YemekMasterChef’teki avgolemono çorbasının malzemeleri neler? Yunan mutfağından tavuklu avgolemono çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi

MasterChef’teki avgolemono çorbasının malzemeleri neler? Yunan mutfağından tavuklu avgolemono çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi

Paylaş
MasterChef’teki avgolemono çorbasının malzemeleri neler? Yunan mutfağından tavuklu avgolemono çorbası nasıl yapılır? İşte tarifi

MasterChef’teki avgolemono çorbasının malzemeleri, yapılışı ev tarifi bugün yemek yapmayı sevenler ve dünya mutfağına ilgi duyanların favorisi oldu. MasterChef Türkiye’de bu hafta Yunan mutfağından tavuklu avgolemono çorbası yapılıyor. Adı zor, yapılışı kolay olan çorbanın malzemelerinin her evde bulunabilecek türden olması ise popülaritesini bir kat daha artırıyor. İşte Yunan mutfağından tavuklu avgolemono çorbasının malzemeleri, yapılışı ve tarifi…

Avgolemono çorbası, Yunan mutfağının en ünlü çorbalardan biri. Ana ürünü tavuk olan her ne kadar Türk mutfağının vazgeçilmez parçalarından biri olan tavuk çorbasına benzese de limon eklenerek pişirilmesi ortaya bambaşka bir lezzetin çıkmasına yol açıyor. İşte, MasterChef’teki avgolemono çorbasının malzemeleri ve adım adım yapılışı…

Haberin Devamı

MASTERCHEF’TEKİ AVGOLEMONO ÇORBASININ MALZEMELERİ

  • 1/2 (yarım) su bardağı pirinç
  • 2 tam tavuk budu (Kemikli)
  • 1 adet limon
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 adet kereviz
  • 1 adet patates
  • 2 yumurta sarısı

MasterChef’teki avgolemono çorbasının malzemeleri neler Yunan mutfağından tavuklu avgolemono çorbası nasıl yapılır İşte tarifi

YUNAN MUTFAĞINDAN TAVUKLU AVGOLEMONO ÇORBASI NASIL YAPILIR?

  1. Yıkadığınız tavuk butlarını 1,5 litre su ile yaklaşık 45 dakika boyunca orta ateşte haşlayın. İyice pişen etlerden kemikleri ayırın ve suyunu süzün.
  2. Küp küp doğranmış soğanları 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavurun.  (Dilerseniz 1 diş sarımsak da ekleyebilirsiniz.)
  3. Patates, kereviz ve havuçları doğrayın ve kavrulan soğanların üzerine ekleyin. 1-2 dakikalık bir kavurma işleminin ardından tavuk suyunu ekleyerek tüm malzemeleri 7-8 dakika yüksek ateşte kaynatın.
  4. Haşlanmış tavukları didikleyin ev yarım su bardağı pirinç ile birlikte tavuk suyunda kaynayan sebzelere ekleyin. 15 dakika kaynamaya bırakın.
  5. Çorbanın terbiyesi için 2 yumurta sarısını bir kaba alın ve tam bir limonun suyu ekleyerek çırpın.
  6. Daha sonra çırptığınız yumurta sarılı terbiyenin içine 1, 2 kepçe tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin. Terbiyenin sıcaklığı ayarlanınca yavaş yavaş tencereye ekleyin.
  7. Son olarak yarım demet dereotu doğrayarak tencereye koyun ve sadece 1-2 dk daha kaynatın.

Afiyet olsun.