın ve çatalla şekil verin.
- Kaynar suya atıp 10 dakika kadar haşlayın.
- Haşlanan mantıyı tabağa alıp üzerine hellimli karışımdan dökün ve servis edin.