YemekPita ekmeği nasıl yapılır? Pita ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Pita ekmeği nasıl yapılır? Pita ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Paylaş
Pita ekmeği nasıl yapılır? Pita ekmeği tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası

Ekmek arası lezzetlerin ve sandviçlerin vazgeçilmezi olan pita ekmeği tarifi, evde yapılınca çok daha lezzetli olan bir tarif. Peki, pita ekmeği nasıl yapılır? Enfes lezzeti ve pratik yapılışıyla pita ekmeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktalar...

Köfte ekmek, patso, sandviç gibi lezzetleri daha da lezzetli hale getirmek istiyorsanız pita ekmeği tarifi tam size göre olacaktır. Peki, pita ekmeği nasıl yapılır? Her lokmasında ayrı lezzet alacağınız pita ekmeği tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktalar...

Haberin Devamı

PİTA EKMEĞİ TARİFİ

Pita ekmeği malzemeler

  • 250 gr kepekli un
  • 3/4 su bardağı ılık su
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Üzeri için

  • Süt

PİTA EKMEĞİ YAPILIŞI

  • Un, tuz, su, maya ve zeytinyağını derin bir kapta karıştırıp yoğurun.
  • Üzerini nemli bir mutfak beziyle örtüp 40 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Hamuru 6 parçaya ayırıp merdane ile mutfak tezgahında çapları 10’ar cm’lik yuvarlaklar açın.
  • Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerlerini örtüp 30 dakika tekrar mayalanmaya bırakın.
  • Üzerlerine fırça ile süt sürün.
  • 200 dereceye ayarlı fırında 12 dakika pişirin.
  • Servis yapın.

NOT: Beyaz unla da yapabileceğiniz pita ekmeği, sandviç yapımında en çok tercih edilen ekmek çeşitlerindendir.