Sahine nasıl yapılır? Sahine tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası
Peygamber Efendimizin (SAV) çok sevdiği bilinen sahine tarifi, ister sabah kahvaltıda isterseniz de akşam yemeğinde tüketebileceğiniz şahane bir tarif. Peki, sahine nasıl yapılır? Tadına doyamayacağınız ve yazması 5 dakika sürecek sahine tarifi, yapılışı, hazırlanışı, gerekli malzemeler ve püf noktası...
08 Mayıs 2022 , Pazar 15:51
Ana malzemesi tereyağı, bal ve tahin olan sahine tarifi, yapması çok kolay olduğu gibi tadı da oldukça lezzetli. Peki, sahine nasıl yapılır? Yedikçe yedirten sahine tarifi, yapılışı, malzemeler ve püf noktası...
Haberin Devamı
SAHİNE TARİFİ
Sahine malzemeler
- 1 yemek kaşığı oda sıcaklığımda tereyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 2 yemek kaşığı tahin
Üzeri için:
- Kavrulmuş susam
- Ceviz parçaları
SAHİNE YAPILIŞI
- Geniş bir tabağa oda sıcaklığına getirilen tereyağı bal ve tahinli alıp iyice karıştırın.
- Pürüzsüz bir kıvama gelmesini sağlayın.
- Servis tabağına alıp, üzerini kavrulmuş susam ve kırılmış ceviz parçacıkları ile süsleyin.
BUNLARI DA OKUYUN
- Dünyaca ünlü ismin konserinde Zeynep Bastık sürprizi! Türkçe ve Fransızca düet yaptılar
- Dünyanın en zengin 10 insanı (2024)
- Hadise yeni aşkıyla poz verdi! Eski eşinin hamlesi şaşkına çevirdi
- Justin Bieber müzik listesine girdi! Eşi sıralamadan rahatsız oldu
- Arka Sokaklar dizisi bu kez FETÖ'yü mercek altına aldı